Türksat kutusu fiber mi?

Son düzenleme:
Cevap veren arkadaşlara öncelikle teşekkür ederim. :) Haziran gibi bütün sokağı kazıp (oturduğum apartmanın önü de dahil), birkaç turuncu boru döşemişlerdi. O borunun içinden de siyah kablo geçiyor sanırım.

Az önce, emin olmak için tekrardan kontrol ettim, turuncu borunun içinden siyah bir kablo geliyor, metal bir çubuk ile yukarı çıkıp, binanın içine giriyor. Apartmanın hemen önünde ise Türksat'ın rögar kapağı bulunuyor. Bunun FTTH / GPON olma ihtimali nedir?
 
Olabilir çelik kablo kanalı onun içine çelik sipiralle giriyordu Turkcell...

Belki de dediğiniz gibidir, bu şekilde dağıtım yapıyor olabilir. Sosyal'de bazı kişiler 2020 ile birlikte kablonet'in FTTH'e geçtiğini yazmış. Yeni kurulan altyapılarda bu sistemin kullanıldığından bahsetmiş. Ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilmiyorum tabii ki. :)
 
Kablonun rengi mavi olsa ne olur siyah olsa ne olur. Önemli olan içi. Bu kablo fiber kabloya benziyor.

Tabii ki haklısınız. Ben evimde Türknet'in VDSL'ini kullanıyorum, geçen sene kablolarımı yeniletmiştim. 97-98MB gibi bir hız alabiliyorum. Upload ise 8MB. Bu hızlara bakır kablo ile ulaştığım için, her ne kadar SNR vb değerlerim iyi olsada, ping konusunda dalgalanma olabiliyor. Aynı şekilde yoğun saatlerde bir yavaşlama olabiliyor.

Kablonet'e geçmek istememin sebebi; düşük ping ve Vodafone ile olan iş birliği. 200MB'e kadar paket sunabiliyorlar. İşim gereği sunuculardan dosya indirmem gerekiyor. Bu yüzden hız da bir tık önemli hale geliyor. :)
 
abii ki haklısınız. Ben evimde Türknet'in VDSL'ini kullanıyorum, geçen sene kablolarımı yeniletmiştim. 97-98MB gibi bir hız alabiliyorum. Upload ise 8MB. Bu hızlara bakır kablo ile ulaştığım için, her ne kadar SNR vb değerlerim iyi olsada, ping konusunda dalgalanma olabiliyor. Aynı şekilde yoğun saatlerde bir yavaşlama olabiliyor.

Kablonet'e geçmek istememin sebebi; düşük ping ve Vodafone ile olan iş birliği. 200MB'e kadar paket sunabiliyorlar. İşim gereği sunuculardan dosya indirmem gerekiyor. Bu yüzden hız da bir tık önemli hale geliyor. :)
Turksat'ın bu kullandığı bu kablo 2 tarafı çelik/metal ile destekli olup ortasından fiber kablo geçiyor.
Binaya kadar fiberi çekip daireye anten kablosunun 1 küçüğü ile hizmet veriyorlar.

VDSL'e kıyasla çok daha iyi bir sistem.

Bir de FTTH çektikleri sistem var. Bu o mu emin değilim, inşallah odur.

Her türlü VDSL'den iyidir ve öneririm.

Turksat'ın sitesine bakınca 200 Mbps paket göremedim. Vodafone nasıl bunu sağlıyor? Merak ettim. Kampanyanın linkini atar mısınız?
 
Turksat'ın bu kullandığı bu kablo 2 tarafı çelik/metal ile destekli olup ortasından fiber kablo geçiyor.
Binaya kadar fiberi çekip, daireye anten kablosunun 1 küçüğü ile hizmet veriyorlar.

VDSL'e kıyasla çok daha iyi bir sistem.

Birde FTTH çektikleri sistem var. Bu o mu emin değilim, inşallah o dur.

Her türlü VDSL'den iyidir ve öneririm.

Turksat'ın sitesine bakınca 200 Mbps paket göremedim. Vodafone nasıl bunu sağlıyor ? Merak ettim. Kampanyanın linkini atar mısınız ?

VDSL'den daha iyidir tabii ki ama direkt FHHT fiber olmasını tercih ederim. :) Vodafone'un ortak altyapı anlaşması varmış galiba, geçen gün Vodafone ile görüşmüştüm, fiber altyapı olması halinde 200MB'ye kadar paketleri mevcut demişlerdi.

Belki de yanlış bilgilendirme yapıldı, emin değilim. Ama müşteri hizmetlerinin söylediği bu şekilde idi.

Kampanya linki: Vodafone Fiber İnternet Paketleri
 
Kablonet; 2020'ye kadarki projelerinde DOCSIS, bu seneden itibaren FTTH altyapı sağlıyor.

DOCSIS altyapılarda bina kutusuna kadar fiber, sonra koaksiyel kablo ile daireye kadar internet sağlanıyor. FTTH'de ise daireye kadar gelen fiber internet, GPON cihazı ile xDSL olarak modeme aktarılıyor.

Sonuçta ikisinde de fiber kullanılıyor.
Gpon cihazından sonra xdsl olarak aktarılmıyor hocam. Dsl işin içine hiç girmiyor fiberde.
 
GPON cihazından sonra xDSL olarak aktarılmıyor hocam. DSL işin içine hiç girmiyor fiberde.
Vikipedi'deki açıklamada böyle yazıyor ama taslak hâlindeymiş. CAT kablo ile modeme aktarılıyormuş. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Mesajımı raporladım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı