TUF X670E-Plus BIOS atarken PC kilitlenip reset atıyor

MustafaC

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarda son günlerde bazı oyunlarda PC kilitlenip reset atıyor, hatalar vs veriyordu. PC aldıktan 6. ayından sonra başladı.

Ben de buna mukabil BIOS'u güncelleyip format atmak istedim. Fakat bir türlü olmadı. Önce denedim olmadı sonra format attım tekrar denedim yine olmadı. Bilgisayarı ilk aldığımda yine kendim BIOS güncellemesi yapmak istemiştim, yine olmamıştı, aldığım firmaya geri yollamıştım onlar yapmıştı. Oradaki arkadaşın bana dediği flash ile normal bir şekilde yaptım oldu demişti.

Şimdi ilk olarak USB ile denedim, olmadı. Sonra bilgisayarın içinden BIOS dosyasını seçerek güncellemeye başlıyorum, yine olmuyor. Tam güncellemeye başlayacakken PC kilitlenip yeniden başlatıyor.
Teşekkürler şimdiden.

Sistemim:

1.png

Armoury Crate Üzerinden görülen:

2.png

Yüklemeye Çalıştığım BIOS Dosyası:

3.png

AI Suite 3 Programıyla BIOS güncellemeyi denedim ama programda güncelleme kısmı yok.

4.PNG

Videosu da burda.

Son düzenleme:
Sanırım sorun sıvı soğutmadaymış arkadaşlar, işlemci tam yüke geçerken yeterli soğutmayı yapımıyor ve pc kilitlenip reset atıyor. Bilgisayarı aldığım yere durumu ilettim onlarda sorunun sıvı soğutmada olabileceğini o markanın böyle hatalar verdiğini söyledi. Yerine muadili ile değişim yaptıklarını söyledi. Sitelerine baktığımda Cougar Aqua marka soğutucuları kaldırmışlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı