Çözüldü TUF Gaming Z790 D4 + i5 13600K sistem görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

EmRe ÖzeR16

Hectopat
Merhaba;

ASUS TUF Gaming Z790-Plus D4
Intel i5 13600K.

Bunları sıfır aldım, montajını yaptım. Görüntü alamıyorum. Neden?
RAM'lerimi ve ekran kartımı başka PC denedim. Çalışıyor, problem yok. Elektrik geliyor, anakartın ışıkları yanıyor, sıvı soğutma çalışıyor, ekran kartı çalışıyor.

Çözüm
PSU bozuk olabilir. O ışıkların yanması gerek açılışta. 24 pın kablosu düzgün takılı mı? İşlemci güç kabloları takılı mı? Montajı kim yaptı! Konuş!

Sorunu çözdük öncelikle şunu söyleyeyim yazım hatasından dolayı uyarı aldığım için cevap veremedim.

Hayır her şey çalışıyor sadece sıvı soğutma için LGA 1700 kit aldım bu kitler anakart arkasına ve sonrasında işlemce çevresine oturtulduğu için anakart lehimlerine baskı yapıyor bu durumda anakartı çalıştırmayıp korumaya alıyormuş görselini atıyorum. Videosu var ama video atamadım.

Her şey için teşekkür ederim.
Ekran kartı nedir?

ASUS ROG STRIX 3060 12g.
16 GB 4400 MHz RAM.

BIOS flashback ile güncelleyin diyecektim, yokmuş. Şaka gibi resmen böyle bir anakartta. BIOS sıfırlayıp deneyin. Olmazsa tek modül takılı deneyin.

Başka RAM taktım 1 adet olmadı. Pili çıkarıp tekrar denedim olmadı. Elimde başka işlemci olmadığı için deneme yapamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
😂 Ekran kartını ve ramleri değiştireceğim elimdekileri kullanıyorum şimdilik dedim malum yeni çıkan herşey ateş pahası

Anakart'ın 24 pin güç giriş yerin hemen üstünde Debug LED göstergesi vardır. PC açmaya çalıştığın zaman bir problem veyahut uyumsuzluk varsa buradan kolayca anlayabilir, ona göre yapılması gerekeni yaparsın.

Adsız.jpg
[

Aynıkartın Z590'ı var bende sendeki olay aynımı bilmiyorum fikir açısından anlatayım.
Kartı ilk aldığımda bende de BIOS'a giriyordum fakat ekran açılıp görüntü gelmiyordu RAM'lerin yerinden hayalet açlışmı ne biley diyorlar ona kadar her şeyi denedim olmadı kartın üstünde ortalarda ufak ışıklar var açılışta kırmızı yeşil beyaz yanıyor beyaz ışığa geçmiyordu dram diyorlar bu olayada beyaza geçse açılacak.
Sonuç olarak servise götürdüm kart arızalı çıktı. güney köprüsü arızalıymış. değiştirdiler ve oradaki servis elemanı bu TUF'ların kronik sorunları bunlar dedi.

Anakartın 24 pin güç giriş yerin hemen üstünde Debug LED göstergesi vardır. PC açmaya çalıştığın zaman bir problem veyahut uyumsuzluk varsa buradan kolayca anlayabilir, ona göre yapılması gerekeni yaparsın.

Eki Görüntüle 1583484[

Bende o özellik yok.

Dosya Ekleri

• 16693281167614187761876856311711.jpg
    16693281167614187761876856311711.jpg
    135,4 KB · Görüntüleme: 66
NOT: Bu arada Z690 bakmışım, ama senin modelde de Debug LED illa ki vardır diye tahmin ediyorum :) Uzun süredir çoğu markalarda var. Speaker tarihe geçtiği için...Bu şekilde sorunu anlayabilirsin yani.

Bende o özellik yok.
Pardon benim dikkatsizliğim, dediğim gibi Z690'dan örnek verdim, senin üst kısımda bak görünüyor Debug LED kısım :)

CPU OPT fan soketin hemen solunda :p

NOT: Bu arada Z690 bakmışım, ama senin modelde de Debug LED illa ki vardır diye tahmin ediyorum :) Uzun süredir çoğu markalarda var. Speaker tarihe geçtiği için...Bu şekilde sorunu anlayabilirsin yani.

Pardon benim dikkatsizliğim, dediğim gibi Z690'dan örnek verdim, senin üst kısımda bak görünüyor Debug LED kısım :)

CPU OPT fan soketin hemen solunda :p
Aynen gördüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı