TUF 1660 Super için ayarlar nasıl olmalı?

Katılım
5 Mayıs 2021
Mesajlar
62
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı bayramlar diliyorum. Dün akşam yeni gelen bilgisayarım ve monitörümü kurdum çok şükür. Windows 10 pro kullanıyorum lisanslı olarak, ekran kartının son driverini güncellemek dışında monitör ve pc de herhangi bir ayar yapmadım şuana kadar. CS:GO oynuyorum geceden beri ve aldığım değerler şunlar :

FPS : 230-310 arası gidip duruyor.
GPU Kullanımı : 70-90 arası gidiyor.
GPU Sıcaklığı : 67-72 derece arası gidiyor.
* Full ayarlarda 1080p olarak kullanıyorum.

Fakat bu sabah en üst seviyeyi yakaladım sanırım alttada görsel ekliyorum.

Bir kaç konuda sorum olucak:
- Pc yi yeni almış olduğum için yapmam gereken ayarlar nelerdir? Pek anlamıyorum bu işlerden onun için direk kullanmaya başladım.
-İzlediğim videolarda 300 fps altına pek düşmüyor aynı sistem ile fakat ben 230-310 bandında gidiyorum ortalama 260 diyebilirim fakat 190lara kadar düştüğü oluyor. 300 fps almak istediğim için değil fakat aynı sistemle daha yüksek fps alınıyor olması ayarlarımda bir problem mi var sorusunu akla getiriyor.
-75 dereceye kadar yükseldiği oluyor cs:go'da, okuduğum yorumlar cs go ekran kartını fazla yük bindirmiyor diyordu, fakat bu değerler sizce yüksek mi, ne yapmalıyım ?

Sistemim :

GPU : ASUS TUF 1660SUPER 6gb
İşlemci :İntel 10400F
Anakart: Asus Prime h410m-e
RAM :2*8=16GB Ram (XPG Gammix D30)
SSD: Sandisk Ultra 3d 500gb m2 ssd
KASA: Corsair Spec Delta 550w
Monitör: Dell 27" 144hz 1ms

*Eset İnternet Security kullanıyorum fakat, oyuna girerken oyun modunu açtığım halde fps farkı oluşmadı diyebilirim.

*Masam küçük olduğu için, eski tip bilgisayar masalarındaki alt sağda bulunan kasa boşluğunu kullanıyorum.(Önü ve arkası açık, sağ ve solu kapalı)
 

Dosya Ekleri

  • csgo.png
    csgo.png
    3,7 MB · Görüntüleme: 53
Ekran kartınızın sürücülerini kontrol ettiniz mi? NVIDIA'nın sitesinden son sürücüleri indirip kurun.
Değerler gayet normal ekran kartınızın tam yükte çalışmasını istiyorsanız NVIDIA Denetim Masası'ndan birkaç ayar yapıp daha yüksek FPS alırsınız ama sistemi yormaya pek gerek var mı bilemedim.
 
Hocam driver güncellemesini yaptım dün akşam. Aslına bakarsanız ben 144'e sabitleyip oynuyorum. Yüksek fps almak çok ihtiyacım değil. Fakat aynı sistemde daha yüksek fps alınıyor olması, benim sistemimde bir sorun mu var onu anlıyamadım.Atıyorum farklı bi oyunda çok daha düşük almaktan korkuyorum. Bu arada boşta 38-40 derece cs:go'da 75e kadar çıkıyor olması fazla ısınıyor olduğu anlamına geliyor mu sizce ?
Ekran kartınızın sürücülerini kontrol ettiniz mi? NVIDIA'nın sitesinden son sürücüleri indirip kurun.
Değerler gayet normal ekran kartınızın tam yükte çalışmasını istiyorsanız NVIDIA Denetim Masası'ndan birkaç ayar yapıp daha yüksek FPS alırsınız ama sistemi yormaya pek gerek var mı bilemedim.
Sorunumu halen çözemedim düşük ayarlarda bile yine aynı fps değerlerinde. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
 
Son düzenleme:
Hocam çalışıyorsa kurcalama sözü çok güzel bir sözdür, genellikle internet ortamındaki FPS testleri şişirme oluyor. Eğer crack oyun falan kurmuyorsanız ESET silin derim. Ayrıca unlost abimin sistem hızlandırma videosunu izleyin. CS:GO başlatma ayarlarını da unutmayın çok olmasa da 20 FPS falan arttırır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı