Steam Tuhaf bir şekilde gelişen dolandırıcılık olayı

hakopera

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle 2007 yılından beri Steam kullandığımı belirtmek isterim. Yani yeni başlayan bir kullanıcı/oyuncu değilim. Böyle durumlara karşı kendimi her zaman hazır olarak görmüşümdür. Ta ki bugün başıma gelen olaya kadar.

1-alışık olmadık bir şekilde bir pop-up penceresi açıldı. Bu pencerenin en yukarısında Steam Support yazısı vardı. Yani arkadaş listenizde olan-olmayan bir kullanıcıdan gelen bir mesaj gibi değildi.
2-bu kişi hesabımın Steam kurallarını ihlal ettiğini ve hesabımın 1 saat içinde kalıcı olarak kapatılacağını söyledi.
3- kendisine inanmadığımı belirttiğimde Steam içerisindeki tüm oyunlarımı (Steam kütüphanemi) ve arkadaş listemi sıfırladı.
4-değerli bir Item'ım varsa bunu arkadaş listemdeki bir kişiye göndermem için bana 5 dakika süre verdi. Bu süre içerisinde arkadaş listem gerçekten tekrar göründü.
5-envanterime girip Item'ı seçtikten sonra item takası sayfasına girdim. Seçtiğim arkadaşıma bu değerli Item'ı gönderdim.
6-nasıl olduysa bu item benim arkadaşım yerine hiç tanımadığım ve arkadaş listemde olmayan birine gitti.
7-item'in gittiği bu hesabı şikayet etmek istediğimde Steam "şikayetiniz reddedildi" mesajı göndererek bu dolandırıcılıkla uğraşmayacaklarını belirtti.
8-hacker Item'ımı çaldıktan sonra hesabımı dondurmayı bıraktı. Arkadaş listem ve oyun kütüphanem tekrar geri geldi. Tabii iş işten geçtikten sonra şifremi falan değiştirdim ama bunun şifre çalınma hadisesinden çok daha öte bir şey olduğunu biliyorum. En başında açılan destek sayfası gibi olan ekrandan bu işin ne kadar profesyonelce hazırlanmış olduğunu anlayabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250526-222600.png
    Screenshot_20250526-222600.png
    590,4 KB · Görüntüleme: 182
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam daha detaylı bir şekilde tekrar Steam desteğe yazın eğer red yerse mailden ulaşmaya çalışın item geri verilmeyebilir.

Bu aslında profesyonelce bir sayfa değil. Bildiğimiz Steam Chat arayüzü. Hatta o yazı vurguları için ise sohbete /code ve /quote komutlarını kullanarak yazıyor.
1748289644498.png

Son zamanlarda şüpheli linklere bastınız mı?
Kesinlikle link basma olayı değil. Ayrıca bu durumdan sıyrılmanın bir yolu yok. Yani hacker item'ı almadan hesabınızı dondurmayı bırakmıyor.

Geçmiş olsun üzücü bir durum ne kadar değerliydi acaba.
AWP Grafit. 300-500 dolar arasında bir fiyata sahip.

Kardeşim başta Steam'in böyle bir canli destek hizmeti olmadığını bilseydin hiçbir sıkıntı olmazdı.
Bunu biliyorum. Kütüphanem sıfırlanınca başka bir seçeneğim olmadığıma ikna oldum.

Kardeşim başta Steam'in böyle bir canli destek hizmeti olmadığını bilseydin hiçbir sıkıntı olmazdı.
Steam bu olayla kesinlikle ilgilenmiyor. Az önce tekrar mesaj gönderdim.

Steam bu olayla kesinlikle ilgilenmiyor. Az önce tekrar mesaj gönderdim.

İlgilenmiyor değil. Hesap kontrolü şu an dolandırıcının elinde olduğu için açtığınız tüm destek talepleri otomatik olarak kapatılıyor. Valve'ın böyle bir durumla ilgilenmemesi söz konusu olamaz.

Aşağıdaki adımları eksiksiz bir şekilde uygulayın. Daha sonra tekrar destek talebi oluşturun. Yalnız giden öğenin iade edilmeyeceğini belirtmek isterim.

1) Malwarebytes indirip sisteminizi taratın. Bununla da yetinmeyip sisteminizi güçlü bir antivirüs yazılımı ile taratmalısınız.
2) Login Buradaki bağlantıdan ise daha önce onay verdiğiniz tüm cihazları devre dışı bırakın.
3) Güvenli bir cihazdan şifrenizi değiştirin. (Steam'e giriş yaptığınız cihazdan değil.)
4) Generate Hesabınız için yeni kurtarma kodları oluşturun.
5) Steam Community (Eğer API anahtarı oluşturulmuşsa) Steam API anahtarını iptal edin. Böylece Steam hesabınıza erişim sağladığınız tüm üçüncü parti siteler devre dışı bırakılacak.

Özellikle API anahtarını ve yetki verdiğiniz tüm cihazları devre dışı bırakmanız gerekiyor.

ne kadar profesyonelce hazırlanmış olduğunu anlayabilirsiniz.

Tam aksine gayet amatörce bir sohbet ekranı. Steam Destek ekibi bu tür şeylerle uğraşmayacağı gibi sizinle sohbet ekranı üzerinden iletişime geçmez.

İlgilenmiyor değil. Hesap kontrolü şu an dolandırıcının elinde olduğu için açtığınız tüm destek talepleri otomatik olarak kapatılıyor. Valve'ın böyle bir durumla ilgilenmemesi söz konusu olamaz.

Aşağıdaki adımları eksiksiz bir şekilde uygulayın. Daha sonra tekrar destek talebi oluşturun. Yalnız giden öğenin iade edilmeyeceğini belirtmek isterim.
Teşekkür ederim. Bunların hepsini yaptım. Hesabın kontrolu şu an bende. Ama kütüphanenizi ve arkadaş listenizi sıfırlayan biri bu platformda her şeyi yapabilir. Ben buna ikna oldum açıkçası.

Steam uzak ara gördüğüm en kötü ve en korkunç platform.

Teşekkür ederim. Bunların hepsini yaptım. Hesabın kontrolu şu an bende. Ama kütüphanenizi ve arkadaş listenizi sıfırlayan biri bu platformda her şeyi yapabilir. Ben buna ikna oldum açıkçası.

Steam uzak ara gördüğüm en kötü ve en korkunç platform.

Steam'e güvenemeyecek isek kime güveneceğiz
Tuhaf bir olay.
Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı