TUF A15 Gaming laptop alınır mı?

Hocam R1 ve S1 serisinde anakart dizaynı bile farklı. R0 ve S0 serisinde Hall sensor işlemciye çok yakın ve bu nedenle ısıdan dolayı sensor ortalama 9 ay sonra bozuluyor. Ama R1 ve S1 serisinde durum böyle değil. Bende görmüştüm S1 serisinde yaşayan bir kişi ama cihaz denildiği gibi 2. el. Bende Victus 16 S0035NT olduğu için derin bir analiz etmiştim. Açıkçası R1 cihazlarda Hall sensor sorunu yaşayan birisi görmedim ben daha. Redditte de bulamadım açıkçası.
Evet, anakart dizayni farkli oldugunu gormustum. Ama sensor konumu ve sensor ayni diye biliyorum. Savundugum sey tamamen var oldugu degil, riskli oldugu icin biraz bekleyip emin olduktan sonra onermeye devam etmekti. Zira S0-R0 sorunu zaten daha yeni yeni cıktı daha yeni paylaşılıyor bunlar. O yüzden biraz bekleyip öyle devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Victus 16 R1xxx iç yapı:
1749414191916.png
Victus 16 R0000 iç yapı:
1749414346447.png

1749414694156.png
1. ve 3. fotoğraflar HX kasalar ve son fotoğraf direkt HP'den alınma. Herhangi bir değişiklik göremedim ben içeride, görebilen varsa belirtebilir. Markalar GPU'da nesil farkı yaşanmadığı sürece çok çok yüksek ihtimalle iç yapıya dokunmaz. Bu sorun ilk yaşanıp R1'de sorun yok denildiğinde benim de aklıma direkt bu durum geldi, ileride benzer şekilde sorun çıkarabileceğini düşünen taraftayım maalesef. Bu olaya el atması için çok erkenden farkında olmaları gerekirdi, HP'de ise bu vasıf pek yok.

WLAN kartının farklı konumlandırıldığı kasalar HX olmayan kasalar olarak gördüm, iç farkı bu diyorsanız bu denemez.

V15 tercih edilecek model değil, ısınmayan versiyonlarda sebebi limit. CPU aşırı limitli, GPU 75W panel vs. bahsetmeye gerek yok. Bütçeniz düşükse ve rakibi yoksa alırsınız, ona bir şey diyemem. Konu fazlasıyla dağılmış fakat konu sahibi kullanım amacını ve bütçesini belirtirse işi sonuca vardırabiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı