TUF 4080 Super fan hızı normal mi?

Evet hocam pumpout olmuş olabilir 77 dereceyi zaten iç mekanda gördüm genel olarak o da RT ultra diye oluyor sanırım. RT açıkken ekstra olarak ısınıyor kart ve fanlar daha da fazla çalışıyor. Servis termal pad ve macun olarak kartın orijinalinde ne kullanıldıysa onu kullandık dedi ama PTM7950 tarzı termal faz değişimli pad kullanılsaydı daha iyi olmaz mıydı? Şimdi tekrardan servise göndermek durumundayım. Zira bu sıcaklık ve fan seviyeleri çok fazla sanki evde süpürge çalışıyor gecenin 3'ünde. :/
Termal macun konusunu daha bilgili bir arkadaşa sorsanız daha iyi olur. Ben yanlış yönlendirmeyeyim.

Kasa ve fanlar ekran kartı sıcaklığını epey etkiler. Kasamı ve kasadaki fanları değiştirdim 73-74 derece 1600RPM çalışan 4070 Ti Super 60 derece 1200RPM civarında çalışır hale geldi.

Anladım hocam ben tekrardan servise göndereceğim zaten. İlk servisten geldiği zaman en fazla 64 derece ve 1500 RPM görüyordu kart 3 hafta içinde 2100-2300 RPM ve 74 dereceleri görüyorum mantıklı gelmedi. İlk geldiği gibi çalışsa sorun yoktu ama yine eski haline geri döndü neredeyse. :(

Düşük sıcaklık değeri olan kart servisten geldiği ilk gün diğeri de 3 hafta sonrası. Yani ya macun kaliteli değil pek anlamıyorum ama anlayan bazı arkadaşlar pump-out olmuş dedi. Termal faz değişimli pad en iyi seçenekmiş sanırım. Servisten onu isteyeceğim.

Evet bunlarda son GTA V Enhanced testleri hocam sizce normal mi bu seviyeler? @Ben Carville @HyperGF
Evet yüksek ihtimal pump out olmuş bendeki PNY versiyon ile 72-73 derecenin üstünü hiç görmedim ASUS ile bu değer maksimum 70 olması gerekiyor.

Kasa ve fanlar ekran kartı sıcaklığını epey etkiler. Kasamı ve kasadaki fanları değiştirdim 73-74 derece 1600RPM çalışan 4070 Ti Super 60 derece 1200RPM civarında çalışır hale geldi.
Hangi kasadan geçtin hocam ve hangi fanları aldın yeni kasaya? GT 502 var bende yan taraftan 3 fan ile alıyor havayı önden almadığı için zaten bir ihtimal veriyorum ama ilk geldiğinde değerler böyle değildi..

Hangi kasadan geçtin hocam ve hangi fanları aldın yeni kasaya? GT 502 var bende yan taraftan 3 fan ile alıyor havayı önden almadığı için zaten bir ihtimal veriyorum ama ilk geldiğinde değerler böyle değildi.

Dark Guardian'dan Cougar MX600'e geçtim. Fanları da Arctic ile değiştirdim.

Bakalım servis buna da normal diyecek mi? Kasa ile illaki biraz fark eder hocam da kart servisten ilk geldiğinde en fazla 64 derece gördüm ilk hafta. Daha kartı alalı 4 ay oldu uğraştığımız şeylere bak. Tuf serisi soğutması iyi diye daha fazla para veriyoruz birde rezalet.

Dosya Ekleri

• 78 derece.jpg
    78 derece.jpg
    373,4 KB · Görüntüleme: 15
  • 3240220_150.jpg
    3240220_150.jpg
    374,4 KB · Görüntüleme: 10
  • 3240220_149.jpg
    3240220_149.jpg
    382,8 KB · Görüntüleme: 16
Bakalım servis buna da normal diyecek mi? Kasa ile illaki biraz fark eder hocam da kart servisten ilk geldiğinde en fazla 64 derece gördüm ilk hafta. Daha kartı alalı 4 ay oldu uğraştığımız şeylere bak. TUF serisi soğutması iyi diye daha fazla para veriyoruz bir de rezalet.

Hiç olmazsa undervolt yaparsınız.

IMG_2906.jpeg

Biraz daha sıcak çalışması normal olabilir de ilk geldiği zamana göre bu kadar fark etmesi garip.

Hiç olmazsa undervolt yaparsınız.

Eki Görüntüle 2478196

Biraz daha sıcak çalışması normal olabilir de ilk geldiği zamana göre bu kadar fark etmesi garip.
Valla hocam 1700 RPM bile okay benim için ama 2000 RPM sonrası çok rahatsız ediyor kulaklık taktığım halde. TUF serisinin mantığı daha iyi soğutma ve sessizlik değil midir. Servis kalitesiz macun kullanmış gibi geldi bana. Kartın orijinal macununu kullandık dediler ulan zaten iyi macun olsa size göndermezdim daha 4 ayda. Ya macundan ya da başka sorun var bu kartta.

Bu da TLOU Part 2'den. Undervolt falan hiç anlamam hocam bildiğim şeyler değil. @bluerr

Dosya Ekleri

• 2531310_154.jpg
    2531310_154.jpg
    597,9 KB · Görüntüleme: 12
Vallahi hocam 1700 RPM bile okay benim için ama 2000 RPM sonrası çok rahatsız ediyor kulaklık taktığım halde. TUF serisinin mantığı daha iyi soğutma ve sessizlik değil midir? Servis kalitesiz macun kullanmış gibi geldi bana. Kartın orijinal macununu kullandık dediler ulan zaten iyi macun olsa size göndermezdim daha 4 ayda. Ya macundan ya da başka sorun var bu kartta.

Servisin temizledik dediğine bakmayın. Bende zamanında Gigabyte Aorus 3080 gönderdim temizledik cart curt dediler 1 derece falan fark etmişti. Kartın altına fan eklemek en iyi çözüm bence.

Kasa+fan+undervolt değişikliğinden sonra 74 dereceden yükte 50-55 derecelere düştü kart. Max 60 görüyor. 1200RPM geçmiyor. En iyi çözüm hava akışını iyileştirip undervolt yapmak. Mesela benim kart stok ayarlarda 1.085mv ve 2820MHz'ye çıkıyordu. 2655MHz ve 0.935mv yaptım. 4-5 FPS kaybıyla sıcaklık ve fan sesi epey azaldı. 4-5 FPS sizin için sorunsa 2820MHz de yine bırakıp voltajı 0.995mv falan yaparsınız. Belleğe de +1000 ekleyip FPS artışı bile görebilirsiniz.

Sayılar örnektir sizde stabil olmayabilir.

Undervolt çok basit bir işlem. Türkçe kaynak olarak şuna bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Servisin temizledik dediğine bakmayın. Bende zamanında Gigabyte Aorus 3080 gönderdim temizledik cart curt dediler 1 derece falan fark etmişti. Kartın altına fan eklemek en iyi çözüm bence.

Kasa+fan+undervolt değişikliğinden sonra 74 dereceden yükte 50-55 derecelere düştü kart. Max 60 görüyor. 1200RPM geçmiyor. En iyi çözüm hava akışını iyileştirip undervolt yapmak. Mesela benim kart stok ayarlarda 1.085mv ve 2820MHz'ye çıkıyordu. 2655MHz ve 0.935mv yaptım. 4-5 FPS kaybıyla sıcaklık ve fan sesi epey azaldı. 4-5 FPS sizin için sorunsa 2820MHz de yine bırakıp voltajı 0.995mv falan yaparsınız. Belleğe de +1000 ekleyip FPS artışı bile görebilirsiniz.

Sayılar örnektir sizde stabil olmayabilir.

Undervolt çok basit bir işlem. Türkçe kaynak olarak şuna bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hmm kartın altında fan yok hocam ondan da fark eder mi? Ben çok olsa 1-2 derece fark eder diye düşündüm. Aslında benim kartın Undervolt yapmasam bile normalde kartın ana sayfasında verilen değerlerde çalışması gerekli değil mi? Kasa konusunda zaten yanlış tercih yapmışım Lancool 3 yada lancool 207 düşünüyorum değerleride baya iyi ikisininde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı