TürkNet vs Millenicom

Şerif Selen

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Türk Telekom'da alt yapı sorgulamasında bunu alıyorum:

Turktelekom.png

TürkNet alt yapı sorgulama yaptığımda ise bu ekranı alıyorum:

Turknet.png

Standart herkese gösterilen bence.
Millenicom alt yapı sorgulama dediğimde ise 42 Mbps hız alabilirsiniz diyor:

Millenicom.png

İkisinden hangisini tercih etmek daha mantıklı? Söyledikleri değerler doğru güvenilir mi?

Yoksa arayıp direkt onlara mı sorayım kaç Mbps alacağım diye Türk Telekom'a ulaşamıyorum alt yapım kaç Mbps destekliyor diye soramıyorum ulaşılmadığı için.

Alırken yanında modemle almayı düşünüyorum Millenicom'da modemin modelini yazmamışlar ama TürkNet'te ZyXEL VMG8623-T50B modem verdiklerini söylüyorlar alınır modemler mi yoksa dışarıdan ASUS DSL-N16 seçenek olarak bunu da alabilirim.

Superonline hattı var şu an başvuru yaptığımda hangisini kullanıyor olacağım bu konuda hiç fikrim yok mesela TürkNet aldım VDSL modemi taktığımda Superonline hızını mı alacağım?
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkneti arayıp sor türktelekomdan kiralamadığı için 16mbps lik adsl internet çekebilirler.Millenicom ise direk olarak türktelekom hattı üzerinden veriyor interneti.Benim evimdede şuan 100mbps lik millenicom var.Tavsiye ederim.

Türkneti arayıp sor türktelekomdan kiralamadığı için 16mbps lik adsl internet çekebilirler.Millenicom ise direk olarak türktelekom hattı üzerinden veriyor interneti.Benim evimdede şuan 100mbps lik millenicom var.Tavsiye ederim.
Millenicom almaya karar verdim işlemler nasıl gerçekleşiyor peki evraklar yada kurulum modem olarak ne aldın millenicom modemi mi yoksa kendin mi aldın.

Daha önceden Türk Telekom'un verdiği modemin aylık kiralama ücretini devam ettirdiler. Evrak konusunda başvurudan bir süre sonra arayıp 'şu saatte kurye gelecek evde olun'dediler. Kapıda iki dakikada kimlik fotografı çekildi, imzalar atıldı. Bir kaç gün içindede onaylandı. Geçiş olacaksa internetin toplamda en fazla 1 saat kapanıyor. Önceki sağlayıcından kendileri iptal edip kendilerine geçiriyorlar.

Daha önceden Türk Telekom'un verdiği modemin aylık kiralama ücretini devam ettirdiler. Evrak konusunda başvurudan bir süre sonra arayıp 'şu saatte kurye gelecek evde olun'dediler. Kapıda iki dakikada kimlik fotografı çekildi, imzalar atıldı. Bir kaç gün içindede onaylandı. Geçiş olacaksa internetin toplamda en fazla 1 saat kapanıyor. Önceki sağlayıcından kendileri iptal edip kendilerine geçiriyorlar.
Yeni port açıp alıcam öbür internet duracak anladım eve geliyorlar evrakla imza işlemi falan orada gerçekleşiyor.

Türk telekom dışında kullanılan ISS'ler 35 mbps üzerinde internet veremiyor vdsl ile, verebilmeleri için türk telekom ekstra ücret istiyor. Milenicomda bunu paket ücretine yansıtmış 100 mbpsye kadar olan hız için 100 tl ücret istiyor fakat türknet 35mps sonrası hızı alabilmen için +10 tl türktelekoma verilmek üzere ücret istiyor. Türknet'in ayrıca arkadaşını getir kampanyası var 1 ay ücretsiz kullanabilirsin.Milenicom kullanmadım kalitesi hakkında yorum yapamam ama biri diğerinden 14 TL daha ucuz türknet kullanıyorum memnunum.
Adsız33.jpg

Millenicom kullanıyorum. Sıkıntısıni görmedim şimdilik.
69.90TL'ye 24 megabit kota yok. Memnunum ama yaşadığınız yerde bayiliği olursa iyi olur. Benim ikamet ettiğim yerde yok başka şehirden gelmelerini 1 hafta bekledim ama değdi.

Şu an evde Superonline var internet olarak Millenicom'da yalın internet var mıdır?
"Şu an adreste ev interneti kullandığınız için 1 adrese iki hat çekilememektedir. Ancak paralel hat çekerseniz hizmet alabilirsiniz" dediler ama Türk Telekom paralel hat falan diye bir şey yok olamaz diyor. Ne yapacağımı bilemiyorum iyice kafam karıştı.

Şu an evde Superonline var internet olarak Millenicom'da yalın internet var mıdır?
"Şu an adreste ev interneti kullandığınız için 1 adrese iki hat çekilememektedir. Ancak paralel hat çekerseniz hizmet alabilirsiniz" dediler ama Türk Telekom paralel hat falan diye bir şey yok olamaz diyor. Ne yapacağımı bilemiyorum iyice kafam karıştı.

Türk Telekom'u paralel hat ile kullanmaya kalkarsanız internet kullanılmayacak hale geleceği için size böyle demişler. Kendileri de biliyor internetleri kalitesiz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı