Arkadaşlar ben şu ana kadar komşuyla ortak internet kullandım çok yavaştı, idare ettim bu zamana kadar. Artık vakti geldi internet bağlatmak istiyorum. Türknet duydum, fiyatı iyiymiş. 35Mbit hız ve 150GB kota destekliyormuş. Nasıl yapacağım kabloyu bağlatmayı? Hiç bilmiyorum. Yardım edecek var mı? Gelip kendileri hallediyorlar mı?
Öncelikle, TürkNet başvurunuz yapıldıktan sonra, her şeyiniz tamamlanınca TürkNet gelip kabloyu alt kutuya bağlıyor. Alt kutudan sizin çekmenizi istiyorlar. O kısmı da sizin halletmeniz gerekmekte. Ya da elektrikçi çağırıp yaptırabilirsiniz. Biz kendimiz halletmiştik. Müşteri hizmetlerinde böyle bir şeyi size söylemezler, sonradan öğrenirsiniz. Şimdiden söyleyeyim. Onun dışında ben de TürkNet kullanıcısıyım ve hizmetten çok memnunum.
Aynen arkadaşın dediği gibi TürkNet Türk Telekom alt yapısını kullanıyor. Siz başvuru yaptığınızda onlarda türk telekomdan internet ve telefon hizmeti başvurusu yapıyorlar türk telekom ekipleri gelip binadaki telefon ankastresi ne iki adet kablo bağlar üzerinde isminiz yazar evinize giden hat belli ise direk hattıda bağlayabilirler bunlar onlara kalmış ama görevleri ankastreden size bir çift kablo çıkarmak ordan eve hat çekmek size ait beni geldiklerinde telefonla aramışlardı yanlarını gitmiştim göstermişlerdi kabloyu. Daha sonra alt yapınız neye uygunsa adsl mi vdsl mi ona göre bir modeme ihtiyacınız var. Bende bi 15 gündür kullanıyorum henüz bir sıkıntı yaşamadım.
Benim evimde önceden çekilmiş telefon hattı bulunmakta . O hat üzerinden kullanabilir miyim yoksa ekstra olarak kablo çekmem mi gerekiyor biraz daha açık anlatabilir misiniz ? Kablodan kastınız bildiğimiz gri internet kablosu mu ? @RockNRolla@InJustice
Benim evimde önceden çekilmiş telefon hattı bulunmakta . O hat üzerinden kullanabilir miyim yoksa ekstra olarak kablo çekmem mi gerekiyor biraz daha açık anlatabilir misiniz ? Kablodan kastınız bildiğimiz gri internet kablosu mu ? @RockNRolla@InJustice
Evine gelen kablo var ise (kablo kaliteli değilse çektir ama) yeni kablo çektirmene gerek yok. TT çalışanı ankastre kutusundan kablo çıkaracak, sende evine gelen kabloyu oraya takacaksın.
Başka kablo göremedim ben sadece bu bulunmakta benim gördüğüm kadarıyla . TT yetkilileri hattı bağladıktan sonra benim yapmam gereken sadece resmini attığım kablo ile modemi bağlamak mı ? @RockNRolla
Başka kablo göremedim ben sadece bu bulunmakta benim gördüğüm kadarıyla . TT yetkilileri hattı bağladıktan sonra benim yapmam gereken sadece resmini attığım kablo ile modemi bağlamak mı ?
Ankastrede yerini göstersin yeter modem bağlantısını kurarım bir şekilde . Kafamı kurcalayan şey eğer yakalayamazsam ankastredeki yeri nasıl bulacağım .