TUF B450 PLUS Ryzen 3.Nesil Güncellemesi

Pakhom

Hectopat
2019 yılının Ocak ayında 3. Nesil Ryzen 5 3600 takmak için TUF B450 Plus aldım fakat 3. Nesil'i çalıştırabilmek için 1. Ya da 2. Nesil bir Ryzen işlemci ile BIOS'u en az 1201 sürümüne getirmem gerekiyor. Fakat burada benim kafamı kurcalayan şey şu.

Kırmızı ile işaretlediğim yazı 1201 sürümünün altındaki tüm BIOS sürümlerinde var. Bu yazı ne anlatıyor ve ne yapmam gerek?

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Orada "ASUS, BIOS güncellemesinizi yapmadan önce AMD çipset sürücüsünü 18.50.16 veya daha üstü bir sürüme güncellemenizi şiddetle önerir." yazıyor.

AMD sürücünüzün sürümünü kontrol edin. Daha sonra BIOS'unuzu EZ Flash ile 1607 sürümüne güncelleyin.

Güncel Win 10 kullanıyorsanız bunu indirip yükleyin.
Sonra en son sürüm BIOS'u yükleyin.
Windows kurulu değil çünkü 3. nesil işlemciyi takmadım. Takarsamda çalışmaz önce BIOS güncellemesi yapmam gerek. Ama benim burada merak ettiğim önce güncellemeyi yapıp sonradan çipset sürücüsünü güncellersem sıkıntı olur mu? Çünkü anladığım kadarıyla çipset sürücüsü Windows olmadan güncellenmiyor. Kusura bakmayın, ilk kez sistem topluyorum. Bir sıkıntı çıkmasını istemiyorum, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. 😅

Sıkıntı olmaz merak etmeyin. İlk olarak BIOS güncelleyip sonra da yükleyebilirsiniz. Windows kurulu olan sistemlerde hata ile karşılaşmamak için Windows açılırken yüklenmesi öneriliyor.

Arkadaşlar bir sorum daha olacak. Anakartımda ASUS USB BIOS flashback var mı? Yok mu? Nasıl anlayacağım eğer varsa işim daha kolay olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı