TUF Dash F15 Minecraft'te 170 FPS veriyor

pilginer

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben 1 hafta önce ASUS TUF dash F15 FX516pm diye bir bilgisayar aldım. Özellikleri aşağıda var. Mesela GTA 5'i Ultra'da ortalama 95-100 FPS aralığında oynatıyor. Fakat Ultra Low Config yükleyince sadece 130'a çıkıyor. Minecraft'te de 170 FPS falan alıyorum. (F3'e basınca ekran kartım RTX 3060 gözüküyor ve OptiFine var.) GTA 5 Ultra'da 100 FPS alması tamam çünkü bu bir laptop çok bir beklentim yok ama Minecraft'ta 170 FPS az yani 1650'li laptopumla bile 200 üzeri değerler görüyordum. CS:GO ise çok değişken 120 ile 200 arası gidip geliyor. İlk dedim bu Adaptive Sync zımbırtısı yüzünden mi ama galiba alakası yokmuş. Lütfen yardım edin Witcher 3'ü normal ayarlarda açında bile 110 FPS falan alıyorum. Ekranım 144 Hz ve bu PC'yi alırken oyunları 144 Hz'de oynarım diye bir hayalim vardı ama maalesef olmuyor.
  • 11th gen Intel(r) Core(tm) i7-11370h @ 3.30GHz 3.30 GHz.
  • 32, 0 GB (kullanılabilir: 31,7 GB) 2x16 RAM'ler Dual.
  • NVIDIA GeForce RTX 3060 laptop GPU.
  • Güç seçeneği olarak da Turbo diye bir şeyde.

Hocam Java sürümüyse Java sürümünün optimizasyonu çok kötüdür. Ondan olabilir. Ek olarak oyuna RAM vermeyi deneyebilirsiniz.

8 GB RAM verdim zaten bu son Java sürümü ile optimize oldu denilmişti Java'yı oyun kendi kuruyor vakti zamanında satın aldım oyunu gerçek Launcher kurdu Java runtimeyi.

8 GB RAM verdim zaten bu son Java sürümü ile optimize oldu denilmişti Java'yı oyun kendi kuruyor vakti zamanında satın aldım oyunu gerçek Launcher kurdu Java runtimeyi.

Hocam dediğim gibi Java optimize değil. Bedrock versiyonu varsa sizde onun üzerinden deneyin istserseniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı