TUF F15 vs Tulpar T7 v25.1.2

Bütçe
23.000TL
Monster ile görüşmeyi düşünüyorum bozuk değil diyeceklerdir tabii ama belki bilgili bir kili ile görüşürsem destek olabilirler. Omeni inceleyeceğim.

Genel olarak MSI düşünmüyorum aslında o yüzden ona çok yorum yapamayacağım.

Ayrıca monster istememin sebeplerinden biri gerçekten destek açısından çok iyi olmaları ömür boyu bakım ve teknik destekleri iyi sorun olduğu zaman her türlü yardımcı oluyorlar

Yarın görüştükten sonra yorum atarım buraya.

Herkese çok teşekkürler.
Omen 17 oldukça iyidir.
Aslında o model 90-100 derece olmuyor da bir ara BIOS bozuktu.
BIOS'u biraz yamaladilar galiba ama hala BIOS bozuk.
Omen 17 en iyi tercih gibi duruyor, BIOS uğraşılası bir sorun degil insani deli eder.

Onun dışında BIOS sorunu olnasa GP76 derdim.

Hocam şuan BIOS bozuk.
Yeni gelenlerde olmayabilir ama en son bozuktu.
Çoğu laptop işlemcisi 90 dereceleri görebiliyor. Ancak bu model frekansı 4200 MHz üzerinde stabil kalabiliyor. Önemli olan 90 derecede frekansı. Asus TUF daha boşta 60 derecelerde çalışıyor. Cooler Boost açıkken MSI laptopların GPU sıcaklığı 65 iken aynı GPU turbo fan ile ROG Strix'te 80 derece.

T7 25.1'i de üreten MSI ve 24 bin TL'ye alınabilecek en iyi laptop.

Son düzenleme:
Omen 17'yi daha mantıklı buluyorum.

Omen 17 artıları:
-Daha az sorun yaşama ihtimali.
-Omen Gaming Hub. Piyasada laptoplar için en iyi yazılımlardan biri belki de en iyisi diyebilirim. Birçok laptopun yazılımına baktım. Tek rakibi MSI Center olabilir. 25.1'in yazılımında sadece performans seçeneği yapabilirsiniz.
-Daha iyi batarya performansı.

25.1 artıları:
-300Hz.

25.1 de fanı Auto veya tuş kombinasyonu ile maksimum olarak ayarlayabilirsiniz. Omen'da ise hangi sıcaklıkta kaç RPM çalışacağını ayarlayabilirsin. Tabii 80 derecede %0/10 dönsün gibi absürt değerleri kabul etmeyecektir.

BIOS nedeniyle klavye ışıklandırmasında sorunlar mevcut deniyor. Monster yeni bir BIOS yayınlamada ne kadar becerikli tartışılır.

Omen 17'yi daha mantıklı buluyorum.

Omen 17 artıları:
-Daha az sorun yaşama ihtimali.
-Omen Gaming Hub. Piyasada laptoplar için en iyi yazılımlardan biri belki de en iyisi diyebilirim. Birçok laptopun yazılımına baktım. Tek rakibi MSI Center olabilir. 25.1'in yazılımında sadece performans seçeneği yapabilirsiniz.
-Daha iyi batarya performansı.

25.1 artıları:
-300Hz.

25.1 de fanı Auto veya tuş kombinasyonu ile maksimum olarak ayarlayabilirsiniz. Omen'da ise hangi sıcaklıkta kaç RPM çalışacağını ayarlayabilirsin. Tabii 80 derecede %0/10 dönsün gibi absürt değerleri kabul etmeyecektir.

BIOS nedeniyle klavye ışıklandırmasında sorunlar mevcut deniyor. Monster yeni bir BIOS yayınlamada ne kadar becerikli tartışılır.

Öncelikle yorumun ve önerin için teşekkür ederim. Aslında bir bilgisayarda aradığım öncelikleri belirtmemek benim hatam biraz lakin şöyle söyleyebilirim.
1-> klavye ışıklandırması çok düşük bir kriter benim için. Çünkü bilgisayarı ben ağırlıklı masaüstü mantığıyla kullanıyorum. Sağ tarafa koy monitöre bağla ve kullan.
2-> 1. madde de belirttiğim gibi o yüzden batarya çok önemli değil bir noktaya kadar. Zaten sabit duracak taşınmayacak.
Monster ile görüştüm (18 Nisan sabah 10.30) belirttiğiniz sorunlar olan BIOS sorunu ve klavye sorunun son BIOS güncellemesi ile çözüldüğünü, sorun yaşamayacağımı, sorun yaşadığım taktirde her türlü desteği sağlayacaklarını belirttiler. Isınma konusunda da evet belirli seviyelerde 90-95 derecelere çıkabildiğini lakin bunun bir hasar vermeyeceğini soğutma sisteminin buna uygun olduğunu ve kalıcı zarar noktasında endişe etmememi söylediler.
HP'yi iki defa aradım bilgi almak için ama meşgule attılar :(
@499337 @Power Supply Unit @semıkaancakır @T129Atak bilgilerinize.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı