TürkNet Modem Önerisi

AlperCo

Centipat
Birçok şikayete rağmen geçeceğim fakat modem ihtiyacım olacak bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Evde Tivibu da var bunu da destekleyecek bir şey olursa sevinirim.
YAPA bölgesinde olduğumu söylediler. YAPA şikayeti çok az duyduğum için geçiyorum TTNET saçmalıklarından sıkıldım artık çünkü. Gelişmeleri merak edenler için buradan paylaşırım.

Konum: Bursa/İnegöl (yoğun olmayan bir bölge) altyapı sorgusunda 50Mbps kadar yazıyordu fakat YAPA'da olduğum için 100 upload 100 download kadar vereceklerini söylediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun. Eleştirilere rağmen Türknet kötü bir firma değil içiniz rahat olsun. Ben hâli hazırda hem Türknet hem de NetSpeed kullanıyorum.
Türknet’i ikiye ayırıyorum. VAE (Türk Telekom) ve YAPA (kendi altyapısı).
VAE’de alacağınız hız nettir. Hangi servis sağlayıcısında olursanız olun aynı hızı alırsınız.
YAPA’da ise durum farklı. Türknet’in santral diye nitelendirdiği şey SAHA DOLABI değil. Merkezde TürkTelekom binasında içerde Türknet’e ait bir cihaz oluyor ve o cihaza mesafeniz sizin hızınızı belirliyor.
Umarım vaat edilen hızı alırsınız. Modem olarak YAPA’da iseniz mutlaka ASUS modem alın. Başka modemlerden YAPA’nın performansınız alamayabilirsiniz. Normalde ASUS önermem ama Türknet YAPA DSLAM, ASUS modemlerle daha optimize çalışıyor.

Öncelikle hayırlı olsun. Eleştirilere rağmen Türknet kötü bir firma değil içiniz rahat olsun. Ben hâli hazırda hem Türknet hem de NetSpeed kullanıyorum.
Türknet’i ikiye ayırıyorum. VAE (Türk Telekom) ve YAPA (kendi altyapısı).
VAE’de alacağınız hız nettir. Hangi servis sağlayıcısında olursanız olun aynı hızı alırsınız.
YAPA’da ise durum farklı. Türknet’in santral diye nitelendirdiği şey SAHA DOLABI değil. Merkezde TürkTelekom binasında içerde Türknet’e ait bir cihaz oluyor ve o cihaza mesafeniz sizin hızınızı belirliyor.
Umarım vaat edilen hızı alırsınız. Modem olarak YAPA’da iseniz mutlaka ASUS modem alın. Başka modemlerden YAPA’nın performansınız alamayabilirsiniz. Normalde ASUS önermem ama Türknet YAPA DSLAM, ASUS modemlerle daha optimize çalışıyor.

Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Eğer dediğiniz gibi TT binasında ise çok uzak değiliz güzel hız alırım diye düşünüyorum 100 olmasa da 50-60 arası ki fazlasıyla yeterli. O zaman TürkNet'in sattığı dsl-ac51 modelini alsam sorun yaşamam sanırım.

Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Eğer dediğiniz gibi TT binasında ise çok uzak değiliz güzel hız alırım diye düşünüyorum 100 olmasa da 50-60 arası ki fazlasıyla yeterli. O zaman TürkNet'in sattığı dsl-ac51 modelini alsam sorun yaşamam sanırım.
HOCAM MERHABALAR BENDE İNEGÖLDE OTURUYORUM ALANYURT ESENTEPE MAHALLESİ VE ŞUAN YAPADAMISINIZ? nasıl oluyor ve nereden bilgi alıyosunuz? şuan aldıysanız memnunmusunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı