Merhabalar herkse umarım herkesin keyfi yerindedir.
Benim kasamda 2 adet fan bulunmakta, yaptığım araştırmalara göre de anakartıma daha fazla fan takamıyorum. Ben bir adet fan almak istiyorum bu işlemi gerçekleştirmek için nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistemim:
Ryzen 5 3600 stock fan ile.
ASUS TUF B450M PLUS anakart.
ASUS TUF 3 5600XT ekran kartı.
Corsari Carbide Spec-05.
Corsair 650 Watt 80+ PSU.
Kasa fanı olarak ilki biraz daha iyi. Yalnız bu fanlar ARGB, anakartınızda bunların aydınlatmasını bağlayacak port yok. Sanıyorum tekli paketten de ARGB çoklayıcı çıkmıyor, yani bu fanlardan alırsanız aydınlatmasını kontrol edemezsiniz.
Öte yandan şimdiki fanlarınızın modellerini de bilmiyorum fakat çoklayıcı olarak bu tarz bir şey işinizi görecektir. Şimdiki fanların modellerini ya da bağlantı türlerini belirtirseniz daha iyi bir öneri yapabilirim.
Kasa fanı olarak ilki biraz daha iyi. Yalnız bu fanlar ARGB, anakartınızda bunların aydınlatmasını bağlayacak port yok. Sanıyorum tekli paketten de ARGB çoklayıcı çıkmıyor, yani bu fanlardan alırsanız aydınlatmasını kontrol edemezsiniz.
Öte yandan şimdiki fanlarınızın modellerini de bilmiyorum fakat çoklayıcı olarak bu tarz bir şey işinizi görecektir. Şimdiki fanların modellerini ya da bağlantı türlerini belirtirseniz daha iyi bir öneri yapabilirim.
Merhaba @Batuhanns. Normalde bunun için yeni konu açman daha iyi olurdu ama ufak bir soru, burada yanıtlamamdan zarar gelmez. Önceki mesajımda attığım tipte bir çoklayıcı alabilirsin. Fanların 4 pinli, aldığın kablonun da 4 pinli olduğuna dikkat et.
Devam eden soruların için yeni bir konu açman daha iyi olur.