TürkNet "uzak sunucudan yanıt yok, ISS oturum açmanız" gerek sorunu

first_fps

Hectopat
24.02.2020 pazar günü olmasına rağmen dakik olarak verdikleri saatte ekipler geldi kurulumunu yaptı. Kullandığım modem ASUS AC51. 35 MB hız alacağımı söylediler ve değerler 35 36 MB ve 4.2 gibi upload hızım var. Oldukça iyi bir şekilde kullanmaya başladım. Fakat ekip bana Wi-Fi şifresini söyleyip gitti. Haliyle modeme giriş yapıp şifremi değiştirmek istedim. Ama hiçbir kullanıcı adı ve şifreyi kabul etmeyince reset attım. Kurulumu baştan kendim yaptım fakat tüm ışıklar yanmasına rağmen internet yok. Kurulum sırasında TürkNet'in bana ait olan kullanıcı adı ve şifreyi eksiksiz olarak modem arayüzüne yazdım ve adımları tamamladım. Hızlı kurulumun ilk etabında farklı bir kullanıcı ve değeri 35 olarak girip işlemlere başladım. Tüm ışıklar yanmasına rağmen internet bağlantısı yok diyor. ISS oturum açmanız ve uzak sunucudan yanıt yok diyor. Sayfa beni DDNS kısmına atıyor ve burada asuscomm.com ve ana bilgisayar adını girin diye sekmeler çıkıyor. Ağ eşleme kısmında internet durumunda sarı ünlem işareti çıkıyor. Lütfen ASUS AC51 aygitina bağlı olduğunuzdan emin olun diyor. Saatlerce uğraştım sorunu çözemedim. Resimlerini attım. Bilgisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20200224_025141-768x1027.jpg
    IMG_20200224_025141-768x1027.jpg
    178,3 KB · Görüntüleme: 178
  • IMG_20200224_025946-768x1027.jpg
    IMG_20200224_025946-768x1027.jpg
    160,3 KB · Görüntüleme: 144
  • IMG_20200224_030029-768x1027.jpg
    IMG_20200224_030029-768x1027.jpg
    163,5 KB · Görüntüleme: 154
  • IMG_20200224_021450-768x1027.jpg
    IMG_20200224_021450-768x1027.jpg
    161,1 KB · Görüntüleme: 160
Son düzenleyen: Moderatör:
Makineyi fabrika ayarlarına al. Eğer modemin firmwarei güncelse ISP listesinde Turknet'i görebilirsin, göremiyorsan listede olmayanı seçip VLAN ID'yi 35 olarak gir. Şifre ve kullanıcı adını online işlemlerden alıp gir. Büyük ihtimalle şifreyi yanlış giriyorsun.

Şu an deniyorum. Fabrika ayarlarını geri al demek Yönetim kısmında ayarları geri yükle ve fabrika varsayılan ayarları geri yükle kısmından geri yükleye basıyorum. Iss servis sağlayıcı problemli. Halen internete bağlanımıyorum. İlgili tüm ışıklar yanıyor ama internet ışığı yanmıyor.firmware güncel çünkü direk türknet çıkıyor. Kullanıcı adı ve şifreyi 6 kez istedim. Doğru giridigimdem eminin. Asus MH ile de defalarca kombine şeklinde denedik. Olmuyor. Yok noktalı yok adls'siz yok 0'sız asusun MH ile her türlü kombine denedik. Normal bir internet kullanıcısı değilim her geçen zaman eksideyim. Bir sayfa açalım yeter şekli yok bende. Öyle bir kullanıcı değilim. BTK'ya kaydım mevcut. Ufak bir tüketici olarak sağlayıcalardan daha fazla ücret ödediğim bir hizmetten emek ve en önemli zamanımı harcıyorsam(24 saate 2.25 saat kaldı) kurulum ekibi gelip ayar çekmeli. Bir ruketici olarak muhtemelen teknik ekibinizin ofsayt'lığı tarzında 21.yy da ufacık bir teknik ekip talebim eksiye düşüyorsa kendimize bakmamız gerek. Tüm mağduriyet profilini çıkarıp ona göre kendi posizyonu alan Cem Çelebiler Bey in politakası bence hizmetineze düğmeli. BTK da görüşmek üzere.
@GozlukluSirin merhaba, ülke Türkiye seçtiğimde ISP de TT vlan id35, TT no vlan id35, isnet!, Turknet ve listede olmayan seçenekleri var. Sifrem ve kullanıcı adımın doğru olduğundan ve yazdığımdan eminim. Ama internet ışığım yanmıyor. Dsl kısmından alış veriş gözüküyor. 35mb ve 3m72 MB şeklinde gözüküyor. Birde yeni güncellemeyi yaptım. Ne yapmalıyım? MH bir bilgisayarcidan yardım alın diyor.
Yardımcı olabilecek yok mu ?

Son düzenleme:
Şu an deniyorum. Fabrika ayarlarını geri al demek Yönetim kısmında ayarları geri yükle ve fabrika varsayılan ayarları geri yükle kısmından geri yükleye basıyorum. Iss servis sağlayıcı problemli. Halen internete bağlanımıyorum. İlgili tüm ışıklar yanıyor ama internet ışığı yanmıyor.firmware güncel çünkü direk türknet çıkıyor. Kullanıcı adı ve şifreyi 6 kez istedim. Doğru giridigimdem eminin. Asus MH ile de defalarca kombine şeklinde denedik. Olmuyor. Yok noktalı yok adls'siz yok 0'sız asusun MH ile her türlü kombine denedik. Normal bir internet kullanıcısı değilim her geçen zaman eksideyim. Bir sayfa açalım yeter şekli yok bende. Öyle bir kullanıcı değilim. BTK'ya kaydım mevcut. Ufak bir tüketici olarak sağlayıcalardan daha fazla ücret ödediğim bir hizmetten emek ve en önemli zamanımı harcıyorsam(24 saate 2.25 saat kaldı) kurulum ekibi gelip ayar çekmeli. Bir ruketici olarak muhtemelen teknik ekibinizin ofsayt'lığı tarzında 21.yy da ufacık bir teknik ekip talebim eksiye düşüyorsa kendimize bakmamız gerek. Tüm mağduriyet profilini çıkarıp ona göre kendi posizyonu alan Cem Çelebiler Bey in politakası bence hizmetineze düğmeli. BTK da görüşmek üzere.
@GozlukluSirin merhaba, ülke Türkiye seçtiğimde ISP de TT vlan id35, TT no vlan id35, isnet!, Turknet ve listede olmayan seçenekleri var. Sifrem ve kullanıcı adımın doğru olduğundan ve yazdığımdan eminim. Ama internet ışığım yanmıyor. Dsl kısmından alış veriş gözüküyor. 35mb ve 3m72 MB şeklinde gözüküyor. Birde yeni güncellemeyi yaptım. Ne yapmalıyım? MH bir bilgisayarcidan yardım alın diyor.
Yardımcı olabilecek yok mu ?
Hocam sorunu çözebildiniz mi acaba? Bende şuan aynı durumu yaşıyorum.

Hocam sorunu çözebildiniz mi acaba? Bende şuan aynı durumu yaşıyorum.
Sorunu 2. bir modem ile deneyip aynı problem oluyorsa net olarak ıss kaynaklı. Modem Ip alamıyor. Saha dolabında sıkıntı var demek. Ben arıza kaydı oluşturdum.Eve gelen turknet ekibide dış saha kaynaklı bir problem olduğunu söyledi. Daha sonra sokakta ttnet çalışanlarına denk gelip problemi anlattım. Hemen çözüldü. Turknete modemin ıp alamadığını belirtin.

Sorunu 2. bir modem ile deneyip aynı problem oluyorsa net olarak ıss kaynaklı. Modem Ip alamıyor. Saha dolabında sıkıntı var demek. Ben arıza kaydı oluşturdum.Eve gelen turknet ekibide dış saha kaynaklı bir problem olduğunu söyledi. Daha sonra sokakta ttnet çalışanlarına denk gelip problemi anlattım. Hemen çözüldü. Turknete modemin ıp alamadığını belirtin.
Teşekkür ederim. Tekrar kayıt açtıralım bakalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı