TUF Gaming A15 FA507NV-LP023 vs. Monster Tulpar T5 v23.2.2

Monster daha yüksek donanıma ve ömür boyu ücretsiz bakım garantisi gibi ektralara sahip ancak genel anlamda Monster bilgisayarlar daha düşük bütçeli laptoplarda görmeye alıştığımız kalite standartlarına sahip. Hoparlörler, ekran kalitesi, klavye kalitesi, I/O portları vs. açısından daha ucuza kaçıyor Monster. ASUS her anlamda üst düzey kaliteye sahip bileşenler tercih ediyor. Burada genel yapı kalitesi ve her gün temas edeceğiniz muhatap olacağınız çevre bileşenlerinin kalitesi ile daha yüksek RAM kapasitesi, daha iyi işlemci gibi donanımları takas ediyorsunuz diyebilirim. Tercih size kalmış ancak benim görüşüm donanım farkı atla deve değil ve en önemli bileşenlerden birisi olarak ikisinde de RTX 4060 var. Her gün kullanacağınız klavye touchpad ekran gibi bileşenlerinden kalitesinden ödün vermeye değer bir fark yok arada.

Dalga gecmiyoruz hiçbir markayla ona bakılırsa herkes te Monster'ı küçük görüyor yok öyle yok böyle zaten Acer Nitro 5'e soyledim kalite olarak Nitro 16 ust segment.
Nitro 5'ler ekran, kasa, yazılım ve soğutmada çok daha önde.

Tamam ancak soğutma var mı acaba? Soğutması Nitro 16'lardakli gibi sıvı termal olsa ok ama yok arkadaş yok. Çöpü abartılı söylemişim.

MX4 kullanılıyor dedim ya. Limit yok ona rağmen mükemmel sonuç veriyor.

Evet kanka CPU sıcaklıkları 95 derece Kasa kalitesi berbat halde.

Aynen kanka git 50W limitli cihaz kullan performans farkını gör sonra.

Anakart olarak monster kat kat daha iyi.

MX4 kullanılıyor dedim ya. Limit yok ona rağmen mükemmel sonuç veriyor.

Aynen kanka git 50W limitli cihaz kullan performans farkını gör sonra.

Anakart olarak monster kat kat daha iyi.
Tulpar denilen cihaz hala ortak soğutma boruları kullanıyor.

Monster tulpar t5 v versiyonları clevo kasa değil değerlendirilebilir.

Hocam Nitro 5'i olan tanıdığım ısınma sorunu yüzünden iade etti baska markalar GPU 75 CPU 82 iken Acer GPU 82'ye CPU 87 idi.
Nitro 5'in artık satılmayan kalın kenarlı kasası sorunlu (batarya şişmesi, soğutma). Sonradan çıkan ince çerçevelirde bu sorun yok.

Tulpar denilen cihaz hala ortak soğutma boruları kullanıyor.

Dinlemiyorsun değil mi? MX4 Kullanılıyor diyorum MX4 laptoplarda kullanılmaması gereken macun kullanılıyor. Eskiden thermal grizzly hydronout kullanılıyordu. Limit olmamasına rağmen mükemmel performans veriyor diyorum ne diyorsun.

50 watt mı? Kullandıgım RTX 4060'lı ASUS 140W :d
İşlemciden bahsediyorum.

95 Derece çok iyi (!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…