TUF Gaming FA506 düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

Stauffenberg

Centipat
Katılım
12 Eylül 2020
Mesajlar
15
Üstatlar, selamlar;
Bugüne kadar Technopat çoğu sorunumu çözdü, ilk defa bir çözüm bulamadım. Üye olup kendim sorayım dedim.

ASUS TUF Gaming A15 1660 Ti 4800H 60Hz 8 GB RAM versiyonu laptop aldım.
Orijinal Windows 10 Enterprise kullanıyorum. Driverlari Windows Update otomatik kurdu ayriyeten GeForce Experience'dan GPU driverini kurdum.
Call of Duty Warzone oyununda birebir aynı laptoplar Ultra ayarlarda 100 FPS ortalama ile oynarken ben en düşük ayarlarda da en yüksek ayarlarda da 55-60 FPS arası alıyorum.
V-Sync kontrol ettim kapali. Experience'daki whisper mod kapali. Oyun modu ve DVR kapali. Yuksek performans modunda. Denetim masasından oyuna 1660 Ti GPU'yu atadim.
Aynı laptopun Benchmark testlerine baktığımda GPU kullanımı 95-99 arası ve Ultra ayarlarda 100 FPS civarı alıyorlar.
Ben Afterburner ile test ettiğimde işlemci sıcaklığı maksimum 93 derece GPU sıcaklığı 88 dereceyi gördü ama izlediğim Benchmark'larda 100 dereceyi bile görmesine ragmen FPS değerleri düşük değil. Afterburner'da GPU kullanımı 55-60 arası kalıyor işlemci kullanımı da 85 civari ve bahsettiğim gibi her türlü ayarı denememe rağmen 55 FPS civarında alıyorum. Kendi fikrime göre sorun düşük GPU kullanımı ama bunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum.
Her yere baktım çözüm bulamadım konuyu sizlere havale ediyorum. Konuyu yanlış yere actiysam herhangi bir hata yaptıysam kusuruma bakmayın ilk defa konu açıyorum.
 
Strese testlerinde normal 1660 Ti Mobile ile aynı değerleri veriyor ama oyunlarda FPS ve GPU kullanımı düşük. Sicaklik değerlerini yukarıda halihazırda belirttim.

V-Sync kapalı ise anormal bir durum gerçekten bir de NVIDIA denetim masasından bakın v Sync'e.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı