TUF 4080 Super fan hızı normal mi?

SirSakurai

Megapat
Merhaba, daha önce konu açmıştım bu konu ile alakalı. Neyse servise gönderdim termallerden olduğu söylendi ve termal macun yenilenmesi ve bakım yapıldı. Kart 2 hafta önce geldi bana. İlk geldiği gün GTA 5 Enhanced'a girdim bir denedim kartı en fazla 65 derece sıcaklık ve 1600 RPM fan hızı gördüm ohh be dedim dünya varmış ne güzel sessiz çalışıyor ve soğutması da normal geldi, ortalama 60-63 derece sıcaklıklardaydı. Şu son 3-4 gündür tekrardan fan hızları uçmaya başladı.

GTA 5'te RT full iken fan hızları tekrardan 1800-2200 RPM arası çalışmaya başladı. TLOU part 2 de ortalama 1500-1800 arası çalışıyor. İlk gün fan hızları 1200-1400 RPM arasıydı TLOU part 2 de mesela. Bu modeli kullananlar rica etsem sistemlerinde nasıl sonuçlar alıyorlar yazabilirler mi? Bana mı fazla geliyor bu fan hızları ve sıcaklıklar emin değilim. Yani kulaklık takılı olduğu halde 2000 RPM'den sonra bayağı ses geliyor ve rahatsız ediyor. Görselleri yükledim düşük RPM ve sıcaklık olanlar servisten geldikten sonraki ilk günlerden diğerleri son 1 hafta. Sıcaklık değeri NVIDIA son güncellemesinden sonra 29 derece de sabit kaldı onu dikkate almayınız.

Kasa: ASUS GT 502 Plus (yan tarafta 3 fan üstte sıvı soğutmanın 3 fanı ve arkada 1 egzoz fan var. Ön taraftan mesh kasa olsaydı sıcaklık değerleri çok fark eder miydi?

Dosya Ekleri

• gta 5 1700 rpm.jpg
    462,3 KB · Görüntüleme: 45
  • gta 5 ilk gün 2.jpg
    559,9 KB · Görüntüleme: 48
  • gta 5 ilk gün test.jpg
    262,4 KB · Görüntüleme: 42
  • Gta V tekrar yükselen RPM.jpg
    275,9 KB · Görüntüleme: 45
  • Gta 5 sıcaklık 67.jpg
    302,8 KB · Görüntüleme: 43
  • cyber 67 derece.jpg
    329,1 KB · Görüntüleme: 42
  • tlou ilk gün.jpg
    312,2 KB · Görüntüleme: 41
  • CP rpm yüksek.jpg
    282,6 KB · Görüntüleme: 47
hocam bana normal geldi, ne de olsa kart limitlerine kadar kullanılıyor, 300w civarı bir çekim ve %100 kullanım var.

Bende 4080S kullanıyorum, şahsen bana sıcaklık ve fan hızı normal geldi. Kart 75 dereceyi geçmiyorsa bence bir sorun yok. Kartı ilk aldığımda bende aynı sıcaklıkları ve fan hızlarını görüyordum.

H

Hocam bence fazla mantıklı değil bu değerler.
Sistem gene eskisi gibi olmaya başladığından itibaren sıcaklıklar kaç dereceye yükseldi? Son olarak da 2000 RPM normal değil bence yani tamam arada bu seviyelere çıkabilir ama sürekli bu değerde durması sağlıklı değil gibi geldi bana.
(Düzenleme)
Hocam sıcacık değerlerini görmemişim sıcaklık değerine bakınca 2000 RPM gayet normal geldi gözüme ekran kartınızın da
4080 olduğunu göz önüne alırsan endişelenecek bir şey olmadığını düşünüyorum.

Sürekli değil hocam %100 kullanımda oluyor bu değerler örneğin oyunu durdurup haritaya geçtim diyelim fan seviyeleri direkt olarak düşüyor. Boşta 30-35 derece de çalışıyor kart. Yükte 58-69 derece arası. Bana sadece fan hızları fazla gibi geldi.

hocam bana normal geldi, ne de olsa kart limitlerine kadar kullanılıyor, 300w civarı bir çekim ve %100 kullanım var.
Hmm normal yani hocam iyi bari sevindim, kartı daha alalı 5 ay oldu. Bir sorayım dedim diğer kullanıcılarda nasıl değerler normal mi vs.

Anladım hocam sizden rica etsem oyunda iken benim gibi sıcaklık ve fan seviyelerini atabilir misiniz? Bir bakmak istiyorum. YouTube testlere bakıyorum genelde hiçbir video da fan hızları olmuyor sadece FPS ve sıcaklık değerlerini koyuyorlar.

Hocam bilmiyorum bana normal gibi geldi sıcaklık değerlerini gördükten sonra ve kartınızın da 3 fanlı olduğunu göz önünde bulundurursak normal gibi geliyor eğer içim rahat etmez diyorsanız zamanla ilgili bir probleminiz de yoksa garanti de olsun diyorsanız tekrar servise yollayabilirsiniz tabii ki de.

Gayet normal bende 8 aydır kullanıyorum. Birkaç hafta önce soğutmasında sorun çıktı, servise gönderdim. Videoya bakarsan sendeki değerlerin gayet normal olduğunu anlarsın

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

hatırlıyorum sizi hocam önceki konunuza da mesaj yazmıştım. Kart maksimuma yaklaştığı için tabi ki fanlar da hızlı çalışacak. Yük altındaki 4080 gibi bir karta 2000rpm gayet normal

aslan gibi kükrüyor hocam

Hatırlıyorum sizi hocam önceki konunuza da mesaj yazmıştım. Kart maksimuma yaklaştığı için tabii ki fanlar da hızlı çalışacak. Yük altındaki 4080 gibi bir karta 2000RPM gayet normal

Çok teşekkür ederim hocam içimi rahatlattınız vallahi. Etrafımda kullanan olmadığı için bende normali nedir ne değildir öğrenmek istedim vallahi. Zira dediğim gibi test videolarında genelde çok nadir koyuyorlar Fan seviyelerini. Bu arada son gelen NVIDIA güncellemesi sıkıntılı sıcaklıklar 29 da takılı kaldı bende mesela sence eski sürüme dönmeli mi hocam?

3300Rpm görüyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…