BIOS'ta Boot kısmında CSM (Compatibility Support Module) var. Onu Auto yerine Enabled'a getirince düzelmesi lazım.
Bu arada ilerde M2 SSD almayı düşünüyorsan geçmiş olsun. Ben başıma büyük bir bela aldım. Bak bu ürünün Asus B360 modellerinin hepsinde Prime olsun TUF olsun mATX ve ATX modellerinin hepsinde PCIe 3.0 x4 soketi var ama bu lanet anakarttın iki M2 soketide x2. Ellerinde adamların 10 çeşit B360 anakartları var sadece bu aptal anakartın iki soketi x2.
Temmuz'un 15'den önce aldığım tüm parçalar yatıyor şuan bu lanet anakart yüzünden. 970 Evo SSD kullanıyorum. 2 aydır uğraşıyorum bakalım ne olacak.
BIOS'ta Boot kısmında CSM (Compatibility Support Module) var. Onu Auto yerine Enabled'a getirince düzelmesi lazım.
Bu arada ilerde M2 SSD almayı düşünüyorsan geçmiş olsun. Ben başıma büyük bir bela aldım. Bak bu ürünün Asus B360 modellerinin hepsinde Prime olsun TUF olsun mATX ve ATX modellerinin hepsinde PCIe 3.0 x4 soketi var ama bu lanet anakarttın iki M2 soketide x2. Ellerinde adamların 10 çeşit B360 anakartları var sadece bu aptal anakartın iki soketi x2.
Temmuz'un 15'den önce aldığım tüm parçalar yatıyor şuan bu lanet anakart yüzünden. 970 Evo SSD kullanıyorum. 2 aydır uğraşıyorum bakalım ne olacak.
Aynen Samsung 970 Evo gibi. Eğer ilerde bu tür bir ssd almayı düşünüyorsan x4 sokette 3500mb okuma hızında çalışan ürünü x2 soketinden dolayı yarı hızda kullanmak zorunda kalacaksın 1700mb hızında yani. İlerde böyle bir düşüncen yoksa problem yok. Dediğim olayı yaptın mı anakart gördü mü ssd'yi?Ya simdi benim pek bir bilgim yok m2 ssd dediğin şey çip gibi olan şey mi çip gibi olan ssd mi yani
Aynen Samsung 970 Evo gibi. Eğer ilerde bu tür bir ssd almayı düşünüyorsan x4 sokette 3500mb okuma hızında çalışan ürünü x2 soketinden dolayı yarı hızda kullanmak zorunda kalacaksın 1700mb hızında yani. İlerde böyle bir düşüncen yoksa problem yok. Dediğim olayı yaptın mı anakart gördü mü ssd'yi?
dostum son bir şey sorucam bunları net olarak dorulayabileceğim bir link atabilirmisin sadece anakartın linki olsa bile yeterliAynen Samsung 970 Evo gibi. Eğer ilerde bu tür bir ssd almayı düşünüyorsan x4 sokette 3500mb okuma hızında çalışan ürünü x2 soketinden dolayı yarı hızda kullanmak zorunda kalacaksın 1700mb hızında yani. İlerde böyle bir düşüncen yoksa problem yok. Dediğim olayı yaptın mı anakart gördü mü ssd'yi?
Dostum her şey içi teşşekürler dediklerini doruladım anakartı bu sabah almıştım hemen değiştirmeye götüreceğim kolay gelsin
dostum son bir şey sorucam bunları net olarak dorulayabileceğim bir link atabilirmisin sadece anakartın linki olsa bile yeterli
TUF B360-PLUS GAMING | Anakart | ASUS Türkiye
Senin Western Digital SSD'yi problemsiz çalıştırır onda problem yok. Benim bahsettiğim eğer ilerde M2 SSD almayı düşünürsen 970 Evo gibi PCIe 3.0 x4 ile çalışan, bu ürünün x4 soketi olmadığı için tam performans alamazsın. 3500mb yerine yarı performansta 1700mb aralarında çalışır. Eğer ürünü iade edeceksen direk satıcı firma ile görüş işi Asus'a yönlendirmeye kalkarsa bence hiç bulaşma iade işine en az 2 ay işin içinden çıkamazsın çünkü. Kafan karışmasın sakın olay tamamen PCIe 3.0 x4 M2 SSD'ler ile ilgili ben Western Digital SSD ile devam ederim diyorsan iade etmene gerek yok anakartı.
Senin baktığın ürün PRO modeli. Benim olayda bu sitede yapılan yazım hatası yüzünden oldu PLUS modelinin 32Gbps PCIe 3.0 x4 soketine sahip olduğu yazıyordu ama Asus Türkiye'nin siteye ürünün bilgilerini yanlış girdiği ortaya çıktı. Benim attığım linke bak Depolama kısmında iki soketinde x2 olduğu yazıyor düzeltildi sonradan.burda var gözüküyor ama
SATA M.2 internal SSD 2280 drive 250 GB Western Digital Black™ from Conrad.com bu ssd dede aynı problem olur dimi ya :/ birde 2x mi 4x mi oldunu neye göre anlıyorsunSenin baktığın ürün PRO modeli. Benim olayda bu sitede yapılan yazım hatası yüzünden oldu PLUS modelinin 32Gbps PCIe 3.0 x4 soketine sahip olduğu yazıyordu ama Asus Türkiye'nin siteye ürünün bilgilerini yanlış girdiği ortaya çıktı. Benim attığım linke bak Depolama kısmında iki soketinde x2 olduğu yazıyor düzeltildi sonradan.
Sözde düzeltmişler onuda genel bakışta halen ''x4 PCI Express® 3.0 bant genişliği ile M.2, 16Gbps'ye kadar veri aktarım hızlarını destekler.'' yazıyor 32Gbps'yi siilip 16Gbps yapmış ama x4'ü silip x2 yapmamış adamlar yarım yamalak tüm işleri.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.