çok teşekkür ederimB550-PRO daha iyi dostum, güzel anakart almışsın. Hayırlı olsun.
Pro: 2 M.2 slotunda da M.2 soğutma var.Plus -> 8+2 faz CPU MOSFET, tek M.2 soğutucu, 4800 MHz RAM OC desteği
Pro -> 12+2 faz CPU MOSFET, iki adet M.2 soğutucu, 5100 MHz RAM OC desteği
Aralarındaki fark çoğu kullanıcı için önemsiz.
İlla açık açık okuduğunu anlamakta sıkıntı yaşadığını söylettireceksin yani. Gördüğüm tüm farkları yazdım. Herkes için geçerli önemli değil dedim. Sen ise genelleyici konuştun.Ne demeye çalışıyorsun yani? Aralarındaki tek fark, VRM yapısıymış gibi konuşmuşsun. Ben de geride kalan görmediğin özelliklerin, o bahsettiğin çoğunluğa hitap ettiği hakkında konuşuyorum.
Gördüğün tüm farklar sadece VRM'den öteyse bu senin problemin, benim değil. Bir de internetten gelip "çoğu" kelimesinin Türkçe anlamını atmışsınİlla açık açık okuduğunu anlamakta sıkıntı yaşadığını söylettireceksin yani. Gördüğüm tüm farkları yazdım. Herkes için geçerli önemli değil dedim. Sen ise genelleyici konuştun.
Arkadaşım, burada konu aldığı SSD'nin soğutucusunun olup olamması değil. Anakartları kıyaslıyoruz, SSD'leri değil. Ne diyeyim birisinde var birisinde yokken çok da önemli değil mi? Ayrıca senin anakartın da beni ilgilendirmiyor.Kendi fikrimi söyleyeyim:
1- Asus'un verdiği M.2 soğutucu bir işe yaramaz. Benim TUF X570-Plus anakartta da var. Gen 4 SSD için alacak olan bir zahmet kendi soğutucusu olanlardan seçsin veya doğru düzgün harici bir tane alsın.
Sen sadece anakart sitesine bakarsın, ben direkt anakartla alakalı bütün görsellere ve incelemelere bakarım. Zaten ikimizin arasındaki fark da bu. Onu görmedim, bunu görmedim diyerek sıvamaya çalışıyorsun. O zaman ne gördün de yorum yapıyorsun? Bilmediğin bir anakart hakkında sadece VRM farklarını görüp gözle görülür farkları yok iddiasında bulunuyorsun.2-ARGB port sayısını görmedim. Asus'un kendi sayfasında Pro modelin detaylı özellikler listesi açılmadı. Herkes için aydınlatma önemli değil. Sisteminde aydınlatma olanların da hepsi ARGB değil. Diyelim ki var. ARGB fanlı kasaların önemli bir kısmı ARGB çoğaltıcı ile gelir ve tek ARGB başlığı yeterlidir. Yani eksiklik telafi edilebilir.
Yine burada da bir örneği görülüyor.3- Sonradan Type-C detayını fark ettim ve ekledim.
Yine bir diğer anlam veremediğim cümle. Anakart kıyaslıyoruz, sistem değil.Sisteminde aydınlatma olanların da hepsi ARGB değil.
Her söylediğim artı özelliğe bir bahane bulup sıvamaya çalıştığın için teşekkürler.ARGB fanlı kasaların önemli bir kısmı ARGB çoğaltıcı ile gelir ve tek ARGB başlığı yeterlidir. Yani eksiklik telafi edilebilir.
Bilmediğin bir donanım hakkında ortaya mesaj atarsan bilen birisi de sana gelir lafını söyler. Uzatmaya gerek yok diyerek de kendini üste çıkartamazsın. Bilmiyorsan git öğren veya bilene sor.Daha da önemlisi kendisi zaten daha üstün olanı almış. Uzatmaya gerek yok.