Çözüldü TUF Gaming A15 16 GB RAM kullanılabilir olarak 13.7 GB görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XYLON

Kilopat
Merhaba,
Benim ASUS TUF Gaming A15 FA507NV model laptopumda toplamda 16 GB RAM bulunuyor. Ancak, Windows görev yöneticisinde "Kullanılabilir RAM" kısmı 13.7GB olarak görünüyor. Bu durum normal mi, yoksa bir sorun mu var? RAM'in bir kısmı sistem tarafından mı ayrılıyor?

Ayrıca, eğer gerçekten sistem tarafından RAM ayrılıyorsa, bu durumda bu değer düşürülebilir mi? Genelde RAM'in tamamını kullanmadığım için (çoğunlukla basit oyunlar oynuyorum) 13GB gibi bir kullanım bana çok da sorun yaratmıyor. Yine de, daha verimli bir kullanım için bir şeyler yapmam gerekir mi?

Yardımcı olursanız çok sevinirim!

Çözüm
7535HS işlemciniz IGPU'su kendisine RAM ayırdığı için böyle görünüyor, 2 GB ayrılmış sizde. Düşürmek için BIOS içine girip UMA Graphic Size veya UMA Buffer Size ayarı var mı bakın. Varsa en düşük değere çekin, yoksa ayar düşürülmez. Harici GPU olduğundan dolayı iGPU VRAM'ini düşürmek problem olmaz.

Benim de masaüstünde kullanılabilir RAM miktarı 15.9 GB. Sistem kendisi otomatik olarak ayırıyor. Herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Bir problem olmaz.

Masaüstü ile laptop bir mi?
7535HS işlemciniz IGPU'su kendisine RAM ayırdığı için böyle görünüyor, 2 GB ayrılmış sizde. Düşürmek için BIOS içine girip UMA Graphic Size veya UMA Buffer Size ayarı var mı bakın. Varsa en düşük değere çekin, yoksa ayar düşürülmez. Harici GPU olduğundan dolayı iGPU VRAM'ini düşürmek problem olmaz.

Benim de masaüstünde kullanılabilir RAM miktarı 15.9 GB. Sistem kendisi otomatik olarak ayırıyor. Herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Bir problem olmaz.

Çözüm

Detaylı bir video bakayım internetten o zaman dusurmeye çalışayım. Dusurursem sorun olmaz değil mi?

Detaylı bir video bakayım internetten o zaman dusurmeye çalışayım. Dusurursem sorun olmaz değil mi?

Gereken bütün bilgiler mesajımda mevcut zaten. Ve dediğim gibi, hayır. Düşürmek problem olmaz.

Hocam bir şey daha soracağım bilginiz vardır belki. Benım bu laptop sarjı hep 82-83'lerde full prizde oynuyorum kasa gibi kullanıyorum, hatta performans modunda tassarruf değil 100 olmuyor asla. Normal mi?

Ayrı konu açıp beni etiketleyebilirsiniz. Bu konu buna cevap vermek için uygun değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı