TUF B350M Plus kısa devreye düşüyor

General Cevdet

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
116
Çözümler
1
Yer
Titan uydusunda doğalgaz hortumluyorum.
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Serbest
Merhaba, geçen gün kasamı açtığımda galiba yanlışlıkla PSU'ya bağlı LED'imin açık ucunu anakarta değdirdim ve sistemim direk kapandı. Daha sonrada hiç açılmadı. İlk açmaya çalıştığım zaman turuncu LED'leri yanıyordu anakartımın sonradan onlarda yanmıyor artık. Denemeler yaparken bir şey fark ettim anakarta elektrik verdiğimde ıte yazılı chip saniyeler içinde alev gibi oluyor elimi yakıyor. Maalesef garanti de bitti ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Anakart modeli: ASUS TUF B350M Plus Gaming.
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpeg
    1.jpeg
    192,1 KB · Görüntüleme: 26
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    120,7 KB · Görüntüleme: 28
Öncellikle geçmiş olsun,Büyük ihtimal sizinde belirtmiş olduğunuz gibi chipsetiniz kısa devreden ötürü yanmış durumda,oraya giden bazı kompanenette(direnç,kondansatör vb) yanma olasalığı büyük ihtimal.Önerim fazla kurcalamadan yakın çevreninde anakart tamiri ile uğraşan bilgili bir yere götürmeniz hayırlı günler dilerim...
 
O anakartı tamir ettirmek yerine yeni bir anakart almak daha mantıklı olacaktır. İşlemciniz nedir? Ryzen soğutucudan anladığım kadarıyla. B450 S2H önerebilirim fiyatı çok uygundur.

Aslında SH2 sipariş ettim ama sonradan iptal ettim. Çünkü elimdeki anakart sanırsam ondan daha iyi ufak bir problem ise tamir ettirmeyi düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı