TürkNet Ping Sorunu

Warzone ping değerlerin sabah akşam genelde kaç oluyor? Benimde packet loss sorunum vardı. Kablonet bağlattım sorun olmadı ama ping daha fazla arttı. Türknet'e geri dönmeyi düşünüyorum ama packet loss sorunu oluyor ve akşamları ping artıyor biraz. Kafam çok karışık.

Hız testi yaptığımda altyapı Max 13.85 Mbps desteklediğini tespit ettim (downstream 16376 kbps iken). Şimdi hesaplama yaptım ve snr değerini yükseltip kopmalar yaşamamak ve download hızından feragat etmemek için downstream hızını 14156kbps, upstream ise 800'den 1000 kbps yapmalarını istedim.

Benim ne yapmaya çalıştığımı anlamamış olabilirsiniz. Bu ADSL i mecburen kullanıyorum ve amacım en iyi verimi (oyunlarda, indirme-yükleme hızı, ping, packet loss, ideal snr vs.) almak istiyorum.

Herkese selamlar. Ben TürkNet kullanıcısıyım ve altyapı 14 Mbit kadar ADSL. TürkNet'e indirme hızını etkilemesin diye downstream ayarını siz 16 yapın dedim ve sağ olsunlar hemen yaptılar. İndirme hızından memnunum ama artık Online oyunlarda gecikmeler ve pingler oluşmaya başladı. Başka herhangi bir sıkıntı hiçbir şeyde yok. Ama oyunlar zulüm haline geldi.
Modem arayüzü incelediğimde anlık hızlarda düşüş olmuyor hız testinde ping 7-8 ama oyunlarda packet losing tarafında (CoD Warzone'da öyle) Apex gibi oyunlarda ise internet ile ilgili sağ üstteki tüm işaretler çıkıyor. CS:GO ise klasik ani ping yükselme.

Yani buna downstream hızı düşürmeden bir çözüm bulabilir miyim? Altyapının sağladığı Max hızımı tam olarak alıyorum ama böyle de bir durum da var. Oyunlar oynamaz hale geldi.

Bina içi tesisatda bir sorun olabilir up 10DB down 19DB zayıflama olması normal değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı