TechnoAsosyal

Hectopat
Daha fazla  
Türknet'e geçtikten sonra başıma gelenler aynen böyleydi.

Türk Telekom ile en fazla 3 MB alabiliyordum ve 3 kişi girdiğimizde 1 MB alıyordum çok sinirleniyordum en sonunda Türk Telekomla sözleşmemizin bitmesine 8 gün kalmıştı. Turknet'i aradık bilgi almak için müsteri hizmeti en az 1 dakika içinde en geç 3 dakikada bağlıyordu müşteri hizmetleri alabileceğiniz hız en fazla 16 MB olabilir dedi altyapımız orada yok dedi ondan sonra tamam dedik avantajlıydı 1000 dakika ev telefonu taahhüt yok veya kota ve hatta AKN bile yok sadece 60 TL. Kabul ettik müşteri temsilcisi sizin Türk Telekomla alakanız kalmasın biz onları arayıp işlemleri yapacağız sizin onlarla iletişime geçmenizle gerek yok dedi. En sonunda geçti 8 gün Türknet bize 11 tane belge çıkartıp imzalamamızı istemişti belgeleri vermişlerdi sadece internet üzerinden indirecektik kırtasiyeden çıkarttık annem ile birlikte sonra eve gelip imzalayıp gönderdik MNG kargo ile üstelik ücret ödemeden diğer yerler para alıyor maalesef. Gönderdikten 1 gün sonra hata geldi yanlış imza yüzünden bir daha çıkarıp bir daha yolladık en sonunda kabul oldu bize kullanıcı adı ve şifremizi verdiler bunu modemimizin ADSL kullanıcı adı ve şifre yerine yazmamız istendi maalesef modemimiz desteklemiyordu biz de yeni modem almaya karar verdik Türknet kurulumcuları evimize geldi ellerinde 150TL değerinde olan ZyXEL 300 mbps ADSL+2/ADSL/VDSL/VDSL2 destekliyordu. Türknet sanırım VDSL2 veriyordu fiberden sonra en hızlı interneti yani yanlışım varsa düzeltin lütfen sözleşmede öyle yazıyordu. 40 TL kurulum ücreti aldılar 190TL verdik sonra hız testi yaptık 8 Mbps çıktı yükleme hızı ise 1.03 çıktı artık hepimiz internetten doyasıya indirebiliyor 3 kişi girebiliyoruz artık internet yüzünden kavga veya fazla ödeme yapmıyorduk ve mutluyduk en sonunda Mobile Legends adlı oyunda 103/258 ping alırken sabit 10/11 en fazla 13 görüyorum kesinlikle geçmenizi tavsiye ederim hele altyapısında oturuyorsanız kesinlikle dolandırıcı bir şirket değildir Türk Telekomla aynı yıldı kurulmuş 20 yıldır var olan bir kuruluş Türknet bizi mutlu etti ve ben de sizle paylaşmak istedim eğer oturduğunuz yer de ADSL destekliyorsa fiber veya VDSL2 desteklemiyorsa Türknet'e geçmenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Öncelikle hayırlısı olsun. TürkNet VDSL veya ADSL kullanıyorsan zaten sana Türk Telekom WAE olarak hizmet veriyorlar demektir. Yani Türk Telekom'un alt yapısını kiralayacak sana hizmet veriyorlar. Sen modem ara yüzündeki değerleri benimle paylaş sana alabileceğin hız hakkında bilgi vereyim. TürkNet 35 Mbps kullanıyorum. VDSL satmamak için alt yapın desteklemiyor yalanı atıyorlar genelde. Çünkü VDSL port kirası ADSL'den çok daha fazla. Genel olarak santrale yakın yerlere kendi alt yapılarını verebildikleri için kendi alt yapılarında olsan bu hızlarda sürünmezdin.

Öncelikle merhaba ben bugün TurkNet'e başvuru yaptım. Aslında internetten yapacaktım. Müşteri hizmetleri sülük gibi yapıştı. Davet kodu ile başvuru yapacaktım ama olmadı. Mesaj attım. Başvuruyu iptal edin diye bakalım.

Bana evraklar gönderildi. Sözleşmede nereyi dolduracağım AD-SOYAD kısmı dışında.

Bunlar dışında dolduracağım bir yer yok sanırım. Ama şu sağ tarafta Telefon Hattı Sahibi yazan yere kendi bilgilerimi mi dolduracağım? Telefon hattım falan yok. Boş bıraksam olur mu? Ayrıca kullandığın modemden memnun musun ve şuan internet durumu stabil mi?

Merhaba daha önce başka bir konuda yardımcı olmaya çalıştınız. En son Asus DSL N16'dan uzak durun demiştiniz sebebini sorabilir miyim? 200TL ye kadar bir modem tavsiye eder misiniz?

@Pirlede başvuruyu iptal etsenizde kampanyadan yararlanamazsınız artık. Aynı adres için kampanyadan tekrar faydalanmak için 24 ay geçmesi gerekiyor.

Telefon hattı açılacağı için o kısmı da doldurmanız gerekiyor.

Kendim dahil olmak üzere 3 kişide denedim. Normal kullanım sırasında sorun yok fakat indirme yaparken 10 dakikada bir şaşmadan 5 saniyeliğine internet kesiliyor. Uzun süre kullanılmadığında mesela akşam uyudunuz sabah kalktığınızda ilk kullanmaya kalktığınızda kendini resetliyor. Tek diş çeken yerde kaydedildi diyor ve bağlanmıyor. Başka birinden temin ederek denedim oda aynı sorunları yaptı. Başka modemler bu tarz sorunları yapmadı. Asus böyle yapınca çıkarıp başka takıyorsun o modem aynı internette hiç sorun çıkarmıyor. Benim önerim kesinlikle TP Link TD W9977.

Peki ama kampanyaya katılmadım ki sanırım davet kodu ile başvurup, kapatılırsa 24 ay kullanamıyorsun diye biliyorum. Ayrıca oraya kendi ad ve soyadımı mı yazacağım? Yani adıma hat açılacak sanırım. Bu arada 1000 DK'yı normal cep telefonu ile kullanabilir miyim? Yoksa ev telefonu mu gerek?

Peki teşekkürler, TurkNet'in 200 TL'ye verdiği Asus DSL-AC51 var o nasıl?

Başvuru yapmanız yeterli oluyor. Siz yine de konuşun ama.

Hat kendi adınıza açılacak, ev telefonu olarak kullanabilirsiniz sadece.

Maalesef onu kullanmadım ve kullanan arkadaşım olmadı. Ama incelemesi mevcutmuş burada.
ASUS DSL-AC51 Modem Router İncelemesi - Technopat

İkinizede çok teşekkür ediyorum
Başvuru yapmanız yeterli oluyor. Siz yine de konuşun ama.

Hat kendi adınıza açılacak, ev telefonu olarak kullanabilirsiniz sadece.
Hocam adamlar konuşsa buraya yazıp sizi boşa yormam. Ama geçen gün başvuruyu yarıda bıraktım. Bir kaç saat sonra aradılar. Bu kadar mı ilgililer diyeceğim ama sanmıyorum. Umarım memnun kalırım. 6Mbps pakettimden
Maalesef onu kullanmadım ve kullanan arkadaşım olmadı. Ama incelemesi mevcutmuş burada.
ASUS DSL-AC51 Modem Router İncelemesi - Technopat

TP LINK TD-W9970 almayı düşünüyorum 200TL.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…