TUF Gaming F15 FX506HCB düşük performans veriyor

ptpdja

Centipat
Daha fazla  
RAM
8gb Ram
SSD veya HDD modeli
512
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
i5-11400H
Merhaba arkadaşlar bundan 8 gün önce Hepsiburada üzerinden ASUS TUF Gaming F15 FX506HCB-HN144 modelli bilgisayarı aldım. Ertesi gün elime ulaştı fakat hiç istedigim performansı alamadım. ETS 2 yukledim Turbo modda açınca yuksek ayarlarda 70 80 FPS alıyor fakat akıcı değil oyun, FIFA 2018(crack) dun yukledım yuksek ayarlarda 90 FPS almama rağmen oyun deli gibi kasıyor akıcı değil anlayamadım bu modeli kullanan var mı? Yardımcı olabilecek arkadaşları yoruma bekliyorum. (iade etmeli miyim?)

Laptop özellikleri.
i5-11400h
8 GB RAM.
RTX 3050 GPU.
512 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerleri nedir ? Ben sıfır aldığım laptopun termal macununu kalitelisiyle değiştirdim dün, bildiğin 90 dan 75 lere düştü sıcaklıklar lolde fps 100 den 170 lere çıktı. Fabrikasyon macunu bildiğin işlemcinin etrafına sürmüşler üstünde bir gram macun yoktu.

Şu an PC kullanıyorum arkada sadece Opera açık performans modunda 70 75 derecelere kadar çıkıyor sessiz moda alırsam bu derece 80'e kadar çıkıyor anlamadım çok saçma degerler bunlar laptop boştayken bayağı ısınıyor, ama ETS 2 de Full ayarlarda 85-90 dereceleri görmedi fakat aynı şeyi FIFA2018 için söyleyemeyeceğim FIFA2018 de 87 dereceye kadar çıktı sizce normal mi bu değerler?

Hiç normal değil. Senin yaşadığının aynısını ben de yaşadım sıfır laptopta iki uygulama açıyordum işlemci alev alıyordu fanlar vızır vızır dönmeye başlıyordu, şu an 50 sekmeli Opera+kullandığım bütün uygulamalar açıkken 45 derecelerdeyim macundan önce 65-80 arası olurdu, oyunlarda 98'i gördüm düşün ama şimdi aynı şartlarda 70 derecede oynuyorum 28 derece fark eder mi ediyor işte macunu düzgün uygulamazsan. Oyunda işlemci ısındıkça performansını düşürüyor ondan sıcaklıklar belirli bir sınırı geçmiyor genelde hani masaüstünde 70derece, koskoca oyunda 85 demenin pek manası yok zaten belli bir sıcaklığı asla geçirtmeyecek o işlemci sana ama performansın düşecek. Senin hikaye benimkinin aynısı, Önerim Cooler Master MasterGel al piyasadaki en iyilerden şu an stokta vatan da normalde pek bulamazsın, servise götür düzgünce sürsünler laptop adam olur vallahi ben servislerin işçilik ve özenine güvenmediğim için 1.5 yıllık garantimi yakıp kendim değiştirdim çok memnunum

Yani yeni olduğu için hiç açmak istemiyorum ama sorun çözülmezse teknik servise götüreceğim
Destek ekibine de mail attım bakalım cevap bekliyorum.
Bu arada sizin PC markası nedir?
Yani yeni olduğu için hiç açmak istemiyorum ama sorun çözülmezse teknik servise götüreceğim.
Destek ekibine de mail attım bakalım cevap bekliyorum.
Bu arada sizin PC markası nedir?

Mesela şu an PC tubo modda fanlar 3200 RPM hızında dönüyor haliyle ses çıkıyor derecesi ise 45-50 bazen 35'lere kadar düşüyor ama performans veya silent moduna alınca işler değişiyor ısınmaya başlıyor 70 dereceye kadar çıkıyor hatta bazen geçiyor bile.
Silent modunda fanlar dönmüyor
Performans modunda ise ses çıkmıyor ama sogutmuyorda.
Bunlarda uygulamadan aldığım görseller.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2022-03-10 100456.png
    1 MB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot 2022-03-10 201312.png
    1 MB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot 2022-03-10 201327.png
    1 MB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Msi gf65 thin benim laptop ve ısınmasıyla ünlüdür, hocam bence kesin macunda sıkıntı var masaüstünde takılırken gpu 30-40 derece olması lazım hatta daha düşük duruma göre sizin gpu 60 derece neredeyse ben anca oyunlarda 60-80 derece arası oynuyorum . Cpu kullanımı da fazla değil 3.9 ghz de eh normaldir onun 50-60 derecede olması lazım maks. Referans olması için kendi ss lerimi atıyorum benim dengeli modum sizin performans modunuza eş işlemci kullanımı vs bakımından. Gpu sıcaklığı N/A 35 dereceden düşük sıcaklık artık ölçülmüyor anlamına geliyor. Fan rpm'ine gelirsek pc'den pc'ye değişir benim fanlar 6 bin devir çeviriyor turboda, masaüstü kullanımında genelde sadece cpu fanı 2000-2500 arası döner pek de ses çıkmaz sizde 2500 de belki sesli çalışıyordur ama ben de macunu değiştirmeden önce sizinle aynı şeyleri yaşıyordum , sliente alınca fanlar en fazla 2bin rpm de dönüyordu ama laptop çok ısınıyordu oyunda performans deli gibi düşüyordu , dengeliye alınca da zırt pırt sıcaklıklar uçuyordu fan sesi çok rahatsız ediyordu yine de sıcak kalıyordu işlemci. Son olarak 1 sene önce aldım laptopu ben ve ilk aldığımda direk servisi aradım sizin gibi dedim böyle böyle yanıyor bu alet performans düşüşleri var fan sesi acayip fazla falan dedim adamlar çok normal o kasa ince 105 dereceye kadar dayanır o işlemci dediler ben de öyle kullandım geçen hafta forumda denk geldim aynı laptopa bir arkadaş dediğim macunu kullanmış sıcaklıklar düşmüş ben de deneyeyim dedim inanır mısın Lol'de cpu 95 derece 100 fps oynuyorken şuan 70 derece 180 fps oynuyorum. Fırsatın varken git servise ver macunu alın değiştirin düzgünce de hem o pc ye 8 gb ram biraz ayıp olmuş yanında 8 gb ram daha taktırırsınız

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (46).png
    487,6 KB · Görüntüleme: 61
  • Ekran Görüntüsü (45).png
    487,6 KB · Görüntüleme: 55
  • Ekran Görüntüsü (44).png
    518,2 KB · Görüntüleme: 69

Bilgisayarın tek slot 8 GB RAM olmasından dolayı takılmalar ve kasma sorunları yaşıyorsun. İkinci bir RAM alarak Dual channel kullanmaya başladığında yaklaşık %20-30 performans artışını göreceksin. Bunun dışında laptoplarda fabrika sıcaklık değerlerini yüksek olarak belirleyebiliyor. Bazı laptoplar 90-95 dereceye kadar ısınabilir ki fabrika bunu normal olarak görür. Uzun ömürlülük için bu iyi değil tabii ki fakat dediğim gibi üretici normal sayabilir. Stabil olduktan sonra sorun yok.
Ek olarak RAM'in Dual channel olmamasından dolayı yaşanan performans sıkıntısı tecrübe ile sabit. Lenovo, ASUS ve MSI marka tüm 8 GB laptoplarda bu sorunu yaşadım. RAM eklemesi yaparak sorunu çözdüm.
Burada dikkat etmen gereken şey; CPU-Z ile sistemdeki 8 GB RAM'in CL ve RAM MHz değerlerine uygun RAM'i satın alarak takman gerektiği. Aynı zamanda RAM'lerin Dual channel çalışması için kapasitelerinin aynı olması gerektiğini de unutma.

İyi eğlenceler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…