Türknet Düşük Hız Sorunu

suskun44

Decapat
Herkeze merhaba benim internetim 16Mbps'ye kadar cıka bilirken bundan 1 hafta önce birden bire 2'şer gün aralıklarla internetimin hızı düşmeye başladı ne oldu anlamadım. Turknet ekip yollayacağız dedi ama 1 hafta oldu kimse yok sizce sorunun kaynagı ne olabilir modem degerleri alta resimde.
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirme hızınızı 2 Mbps'ye sabitlemişler değerlere bakılırsa rahatlıkla 13-14 Mbps vermeleri gerekiyor, siz performans sorunu yaşıyorum diye OIM'den kayıt açın, modeme gelen hız 12 fakat ulaştığım 2 Mbps diye ekleyin, SNR'ın 30 olduğunuda ekleyin.

Size tavsiyem Twitter üzerinden iletişime geçip bu alıntıyı atıp derdinizi anlatın.

Biraz daha sert çıkın "yok mu işten sorumlu" vs. gibi, baktınız olmuyor taahhüt olmadığı için aboneliğinizi iptal edin, bu tür sorunlarda TurkNet adamı bezdiriyor.

Madem size yarım yamalak hizmet veriyor o zaman faturayıda aynı şekilde düşürsün ayıptır !
TT'ninde sürekli arıza yapması yetti artık, yıl olmuş 2018 adamlar daha 2 kabloyu bile kısa sürede tamir edemiyor, 1 ay bekletiyorlar.

Resmen Mogadişu'da yaşıyoruz gibi.

AKK'nin kalkması ile aman aman bir artış olmuyacak, zira bunun en büyük göstergesi gene TurkNet'in YAPA sistemidir.

AKN dediğimiz sistem zamınında bir hattı çokça kişinin paylaşıp hat sahibinin firmadan daha fazla gelir kazanması üstüne getirilmiş bir sistem ama artık demode ve firmların 3-5 krş kat ettirmek dışında bir anlamı olmuyor, zira kota sonrası hız düşse bile kullanan zaten kullanıcak, böyle bir engel ancak geriye gitmekten öte değil.

Modem hat değerlerinde alabileceğiniz en yüksek hız 11.7 Mbps ise modemden kaynaklı bir sorun olmadıkça alabileceğiniz 11.7 Mbps'dir. Sizin yapacağınız tek şey teknik sinyalim 2 Mbps olarak sabitlenmiştir maximum hızına güncellenmesini istiyorum diye kayıt açmak. Onlar zaten sizin modem ara yüzünde hat değerlerinizi ve ne kadar alabileceğinizi görüyorlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı