TalhaOzturk
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Lenovo 15iax9
İ5 12450hx
Rtx 4060 8gb
Crucial 32gb 5600mhz Ram
Kingston NV3 1TB M.2 2280 NVMe SSD
Micron 500gb M.2 SSD
- Meslek
- Öğretmen
Herkese iyi günler. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra RAM frekansının 2133 olduğunu fark ettim. Recep beyin videolarından izleyerek profil değiştirmeyi yaptım ama BIOS'dan çıkarken 4 defa PC kendini restart yaptı, sonrasında bir ekran geldi ve BIOS'a gidip ayarları değiştir gibi bir şey söyledi. Ben de her şeyi default ayarlara çektim ve BIOS'un AI tweaker bölümünden d.o.c.p ayarını açtım. Açıktan sonra RAM frekansını 2933 yaptım ancak bilgisayar birkaç defa oyundan attı, dondu, sanki internet gitmiş gibi Discord falan yeniden açılıp kapandı. Sonrasında da yeniden başlattım ve mavi ekran aldım.
Yeniden başlattıktan sonra BIOS'a girip RAM frekansını 2800 olarak yaptım. Bunu yapmam PC için bir zararı olur mu? (D.o.c.p ayarını açtıktan sonra o bölümdeki olan ayarlardan sadece RAM frekansı ile oynadım diğer tüm ince ayarlar da dahil olmak üzere tüm ayarlamaları Auto da bıraktım. RAM G.Skill 16 GB 3000 MHz RAM. Anakart ASUS TUF B450M - Plus Gaming)
Yeniden başlattıktan sonra BIOS'a girip RAM frekansını 2800 olarak yaptım. Bunu yapmam PC için bir zararı olur mu? (D.o.c.p ayarını açtıktan sonra o bölümdeki olan ayarlardan sadece RAM frekansı ile oynadım diğer tüm ince ayarlar da dahil olmak üzere tüm ayarlamaları Auto da bıraktım. RAM G.Skill 16 GB 3000 MHz RAM. Anakart ASUS TUF B450M - Plus Gaming)
Son düzenleyen: Moderatör: