TUF Gaming B650-Plus RAM uyumluluğu

Bende 2 gün önce ASUS TUF B650 Plus AM5 anakart aldım ve RAM olarak da G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 RGB 6000MHz CL32 EXPO destekli olan seri aldım ve işlemcimde R5 7600X.
İlk kurulumdan sonra 6000 MHz'ye çektim hiçbir sorun yoktu ancak Windows Update'lerini yaptıktan sonra sorunla karşılaştım ve şu an 4800MHz stok frekans üstüne çıkartamıyorum BIOS ile sorun yaşıyorum, 6000'e çektiğimde bilgisayar açılıyor ancak anakartın üstündeki beyaz ışık sabit yanıyor ve bilgisayar açılışı yaklaşık 45-50 saniye sürüyor tekrar BIOS sıfırlayıp stok frekanslara çekince normale dönüyor bilgisayar. Eski sürüm bir BIOS ile tekrar deneyeceğim 1-2 güne çok yordu beni bu aralar :)
Anakartta yazılımsal bir sorun mu var acaba? Henüz onun siparişini vermedim başka bir seçim mi yapsam ki? Windows 11 mi kullanıyorsunuz onunla mı alakalı acaba sorun? Ben win10 yükleyeceğim.

Bende şuan Kingston FURRY 8x2(16GB) DDR5 CL36 siyah ramler takılı sorunsuz . Memtest86 ve occt testleride başarılı 👍
Aynı anakart mı hocam? Bir de işletim sistemi 10 mu 11 mi?

Anakartta yazılımsal bir sorun mu var acaba? Henüz onun siparişini vermedim başka bir seçim mi yapsam ki? Windows 11 mi kullanıyorsunuz onunla mı alakalı acaba sorun? Ben Windows 10 yükleyeceğim.

B650 Plus anakart Windows 11 kullanıyorum. BIOS güncellemeleri bence burada çok önemli. Tarihsel sırayla tek tek BIOS güncellemeyi deneseniz nasıl olur acaba?

B650 Plus anakart Windows 11 kullanıyorum. BIOS güncellemeleri bence burada çok önemli. Tarihsel sırayla tek tek BIOS güncellemeyi deneseniz nasıl olur acaba?
Ben henüz anakartı almadım diğer arkadaş bu şekilde deneyebilir ve sonucu paylaşabilir isterse. Siz anakarttan genel olarak memnun musunuz? Ben soğutma kanadını ve m2 slotlarının alt tarafta olmasını beğenmiştim. M2 kullanıyorsanız soğutucu blok ne kadar iyi?

Anakartta yazılımsal bir sorun mu var acaba? Henüz onun siparişini vermedim başka bir seçim mi yapsam ki? Windows 11 mi kullanıyorsunuz onunla mı alakalı acaba sorun? Ben Windows 10 yükleyeceğim.

Windows 10 da aynı sorun yaşadım 11'de de yaşadım, BIOS Update de sorun var sanırım çözemedim halen. Şu an 4800 stok halde hiçbir sorun yok ama XMP açınca 6000MHz'ye çekince beyaz ışık yanıyor ve 45 saniye de açılıyor PC, çalışıyor sorunsuz ama bilemedim. Yakın zamanda elle ayarlayacağım RAM'leri bakalım olacak mı?

Aynı anakart, ek olarak Ryzen 7 7700x işlemci kullanıyorum. 4800'den 6000mhz'e çıktığım zaman oyunlarda crash yiyorum. Ramlerim;

Corsair Vengeance RGB CMH32GX5M2B6000C40 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL40 Gaming

"Intel XMP Ready" ibaresi mevcut. Ne yaptıysam çözemedim, Windows 11 kullanıyorum BIOS güncel. AMD EXPO destekli ram sipariş edeceğim iade edip, duruma göre tekrardan buraya yazacağım.

Aynı anakart, ek olarak Ryzen 7 7700x işlemci kullanıyorum. 4800'den 6000mhz'e çıktığım zaman oyunlarda crash yiyorum. Ramlerim;

Corsair Vengeance RGB CMH32GX5M2B6000C40 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL40 Gaming

"Intel XMP Ready" ibaresi mevcut. Ne yaptıysam çözemedim, Windows 11 kullanıyorum BIOS güncel. AMD EXPO destekli ram sipariş edeceğim iade edip, duruma göre tekrardan buraya yazacağım.
Sorunum çözüldü. Kesinlikle uyumlu olmasına dikkat edin arkadaşlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı