Tuf A15 FA507NVR LP030 vs Tuf A15 FA507NVR-LP005

Bütçe
40000
Hortlatmak gibi olmasın ama bilgi ekleyeyim, bu bilgisayarda sadece 1 SSD slotu var ve 2x8 olarak takılı RAM'ler. Yükseltilebilme açısından ASUS'un LP030 modeli fark atıyor, hem 1x16 takılı hem de 2. M.2 SSD slotu var boş.

Yani "future-proof" açısından boş M.2 slotu ve boş RAM slotu olan bir bilgisayar tercih etmek çok daha kârlı olacaktır uzun zamanda.
Hocam hortlattığınız için teşekkür ederim 😅. Laptop fiyatları uçtuğu için LOQ serisinin 4060 modellerine bakıyorum şuanlık 38-39k civarında.

Hocam hortlattığınız için teşekkür ederim 😅. Laptop fiyatları uçtuğu için LOQ serisinin 4060 modellerine bakıyorum şu anlık 38-39k civarında.

Hocam arkadaşa 40,999 TL fiyata ASUS marka aldık Ryzen 5 7535HS işlemcili, RTX 4060 ekran kartlı, 2x8 GB DDR5 RAM takılı, normalde sizin gönderdiğinizi almıştık ama iptal ettik IGPU'su olmadığını öğrenince yani dahili ekran kartı.

Linki: https://www.hepsiburada.com/asus-tu...gisayar-p-HBCV00005US001?magaza=GpnTeknoloji&

Hocam hortlattığınız için teşekkür ederim 😅. Laptop fiyatları uçtuğu için LOQ serisinin 4060 modellerine bakıyorum şuanlık 38-39k civarında.

Bu model 40k ve altindaki en iyi cihaz suan hocam. Listenize koyun derim.

ASUS markasına sağlamlık açısından güveniyorum, 2-3 bin TL ekleyebilirseniz mantıklı diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlar HP Victus öneriyor hep ama onlarda da 2. SSD slotu olmuyor bazılarında o yüzden ona dikkat etmek lazım, ayrıca HP Victus serisine pek güvenmiyorum küçük olumsuzlukların birikmişliğinden, benim yoktu ama gördüklerim öyleydi.

Bu model 40k ve altindaki en iyi cihaz suan hocam. Listenize koyun derim.
Hocam Acer marka kullanıyorum ve muhtemelen ekran kartı 75W falandır, öyleyse hiçbir şekilde değmez, 40k'ye onu almak yerine 41k'ye attığım ASUS marka laptopu almak daha iyidir diye düşünüyorum hem 115 + 25(OC) W ekran kartı hem de 2. M.2 SSD slotu var boşta. Bir tek RAM'inin 2x8 olması sorun gözümde ama yapacak bir şey yok, her şeyi mükemmel bir laptop zor bulunuyor.

ASUS markasına sağlamlık açısından güveniyorum, 2-3 bin TL ekleyebilirseniz mantıklı diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlar HP Victus öneriyor hep ama onlarda da 2. SSD slotu olmuyor bazılarında o yüzden ona dikkat etmek lazım, ayrıca HP Victus serisine pek güvenmiyorum küçük olumsuzlukların birikmişliğinden, benim yoktu ama gördüklerim öyleydi.

Hocam Acer marka kullanıyorum ve muhtemelen ekran kartı 75W falandır, öyleyse hiçbir şekilde değmez, 40K'ye onu almak yerine 41K'ye attığım ASUS marka laptopu almak daha iyidir diye düşünüyorum hem 115 + 25(OC) W ekran kartı hem de 2. M.2 SSD slotu var boşta. Bir tek RAM'inin 2x8 olması sorun gözümde ama yapacak bir şey yok, her şeyi mükemmel bir laptop zor bulunuyor.

ASUS TUF cihazlar cidden fazlaca ısınıyor hocam. Donanimina gore fiyatlari cok fazla. Ekran karti 140W bu arada attigim Acer'in ve daha serin calisiyor. Sogutması, islemcisi ve ekrani daha iyi. 1'er slot RAM ve SSD slotuda bos. Sadece yukseltmeyi servisinin yapmasi lazim tek kotu yani bu.

ASUS TUF cihazlar cidden fazlaca ısınıyor hocam. Donanimina gore fiyatlari cok fazla. Ekran karti 140W bu arada attigim Acer'in ve daha serin calisiyor. Sogutması, islemcisi ve ekrani daha iyi. 1'er slot RAM ve SSD slotuda bos. Sadece yukseltmeyi servisinin yapmasi lazim tek kotu yani bu.
Hocam bende de Nitro 5 modeli var da fanı o kadar çok çalışıyor ki serin olması normal olabilir.😁Bir de en son araştırdığımda paneli 25 ms'ti sanırım, Asus'unki 8 ms olması lazım ama Acer paneli konusunda %100 emin değilim, uzun zaman önce araştırdığımda öyle görmüştüm. Acer gerçekten fiyat performans yapabiliyor ama illaki bir "trade-off"u oluyor yani bir yanı kötü oluyor. Asus beynimde kalite şeklinde yer alıyor açıkçası ama Acer için aynısı geçerli değil.

Hocam bende de Nitro 5 modeli var da fanı o kadar çok çalışıyor ki serin olması normal olabilir.😁bir de en son araştırdığımda paneli 25 ms'Ti sanırım, ASUS'unki 8 ms olması lazım ama Acer paneli konusunda %100 emin değilim, uzun zaman önce araştırdığımda öyle görmüştüm. Acer gerçekten fiyat performans yapabiliyor ama illaki bir "trade-off"u oluyor yani bir yanı kötü oluyor. ASUS beynimde kalite şeklinde yer alıyor açıkçası ama Acer için aynısı geçerli değil.

Fanınin fazla calismasinin sebebi stock termal macununun kotu olmasi hocam o yuzden sogutmak icin fazla calisiyor. Termal macunu degistirince ki tavsiyem termal ped kullanilmasi, cihazin fan sesinin fazlaca dustugu ve daha serin calistigini butun kullanilcilar soyluyor. Kendim ASUS TUF laptop kullanıyorum bu arada fan sesi yine fazla. 80 derece limit koydum G-Helper uzerinden. FA507UI modelini kullanıyorum serin calisan tek TUF diyebiliriz ona ragmen 85 dereceleri goruyordu. 90 derece uzerine fazlaca cikiyor alt model TUF cihazlar.

Fanınin fazla calismasinin sebebi stock termal macununun kotu olmasi hocam o yuzden sogutmak icin fazla calisiyor. Termal macunu degistirince ki tavsiyem termal ped kullanilmasi, cihazin fan sesinin fazlaca dustugu ve daha serin calistigini butun kullanilcilar soyluyor. Kendim ASUS TUF laptop kullanıyorum bu arada fan sesi yine fazla. 80 derece limit koydum G-Helper uzerinden. FA507UI modelini kullanıyorum serin calisan tek TUF diyebiliriz ona ragmen 85 dereceleri goruyordu. 90 derece uzerine fazlaca cikiyor alt model TUF cihazlar.
Aslında yüksek derece çalışma olayını ben de görmüştüm bir yerlerde de en kötü ihtimalle "Max Processor Frequency" değerini düşürüp dengelenir diye düşündüm, bildiğiniz bir kötü etkisi var mı bu ayarın?

Bir de benim Acer bilgisayarın termal pad'lerinin yarısı erimişti, belki ben abartı kullanmışımdır ama dediğim gibi bu "trade-off" olayı hayatın her alanında var bence, sadece minimuma inmesi iyi oluyor öbür türlü biri pahalıysa bir sebebi oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı