TürkNet'in internet bağlama problemi

mertbektas12

Kilopat
Herkese iyi akşamlar. Yaklaşık 2 hafta önce yeni bir eve taşındım ve TürkNet ile iletişime geçtim. Altyapımın 75 Mbps desteklediğini söylediler, ben de tamamdır gelin bağlayın dedim. Gönderdikleri evrakları çıkartıp imzalatıp kargoladım, kimlik fotokopimi sisteme yükledim ve hepsi ellerime ulaştı, onaylandı. Sadece eve gelip bağlantıyı yapmak kaldı diye düşünürken 2-6 iş günü içinde gelecek denen ekip 5. gün geldi ve binada altyapı var ancak daireye internet çekilmemiş, elektrikçi bulup çektirin ve tekrar talep oluşturun dedi. Elektrikçiye hattı çektirdim ve sonra tekrar talep oluşturdum. Artık 6. gün oldu ve o gün içinde 3 kez müşteri hizmetleriyle konuştum ve her seferinde bugün kesin gelecekler, 21.30'a kadar çalışıyorlar ve gelmeden sizle iletişim kuracaklar demelerine rağmen ne gelen ne arayan oldu. Ertesi gün aradılar. 2 gün sonra gelebiliriz dediler ancak zaten randevu günümüz geçti, bari yarın gelin dememe rağmen çok yoğunluk var dediler ve gelmediler. O ekip bugün geldi ve Türk Telekom buraya DSL sinyalini henüz göndermemiş, bizim yapabileceğimiz bir şey yok, Türk Telekom'a yönlendiriyoruz, onlar gün içinde gelip bağlayacak dediler. Yine ne gelen ne giden var ve az önce aradım, artık pazartesiye sarkar diyorlar. 2 haftadır tüm evrak işleri bitmiş, aboneliği açılmış bir kullanıcıya internet hizmeti götüremiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin söylemen gereken tek şey şuydu madem 75 Mbps hız alacağımı görüyorsunuz ve söylüyorsunuz nasıl DSL in çekilmediğinden bashediyorlar? Demek ki o binada o dairede İnternet hattı var ki o hızı verebileceklerini söylemişler. Daireye İnternet ulaşmadan alabileceğin hızı söyleyemezler. Bahane üretmişler sana kısacası.

bu Turknet tam bi fiyasko bağlatana kadar bi sorun bağlattıktan sonra ayrı bir sorun ilk etapta 50 mbps üzeri desteklediği hızlara kadar dediler tavlamak için yani vdsl vaadettiler bağlandı ortalama 33 mbps adsl her neyse eyvallah mesaj geldi 1 ay sonunda yapa altyapısı üzerinden vdsl vericez diye ne oldu biliyormusunuz 33 mbps hız düştü 16 mbps ye daha sonrasında tamamen gitti yani hiç bi şekilde vdsl kullanamadım defalarca arıza kaydı oluşturdum 10 gün boyunca bekledim çözüm yok ancak internet profilini kullanıcı arayüzünden kesintisiz olarak ayarladığımda ortalama 12mbps olarak (adsl ) kullanabiliyorum bu vaadettikleri 100 mbps hız bu olsa gerek bundan sonra izlemem gereken yol ne olmalı sizce tüketici haklarını falan düşünüyorum ne yapmalıyım müşteri yanıltma odaklı reklam yapıyorlar 100 mbps ye kadar nerede bu internet ben hiç görmedim yahu yapamıyacağın şeyin taahhüdünü ver sonra altyapı yapa telekom bilmemne sonrasındada dediği özrü kabahatinden büyük misali iç hattını kontrol ettir bilmemne bu ne arkadaşım paramızla rezil oluyoruz ilk ay 140 tl fatura ödedim yazık günah

bu Turknet tam bi fiyasko bağlatana kadar bi sorun bağlattıktan sonra ayrı bir sorun ilk etapta 50 mbps üzeri desteklediği hızlara kadar dediler tavlamak için yani vdsl vaadettiler bağlandı ortalama 33 mbps adsl her neyse eyvallah mesaj geldi 1 ay sonunda yapa altyapısı üzerinden vdsl vericez diye ne oldu biliyormusunuz 33 mbps hız düştü 16 mbps ye daha sonrasında tamamen gitti yani hiç bi şekilde vdsl kullanamadım defalarca arıza kaydı oluşturdum 10 gün boyunca bekledim çözüm yok ancak internet profilini kullanıcı arayüzünden kesintisiz olarak ayarladığımda ortalama 12mbps olarak (adsl ) kullanabiliyorum bu vaadettikleri 100 mbps hız bu olsa gerek bundan sonra izlemem gereken yol ne olmalı sizce tüketici haklarını falan düşünüyorum ne yapmalıyım müşteri yanıltma odaklı reklam yapıyorlar 100 mbps ye kadar nerede bu internet ben hiç görmedim yahu yapamıyacağın şeyin taahhüdünü ver sonra altyapı yapa telekom bilmemne sonrasındada dediği özrü kabahatinden büyük misali iç hattını kontrol ettir bilmemne bu ne arkadaşım paramızla rezil oluyoruz ilk ay 140 tl fatura ödedim yazık günah

Kardeşim bakın şunu çoğu kullanıcı anlamıyor diyorlar ki Türk Telekom veya diğer İSS lerin verdiği hız işte 16 Mbps di yok işte 8 Mbps üstünü veremediler falan filan deyip kendilerini avutuyorlar oysaki Alt yapını sağlayan Türk Telekom veya Türkcell alt yapısı Türkiyede 2 Tane Alt yapı sağlayan firma var TT ve Türkcell o yüzden onlar senin sabit ve sağlıklı alabileceğin İnternet hızını sana sunuyorlar. ADSL hız veriyorsa sana sağlıklı o İnterneti kullan diye veriyor, ama TürkNet'in burada yaptığı şey bakıyor kullanıcı ADSL 16 Mbps alıyor diyor dur buna ben 35 Mbps diyeyim 50 Mbps diyeyim VDSL2 Alacaksan diyeyim müştereyi bağlayayım zaten ilk ay çift fatura ödeyecek zaten sözleşme yok bahanesi ile kandırayım ardından çıkarsanız rahatlıkla diyeyim böylelikle müşteriyi kafalamış oluyor ardından sorunlar aksedince müşteri zaten zivanadan çıkıyor bir sürü uğraş vermemek adına üşengeçlik de var biraz tabi uğraşıp duruyor sonradan böyle sıkıntılar yaşıyor en basit örneği bu. Benim kullandığım paket 50 Mbps Dowloand 4 Mbps Upload kullanıyorum ama İSS görüştüğüm de 75 Mbps alabileceğimi gördüm görüştüm dediler eğer 75 Mbps geçirirsek paketinizi kopmalar kesilmeler olur ama sonuç da firma daha fazla para kazanacaktı ama bunu yapmamam gerektiğini belirtti

Yahu kardeşim 100 mbps değilde 50 mbps versin onda değilim daha vdsl üzerinden bağlantıyı bile yapamadılar portmu yoktur ip mi sıkıntılıdır o beni aşar beni yapa altyapsına dahil etti internet hızımı düşürdü daha VDSL bağlantısını yapamadılar anlatabiliyormuyum adsl internete profil değiştirerek zor bela bağlanabiliyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı