TUF Gaming B650-Plus RAM uyumluluğu

Bende şuan Kingston FURRY 8x2(16GB) DDR5 CL36 siyah ramler takılı sorunsuz . Memtest86 ve occt testleride başarılı

Anakartta yazılımsal bir sorun mu var acaba? Henüz onun siparişini vermedim başka bir seçim mi yapsam ki? Windows 11 mi kullanıyorsunuz onunla mı alakalı acaba sorun? Ben win10 yükleyeceğim.

Bende şuan Kingston FURRY 8x2(16GB) DDR5 CL36 siyah ramler takılı sorunsuz . Memtest86 ve occt testleride başarılı
Aynı anakart mı hocam? Bir de işletim sistemi 10 mu 11 mi?

B650 Plus anakart Windows 11 kullanıyorum. BIOS güncellemeleri bence burada çok önemli. Tarihsel sırayla tek tek BIOS güncellemeyi deneseniz nasıl olur acaba?

B650 Plus anakart Windows 11 kullanıyorum. BIOS güncellemeleri bence burada çok önemli. Tarihsel sırayla tek tek BIOS güncellemeyi deneseniz nasıl olur acaba?
Ben henüz anakartı almadım diğer arkadaş bu şekilde deneyebilir ve sonucu paylaşabilir isterse. Siz anakarttan genel olarak memnun musunuz? Ben soğutma kanadını ve m2 slotlarının alt tarafta olmasını beğenmiştim. M2 kullanıyorsanız soğutucu blok ne kadar iyi?

Windows 10 da aynı sorun yaşadım 11'de de yaşadım, BIOS Update de sorun var sanırım çözemedim halen. Şu an 4800 stok halde hiçbir sorun yok ama XMP açınca 6000MHz'ye çekince beyaz ışık yanıyor ve 45 saniye de açılıyor PC, çalışıyor sorunsuz ama bilemedim. Yakın zamanda elle ayarlayacağım RAM'leri bakalım olacak mı?

Aynı anakart, ek olarak Ryzen 7 7700x işlemci kullanıyorum. 4800'den 6000mhz'e çıktığım zaman oyunlarda crash yiyorum. Ramlerim;

Corsair Vengeance RGB CMH32GX5M2B6000C40 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL40 Gaming

"Intel XMP Ready" ibaresi mevcut. Ne yaptıysam çözemedim, Windows 11 kullanıyorum BIOS güncel. AMD EXPO destekli ram sipariş edeceğim iade edip, duruma göre tekrardan buraya yazacağım.

EXPO ram kullanın ve bios ayarlarını kontrol edin . sorun çözülecektir diye düşünüyorum .

Sorunum çözüldü. Kesinlikle uyumlu olmasına dikkat edin arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…