TürkNet Ping Sorunu

Enesxdd

Megapat
Dün itibari ile Türk Telekom 25 Mbps internet kullanırken, Türknet'in 35 Mbps'lik paketine geçtim. Geçişte bir sıkıntı olmadı, hız değerlerim gayet iyi fakat aşırı bir ping sorunu var. Türk Telekom kullanırken LoL'de 25 ping alıyordum. Dün ilk geçiş yaptığımda pingim 35'e çıktı. Bugün oyuna girdiğim de 80'den aşağı bir değer görmedim. Sorun nedir? Prime Time saatlerin de hep böyle mi olacak bu yoğunluktan kaynaklanıyorsa? Hat değerlerimi lazım olursa diye bırakıyorum. İlginiz için teşekkür ederim.
387858

Ben de halihazirda sizinki gibi sinir bozucu bir meseleyle karsi karsiyayim. Turknet kullaniyorum. Normalde Turktelekom altyapisini kullandigi icin aksamlari yogun saatlerde, insanlarin isten dondugu vakitlerde hafif ping oluyordu. Fakat bugun yasanan ping sorunu genel bahsettigim durumun da otesinde. Umarim bir altyapi guclendirmesi vs. soz konusudur. Yoksa cok kotu yani.

Turknet kullanan bir arkadasim da su an, ayni saatlerde bu problemle karsi karsiya oldugunu teyit etti.

Ben de halihazirda sizinki gibi sinir bozucu bir meseleyle karsi karsiyayim. Turknet kullaniyorum. Normalde Turktelekom altyapisini kullandigi icin aksamlari yogun saatlerde, insanlarin isten dondugu vakitlerde hafif ping oluyordu. Fakat bugun yasanan ping sorunu genel bahsettigim durumun da otesinde. Umarim bir altyapi guclendirmesi vs. soz konusudur. Yoksa cok kotu yani.
Benim daha demin pingim 58 lerde geziyordu Valve sunucularında. Önceden rekorumu kırmıştım ama 1200 pinge kadar çıkmıştı.

Hocam vallahi 15 dakika öncesine kadar resmi sitelerine giriş bile yapamıyordum. Umarım sadece bugüne özgü bir sorundur. Kayseri'de yaşıyorum altyapı vesaire ile ilgili çalışma mı var acaba?

Umarım öyledir. İnternet hızında hiçbir problemim yok aksine mükemmel. 2.3 Mbps ile indirme yaparken az önce denedim 3.7 Mbps ile indirme yaptım. Ama LoL oynayan insanız. İndirme hızı bana ayda 5 kere lazım , önemli olan pingin kalkması.

Sabahtan beri 6-7 kez internetim kesildi.PUBG'de %20 paket loss 120 pinglerde dolaştım. Bende destek kaydı oluşturdum. Büyük ihtimal altyapı çalıştırmasıdır.
Umarım öyledir. İnternet hızında hiçbir problemim yok aksine mükemmel. 2.3 Mbps ile indirme yaparken az önce denedim 3.7 Mbps ile indirme yaptım. Ama LoL oynayan insanız. İndirme hızı bana ayda 5 kere lazım , önemli olan pingin kalkması.
Aynen öyle bende 2.1 le falan indiriyodu normalde. Bugün cs indirdim 2.7 ile cidden garip :D

Hocam vallahi 15 dakika öncesine kadar resmi sitelerine giriş bile yapamıyordum. Umarım sadece bugüne özgü bir sorundur. Kayseri'de yaşıyorum altyapı vesaire ile ilgili çalışma mı var acaba?

Cogent yurtdışı çıkışları çöktü ve bütün trafik Seabone'a aktarıldı. Dolayısıyla Seabone kapasitesi yetmedi ve o da çöktü. Bu yüzden birkaç saattir yurtdışı çıkışları inanılmaz sorunluydu. Ping artışları ve paket kaybı bu yüzdendi. Fakat şu an sıkıntısız kullanmanız lazım sorun çözüldü. Çabuk müdahale edildi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı