TUF Gaming VG259QM alınır mı?

İyi forumlar. Yakın zamanda monitör almayı planlıyorum, aklımda olan model Zowie XL2546k idi ancak gerek dolar gerek stok sorunları derken fiyatı 4.500TL civarlarına kadar uçtu ve bütçem o kadar yüksek değil. Attığım ürün nasıldır kullanan var mı?

Normalde FPS oyuncusuyum, bu yüzden Zowie TN panel tercih edecektim ancak dediğim gibi alamıyorum. IPS panel veya TN panel yüksek tepki süresi ve ghosting muhabbetinden dolayı tercih etmemeyi düşünüyordum. Ancak bu monitörde Fast IPS yani diğer IPS ve VA panellerde ki gibi MPRT 1ms değil. GtG 1 ms, bu nedir? Ghostingi önler mi 1 ms MPRT ve 1 ms GtG arasında ki farklar nedir? Zaman ayıran herkese teşekkürler.
@allmightymihawk hocam yardımcı olabilirsiniz belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla kendi VG259QM monitörümü satıyorum diye malımı övmüyorum ama fiyatı aynı olsa bile Zowie almayın zaten. VG259QM taş gibi monitördür, Rtings karşılaştırması zaten yeterli fikir verecektir, Zowie TN panel ama input lag, response time, refresh rate gibi konularda hep VG259QM'nin gerisinde kalmış, ne anladım ben böyle TN panelden. Zaten IPS olunca renkler de daha iyi VG259QM'de.

Vallahi kendi VG259qm monitörümü satıyorum diye malımı övmüyorum ama fiyatı aynı olsa bile Zowie almayın zaten. VG259qm taş gibi monitördür, rtings karşılaştırması zaten yeterli fikir verecektir, Zowie TN panel ama input lag, response time, Refresh Rate gibi konularda hep VG259Qm'nin gerisinde kalmış, ne anladım ben böyle TN panelden. Zaten IPS olunca renkler de daha iyi VG259Qm'de.

Hocam ASUS olanın kaliteli olduğunu biliyorum renkler de oyunda vb ancak ben CS:GO oyuncusuyum bu yüzden ghosting ve tepki süresi benim için en az renkler kadar önemli. Bazı konularda 1 ms MPRT monitörlerin gerçek değerinin 4ms MPRT açınca 1 ms olduğunu ancak öyle de çok fazla ghosting yapdığını duydum. Bu yüzden IPS panellere biraz çekiniğim ancak bu Fast IPS muhabbeti ne onu bilmiyorum.

Ben de CS oynuyorum ama daha mütevazı çerçevede tabii rekabetçi düzeyde değilim. Yani öyle ayarları low'a alayım, 4:3 yapayım, milisaniyenin de azı kadar avantaj sağlayayım düşüncem olmadı gayet full ayarlarda oynuyorum CS'yi de. 240hz'de oynuyordum ben 280hz biraz flickering yapıyor gözleri yormasın diye hiç zorlamadım 240hz'de bıraktım. Ghosting yani overshoot durumuyla karşılaşmadım, belki de fark edilmeyecek kadar azdır. Zaten attığım incelemenin Response time kısmına gelirseniz native response time'da yani 240hz ya da 280hz'de Asus'un fark edilir bir overshoot sergilemediğini görürsünüz. Rise/fall time değerleri daha iyi Zowie'den. Overshoot error da 0 her iki monitörde. Çeşitli overdrive ayarlarındaki örnek fotoğraflar var her iki monitör için de, incelemenizi tavsiye ederim.

MPRT, GTG değerleri birer pazarlama stratejisidir, Asus da Zowie de başka markalar da 1ms response time sunamıyor zaten şu an. Bu tarz incelemeler üzerinden en azından ölçülmüş gerçek değerlere ulaşabiliyorsunuz.

@aragornxx hocam bu konuda bilgisiniz belki yardımcı olabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VG259QM monitörü alınır. Buradan detaylı inceleyebilirsin ASUS TUF Gaming VG259QM Review

F/P 240 Hz bir monitör. OverDrive ayarını 40 yaparak kullanmanı tavsiye ederim. Stabil çalışan bir monitör. VG279QM monitörü öyle degil. Overdrive 80 yapınca 240-280 Hz'de iyi performans veriyor. Ama 50-60 FPS aldıgın bir oyunda ghosting yapıyor. Temiz bir monitör sakın kaçırma.

Ama sana tavsiyem Amazon'dan Msi MAG251RX alman olur. Yabancı forumda yapılan bir incelemede okumuştum. Adam ASUS, MSİ ve bir kaç 240 Hz monitörü amazondan alıyor. Hepsini görüp test ediyor, ardından en begendigi MSİ, kalanını iade ediyor. MSİ 8+FRC ile 10 bit görüntü veriyor. VG259QM'den daha güzel görüntü alırsın. Tepki süresi olarakta 280 Hz olmasa bile 240 Hz ve genel olarak 60-240 Hz arası VG259QM'den daha iyi. Amazon'dan 3500 TL'ye MSİ MAG251RX almanı tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VG259qm monitörü alınır. Buradan detaylı inceleyebilirsin ASUS TUF Gaming VG259QM Review

F/P 240 Hz bir monitör. OverDrive ayarını 40 yaparak kullanmanı tavsiye ederim. Stabil çalışan bir monitör. VG279qm monitörü öyle degil. OverDrive 80 yapınca 240-280 Hz'de iyi performans veriyor. Ama 50-60 FPS aldığın bir oyunda ghosting yapıyor. Temiz bir monitör sakın kaçırma.

Ama sana tavsiyem Amazon'dan MSI MAG251RX alman olur. Yabancı forumda yapılan bir incelemede okumuştum. Adam ASUS, MSI ve birkaç 240 Hz monitörü Amazon'dan alıyor. Hepsini görüp test ediyor, ardından en begendigi MSI, kalanını iade ediyor. MSI 8+frc ile 10 Bit görüntü veriyor. VG259Qm'den daha güzel görüntü alırsın. Tepki süresi olarak da 280 Hz olmasa bile 240 Hz ve genel olarak 60-240 Hz arası VG259Qm'den daha iyi. Amazon'dan 3500 TL'ye MSI MAG251RX almanı tavsiye ederim.

Anladım hocam bunu da inceleyeceğim teşekkürler.

Anladım hocam bunu da inceleyeceğim teşekkürler.

MSI kaçırma derim. 240 Hz monitörler içinde en iyisi. Hikayeli oyunlar oynayacaksanda o harika 10 bitlik görüntü ile keyif alarak oynarsın. Tek eksi yani 280 Hz olmaması VG259qm monitöre göre. Ama bence en önemli şey görüntü kalitesi. MSI, ASUS'dan 10 gömlek üstün.

Son düzenleme:
MSI kaçırma derim. 240 Hz monitörler içinde en iyisi. Hikayeli oyunlar oynayacaksanda o harika 10 bitlik görüntü ile keyif alarak oynarsın. Tek eksi yani 280 Hz olmaması VG259qm monitöre göre. Ama bence en önemli şey görüntü kalitesi. MSI, ASUS'dan 10 gömlek üstün.

Konuyu hortlatıyorum ama neye göre 10 gömlek üstün, kanıtlar mısınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı