Çözüldü TürkNet statik IP hizmeti denemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
9 Temmuz 2018
Mesajlar
1.014
Çözümler
2
Yer
psk. svş. uzm.
Merhabalar bir sorum olacak. TürkNet 100/8 GPON fiber internet abonesiyim. vie.valve.net testinde 68 ms alıyorum. Statik IP hizmeti alırsam 50 Ms'lere kadar düşer mi? Diyelim ki hizmeti başlattım ping değerleri düşmedi, anında iptal etsem o ay 12 TL faturaya yansır mı açma/kapama bedeli gibisinden?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Turk.net statik IP kullandım. Oyunlarda pinglerde bir değişim olmadı. 1 gün bile kullansan o ayki statik IP ücreti faturana yansır diye biliyorum.
@Maedhros19 Iğdır'da Viyana'ya 60 ping alınıyor.

Konuya gelecek olursak iyi bir IP adresine gelirsen düşer diye tahmin ediyorum. TT'de statik IP'de bir sürü farklı IP bloğu denedim statik IP olarak hepsinde farklıydı.
 
Son düzenleme:
@Maedhros19 ığdırda viyanaya 60 ping alınıyor.

Konuya gelecek olursak iyi bir IP adresine gelirsen düşer diye tahmin ediyorum. TT'de statik IP'de bir sürü farklı IP bloğu denedim statik IP olarak hepsinde farklıydı.
Bi araştırayım kafama yatarsa hizmeti açayım bakalım. Hayır yani 300 metre aşağıda eski evimizde VDSL altyapıda ADSL abonesiyken 55 ms alıyordum. 2 il ötede Adana şehrine 35 ms veriyor.
 
Netspeed Altyapı Sorgulama | Netspeed burada belirtiyor. Türk Telekom çalışanları ile bağlı olduğum kutuya bakmıştım, 350 metre civarı vardı gerçekten. Doğru olduğunu varsayıyorum orada ki değerlerin. Net bir rakam olmasa da o civarlarda oluyor.
Saha dolabına 4m uzaklıkta gösteriyor ama hat değerlerim şu şekilde:
Ekran Alıntısı.PNG

Ankastreden eve gelen kabloyu yenilersem düzelir mi acaba? 4 sene önce 75 mbit sorunsuz kullanıyordum ama şu an 50 mbit tarifede aldığım sonuç bu.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı