Tuğla olan duvara barfiks demiri zarar verir mi?

SherlockK6

Decapat
Ailem duvarda sadece tuğla var diye barfiks demiri almıyor. Duvarı parçalar diyorlarlar. Bence bir şey olmaz, hem herkes takıyor. Nasıl ikna edebilirim sizce?

Ailem duvarda sadece tuğla var diye barfiks demiri almıyor. Duvarı parçalar diyorlarlar. Bence bir şey olmaz, hem herkes takıyor. Nasıl ikna edebilirim sizce?

Daha dün aldım barfiks çubuğunu ama benimki Decathlon'da satılan sıkıştırmalı barfiks çubuğu. Yani herhangi bir çivi falan yok sadece çevirip sıkıştırıyorsun. Kapım Amerikan tarzı dayanıksız olmasına rağmen herhangi bir sorun yapmıyor taş gibi duruyor. Sana tavsiyem dediğim gibi o çubuktan almalısın. İstersen atarım linkini.

Daha dün aldım barfiks çubuğunu ama benimki Decathlon'da satılan sıkıştırmalı barfiks çubuğu. Yani herhangi bir çivi falan yok sadece çevirip sıkıştırıyorsun. Kapım Amerikan tarzı dayanıksız olmasına rağmen herhangi bir sorun yapmıyor taş gibi duruyor. Sana tavsiyem dediğim gibi o çubuktan almalısın. İstersen atarım linkini.
bende bunu almayı düşünüyorum Reidan Yeni Nesil 92-120CM Koridor Kapı Barfiksi Barfix Aleti Çubuğu Çekme Barı Demiri Bar BARFİX - Fiyatı, Yorumları

Şimdi eğer duvarlarınız tuğla üzerine kaba sıva işlemi yapılmış ise barfiks çubuğu duvara zarar vermez. Ama sıva yapılmamışsa zamanla barfiks çubuğu tuğlada oyuk açacak ve genişlemeye sebep olacak. Bir bakacaksın barfiks çubuğun oynuyor gevşek. Yani sıvasız tuğlada petek bile durmuyor anlayacağın. Sıkıştırmalı olanları tercih et.

Son düzenleme:
Şimdi eğer duvarlarınız tuğla üzerine kaba sıva işlemi yapılmış ise barfiks çubuğu duvara zarar vermez. Ama sıva yapılmamışsa zamanla barfiks çubuğu tuğlada oyun açacak ve genişlemeye sebep olacak. Bir bakacaksın barfiks çubuğun oynuyor gevşek. Yani sıvasız tuğlada petek bile durmuyor anlayacağın. Sıkıştırmalı olanları tercih et.

Sıvası yok. Sıkıştırmalı dediğiniz hangileri bu da zaten sıkıştırma değil mi, link var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı