TUF Gaming B550 Plus vs. B550 Pro

Mehmets01

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, iyi akşamlar dilerim. Bugün ASUS TUF Gaming B550 Pro anakart siparişi verdim fakat bir bilgi gördüm yanlış mı bir fikrim yok, sormak istedim. ASUS TUF B550 Plus anakart Pro'dan daha mı iyi? İkisinden hangisi daha iyi ve neden yazarsanız çok sevinirim.

Plus -> 8+2 faz CPU MOSFET, tek M.2 soğutucu, 4800 MHz RAM OC desteği
+Wi-Fi kartı takmak için key E M.2 yuvası

Pro -> 12+2 faz CPU MOSFET, iki adet M.2 soğutucu, 5100 MHz RAM OC desteği
+kasa ön paneli için Type-C USB bağlantısı

Aralarındaki fark çoğu kullanıcı için önemsiz. Görebildiğim kadarıyla durum bu. Pro olan daha iyi.

Plus -> 8+2 faz CPU MOSFET, tek M.2 soğutucu, 4800 MHz RAM OC desteği
Pro -> 12+2 faz CPU MOSFET, iki adet M.2 soğutucu, 5100 MHz RAM OC desteği

Aralarındaki fark çoğu kullanıcı için önemsiz.
Pro: 2 M.2 slotunda da M.2 soğutma var.
Plus: Sadece 2. M.2 slotunda M.2 soğutma var. Hatta PCI-e 4.0 NVMe takacak birisi için çok büyük bir eksi.

Pro: 2 tane ARGB portu var.
Plus: 1 tane ARGB portu var.

Pro: Type-C header var.
Plus: Type-C header yok.

Bu 3 fark, kullanıcılar için önemli şeyler.

Ne demeye çalışıyorsun yani? Aralarındaki tek fark, VRM yapısıymış gibi konuşmuşsun. Ben de geride kalan görmediğin özelliklerin, o bahsettiğin çoğunluğa hitap ettiği hakkında konuşuyorum.
İlla açık açık okuduğunu anlamakta sıkıntı yaşadığını söylettireceksin yani. Gördüğüm tüm farkları yazdım. Herkes için geçerli önemli değil dedim. Sen ise genelleyici konuştun.

Kendi fikrimi söyleyeyim:
1- Asus'un verdiği M.2 soğutucu bir işe yaramaz. Benim TUF X570-plus anakartta da var. Gen 4 SSD için alacak olan bir zahmet kendi soğutucusu olanlardan seçsin veya doğru düzgün harici bir tane alsın.

2-ARGB port sayısını görmedim. Asus'un kendi sayfasında Pro modelin detaylı özellikler listesi açılmadı. Herkes için aydınlatma önemli değil. Sisteminde aydınlatma olanların da hepsi ARGB değil. Diyelim ki var. ARGB fanlı kasaların önemli bir kısmı ARGB çoğaltıcı ile gelir ve tek ARGB başlığı yeterlidir. Yani eksiklik telafi edilebilir.

3- Sonradan Type-C detayını fark ettim ve ekledim.

Daha da önemlisi kendisi zaten daha üstün olanı almış. Uzatmaya gerek yok.

İlla açık açık okuduğunu anlamakta sıkıntı yaşadığını söylettireceksin yani. Gördüğüm tüm farkları yazdım. Herkes için geçerli önemli değil dedim. Sen ise genelleyici konuştun.
Gördüğün tüm farklar sadece VRM'den öteyse bu senin problemin, benim değil. Bir de internetten gelip "çoğu" kelimesinin Türkçe anlamını atmışsın :D
Kendi fikrimi söyleyeyim:
1- Asus'un verdiği M.2 soğutucu bir işe yaramaz. Benim TUF X570-Plus anakartta da var. Gen 4 SSD için alacak olan bir zahmet kendi soğutucusu olanlardan seçsin veya doğru düzgün harici bir tane alsın.
Arkadaşım, burada konu aldığı SSD'nin soğutucusunun olup olamması değil. Anakartları kıyaslıyoruz, SSD'leri değil. Ne diyeyim birisinde var birisinde yokken çok da önemli değil mi? Ayrıca senin anakartın da beni ilgilendirmiyor.
2-ARGB port sayısını görmedim. Asus'un kendi sayfasında Pro modelin detaylı özellikler listesi açılmadı. Herkes için aydınlatma önemli değil. Sisteminde aydınlatma olanların da hepsi ARGB değil. Diyelim ki var. ARGB fanlı kasaların önemli bir kısmı ARGB çoğaltıcı ile gelir ve tek ARGB başlığı yeterlidir. Yani eksiklik telafi edilebilir.
Sen sadece anakart sitesine bakarsın, ben direkt anakartla alakalı bütün görsellere ve incelemelere bakarım. Zaten ikimizin arasındaki fark da bu. Onu görmedim, bunu görmedim diyerek sıvamaya çalışıyorsun. O zaman ne gördün de yorum yapıyorsun? Bilmediğin bir anakart hakkında sadece VRM farklarını görüp gözle görülür farkları yok iddiasında bulunuyorsun.
3- Sonradan Type-C detayını fark ettim ve ekledim.
Yine burada da bir örneği görülüyor.
Sisteminde aydınlatma olanların da hepsi ARGB değil.
Yine bir diğer anlam veremediğim cümle. Anakart kıyaslıyoruz, sistem değil.
ARGB fanlı kasaların önemli bir kısmı ARGB çoğaltıcı ile gelir ve tek ARGB başlığı yeterlidir. Yani eksiklik telafi edilebilir.
Her söylediğim artı özelliğe bir bahane bulup sıvamaya çalıştığın için teşekkürler.

Daha da önemlisi kendisi zaten daha üstün olanı almış. Uzatmaya gerek yok.
Bilmediğin bir donanım hakkında ortaya mesaj atarsan bilen birisi de sana gelir lafını söyler. Uzatmaya gerek yok diyerek de kendini üste çıkartamazsın. Bilmiyorsan git öğren veya bilene sor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı