TürkNet'te ping sorunu var mıdır?

Altyapına bağlı. Bakır kablonu fareler kemirdiyse ya da fiber kablon kalitesizse bir şey bekleme. TT'den ne alıyorsan TürkNet'ten de o pingi alırsın. Çünkü TürkNet TT'nin altyapısını kullanıyor.

85 Mbps'ye kadar veri alabiliyorum ben ama TürkNet ise sitesinde önerilen olarak sadece 35 Mbps download 6 Mbps ise upload veriyor.

Pingden kastınız yurtiçi sunucularsa ping yok da denemez var da denemez. Fakat yurt dışı sunucularında doğrudan peering olmasına rağmen garip bir şekilde ping değerleri yüksek.
TürkNet bu ay itibari ile bağlantıları kendi omurgası üzerinden yönetmeye başladı. Aradaki HOP noktaları azaltıp uplink upgrade ettiler.

Merhabalar. Bu ay veya Ekim'de TT ile olan tahattütümüz bitiyor. Yeni bir ISS'e geçeceğiz. Aklımda TürkNet var ama ping sorunu var diyorlar. Gerçekten öyle mi?
Bu senin altyapına bağlı.Turknet TT nin altyapısını kullanıyor.Yani aşağı yukarı aynı pingi alırsın Çok bir fark olmaz.Tabi hız konusunda bir şey diyemem altyapına bağlı TT ye göre yüksek alabilirsin veya aynı alabilirsin.

85 Mbps'ye kadar veri alabiliyorum ben ama TürkNet 85 tşye sadece 35 Mbps download 6 Mbps ise upload veriyor.
Kampanyaları bilemem. Bizde VDSL var. Normalde 85 MPBS almam gerekirken 60 Mpbs alıyorum. Sebebi altyapımın kötü olması. Ama ping aynı olur. Telekomda ' da, Süperonline de de aynı pingi aldım. Ama ISS kendi altyapısından hizmet verirse o zaman farklı olur. Telekomun altyapısından aynı pingi alırsın. Çünkü kablo aynı şirket farklı. Farklı olan tek şey şirket ismi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı