Türksat Kablonet sağlayıcısının verdiği modem çok yavaş

Emrullah67

Megapat
Daha fazla  
Kablonet Netmaster Infinity 401 modemi Wi-Fi olarak kullandığım da çok yavaş ama Ethernet kablosuyla full kesintisiz hız alıyorum, bu sorunu yaşayan var mı? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Telefonla hiç rahat gezemiyorum evde.

1733954269351.jpeg

Genelde verdikleri modem çok kaliteli olmaz 5 g varmis galiba ama bu sorunu once musteri hizmetlerine sor modem dandikse ağ güçlendirici al.

Evet 5G var , ama hız kopma aynı sinyali çok düşük, müşteri hizmetleri çözemiyor güncelleme yapıp gönderiyor, router bağlayıp veya başka nir şekilde çözüm bulan.

Evet 5G var , ama hız kopma aynı sinyali çok düşük, müşteri hizmetleri çözemiyor güncelleme yapıp gönderiyor, router bağlayıp veya başka nir şekilde çözüm bud
Daha iyi bir modem satin alabilirsin yada ağ güçlendirici ama modrm kopukluk veriyorsa iyi bir midem al ona tak direk 1.600 e vardi baya kaliteliler

Aynı modem.
5G ihtiyacım olmadığı için ve 2.4G diğer aygıtlarla daha uyumlu olduğu için sadece 2.4G yi kullanıyorum. ( Hatta 5G yi modem arayüzden bağlantının yapıldığı ilk gün kapatmıştım.)

5G için tavsiye :
Modem arayüzüne girerek kanal ayarlarında varsayılan olarak seçili olan'' otomatik'' i değiştirin.
11 veya üstü bir kanal seçin ve kaydedip çıkın. Kopmaları engellemesi muhtemel. Hız konusunda etkiler mi bilmem.

Ethernet hızınız dediğiniz gibi iyi ise modemin Wi-Fi özelliğini iptal edip iyi bir Router'a Ethernet ile bağlayıp yayını router üzerinden sağlayabilirsiniz. Ya da bunun yerine elinizde daha iyi bir modem varsa onu da takabilirsiniz ama bazı durumlarda ISS'lerin verdiği modem harici modem kullanmanın interneti yavaşlattığını duymuştum. (ISS tarafından)

Denerim teşekkürler ama çok saçma aylık kira paralarını alıyor ama hala yeni modemler kullanmıyor firma.
Kesinlikle haklısınız. Ben kiralamadım. Sizin de kullandığınız standart modemi 2. El bulup satın aldım.

Her modem veya ISS değişikliğinde ilk iş modem arayüzüne girerek bir iki temel ayar yapıyorum. Zaten daha detaylı değişiklik yapacak bilgim yok.
Şurası kesin; Otomatik kanal seçimi kopmalara sebep olabiliyor.
Hatırlamıyorum ama sanırım kanal sayısı ve seçimi bakımından 2.4G ile 5G arasında fark yoktu.
11 seçin.

Kesinlikle haklısınız. Ben kiralamadım. Sizin de kullandığınız standart modemi 2. el bulup satın aldım.

Her modem veya ISS değişikliğinde ilk iş modem arayüzüne girerek bir iki temel ayar yapıyorum. Zaten daha detaylı değişiklik yapacak bilgim yok.
Şurası kesin; otomatik kanal seçimi kopmalara sebep olabiliyor.
Hatırlamıyorum ama sanırım kanal sayısı ve seçimi bakımından 2.4G ile 5G arasında fark yoktu.
11 seçin.

Modem arayüz şifresini değişmiştim unuttum şimsi giremiyorum reset de atıyorum düğmeyle ama yok giriş yapamıyorum.

Kablonet modemlerin WiFi bağlantısı zayıftır birkaç metre öteden hız dibe düşer. Çözüm olarak bir router alıp bu modeme bağlıyorsunuz ve kurulumunu yapıyorsunuz. Daha sonra modemin kablosuz bağlantısını devredışı bırakın. Kablosuz cihazlarınız internete router üzerinden bağlansın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı