Tulpar T5 V13.1 vs MSI GE62VR 7RF

Bir ürün sorunlu çıktı diye böyle kesin yargılarla konuşmak ne kadar doğru? Elektronik malzemede her zaman problem çıkma ihtimali var. Ben aldım, 7 aydır hiç sorun yaşamadım. Ama alma demek kadar kesin onu al demek de saçma. Markalardan bağımsız olarak benzer donanım hangisinde daha ekonomikse onu almak mantıklı olan.
Monster bilgisayarlarda genel bir sıcaklık problemi var, kime sorsam öyle söyledi. Forumlarda konular açtım sordum iyi diyen kötü diyen de oldu. Ben dedim alayım ısınmaz herhalde, ama bir geldi deneyeyim dedim denemez olsaydım. 94 dereceye çıkıyor 15 saniyede oyun oynarken Ekran kartı. Servise gönderdim bekliyorum. Eğer sorun çözülmez ise iade edicem ve bir daha elimi sürmeyecem bu firmanın ürünlerine. Elimden geldiğince herkese de bu durumu aktarıcam. Hayır benim anlamadığım 4300 tl veriyorsun parayı alırken iyi. Ama ürünü düzgün teslim etmeye gelince cart curt ediyorlar. Ne var yani test edip göndersen? 1 tane bayin var zaten adam gibi hizmet ver işte.

Monster bilgisayarlarda genel bir sıcaklık problemi var, kime sorsam öyle söyledi. Forumlarda konular açtım sordum iyi diyen kötü diyen de oldu. Ben dedim alayım ısınmaz herhalde, ama bir geldi deneyeyim dedim denemez olsaydım. 94 dereceye çıkıyor 15 saniyede oyun oynarken Ekran kartı. Servise gönderdim bekliyorum. Eğer sorun çözülmez ise iade edicem ve bir daha elimi sürmeyecem bu firmanın ürünlerine. Elimden geldiğince herkese de bu durumu aktarıcam. Hayır benim anlamadığım 4300 tl veriyorsun parayı alırken iyi. Ama ürünü düzgün teslim etmeye gelince cart curt ediyorlar. Ne var yani test edip göndersen? 1 tane bayin var zaten adam gibi hizmet ver işte.
Belki basit bir termal macun sorunudur. Umarım kısa sürede sorunun çözülür. Bu arada bir önceki sayfada paylaştığım videoda msi laptop testi var oyun oynarken değerlere bakarsan 88-90'ları görüyor. Markalar değil, soğutma asıl mevzu 2-3 fan da olsa laptobun masaüstü gibi soğutulamadığı bir gerçek. Kışın laptobun 10 saat açık kaldığı durumlarda 74 derece üstünü görmemişken, yazın bu 88 gibi değerlere çıkabiliyor. Turbo fan ile yine 70'lere düşüyor. Burada önemli olan fps kayıpları yaşanıyor mu? Ben hiç yaşamadım. Zaten 10 serisi kartların laptopta kullanılıyor olma sebebi artık ısı tahammüllerinin fazla oluşu. Yani dereceler yüksek gibi görünse bile performansta kayıp yaşatmıyor.

Belki basit bir termal macun sorunudur. Umarım kısa sürede sorunun çözülür. Bu arada bir önceki sayfada paylaştığım videoda msi laptop testi var oyun oynarken değerlere bakarsan 88-90'ları görüyor. Markalar değil, soğutma asıl mevzu 2-3 fan da olsa laptobun masaüstü gibi soğutulamadığı bir gerçek. Kışın laptobun 10 saat açık kaldığı durumlarda 74 derece üstünü görmemişken, yazın bu 88 gibi değerlere çıkabiliyor. Turbo fan ile yine 70'lere düşüyor. Burada önemli olan fps kayıpları yaşanıyor mu? Ben hiç yaşamadım. Zaten 10 serisi kartların laptopta kullanılıyor olma sebebi artık ısı tahammüllerinin fazla oluşu. Yani dereceler yüksek gibi görünse bile performansta kayıp yaşatmıyor.
Doğru söylüyorsun usta markaya bir garezim yok ama Msi kullanan arkadaşlarım bir kere bile servise göndermeden son performans oyun oynarken ben niye bunlarla uğraşıyorum cidden sinirlerim bozuldu ya. Zaten sorunu çözemeden gönderirlerse iade edip Msi alıcam daha da böyle farklı markalarla maceralara girmem :(

Aslında asıl sorum şuydu 4gb 1050 ti beni uzun götürür yoksa 3gb 1060 mı çünkü oyunların açılmasında bu gb lerin önemli olduğunu duymuştum sallıyorum fifa 18 4gb da çalışıyor 3gb 1060 ekran kartı çalıştıramaz ama 4gb 1050 ti çalıştırır bu doğrumu sizce ?

Aslında asıl sorum şuydu 4gb 1050 ti beni uzun götürür yoksa 3gb 1060 mı çünkü oyunların açılmasında bu gb lerin önemli olduğunu duymuştum sallıyorum fifa 18 4gb da çalışıyor 3gb 1060 ekran kartı çalıştıramaz ama 4gb 1050 ti çalıştırır bu doğrumu sizce ?
Yanlış bilgi, mevcut tüm oyunlarda 3gb 1060 daha iyi sonuç verir. Ama iki kart da tüm oyunları rahat çalıştırır. Özelliklerden oyun ayarlarını yükselttikçe ram kullanımı artabilir. 3gb ve 4gb arasında çok fark yok ama çekirdek sayıları, cekirdek hızları, ram hızı gibi her konuda 1060 çok üstün. 1060 daha uzun götürür diye zaten yazmıştım ancak almışken 6gb olanı alırsan daha ileriye yönelik olmuş olur.

yani o 3 gb olması beni 5 yıl götürür mü?(yüksek ayarlarda oynamam şart değil normal ayarlarda da götürür mü?)Bir yazı görmüştüm 3gb gta 5 de zar zor yetiyor diye doğrumu sizce?

Bazı oyunları ultra ayarlarda oynadığın zaman 3gb ramin üstüne çıktığı oluyor. Ama 1050ti ile zaten 4gb da olsa 8gb da olsa ekran kartının gücü yetmeyeceği için kısmak zorunda kalacaksın. 3gb 1060 ile bugün hemen hemen tüm oyunları ultra ayarlarda oynarsın. Oyun ultrada 4gb kadar ram kullanıyor diyelim, o oyun zaten 1050ti'da düşük fps vereceği için ayar kısman gerekiyor, 3 gb 1060 ile yüksek ayarlarda yine fazla fps alırsın. Bence almışken 6gb 1060 almakta fayda var ilerisi için ama illaki 4gb 1050ti ve 3gb 1060 arasında seçim yapman gerekiyorsa 3gb 1060 her zaman 4 gb 1050ti'dan daha iyi sonuç verecek. Buraya denenmiş bir örnek bırakıyorum bir izle istersen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonuç olarak 4gb ram kullanan oyunlarda 4gb 1050ti yetersiz kalır, fps düşük olur , ayar kısman gerekir. Aynı ayarlarda 3gb 1060 ile oyununa göre değişkenlik gösterse de 20-30fps fazla alabilirsin. Dediğin gibi her şeyi ultrada oynamak gibi bir düşüncen yoksa zaten 4gb ram kullanmayacağı için 3gb 1060 2'si arasından seçilmesi gereken kart. Bugün 1050ti'ın performasına 1060 muhtemelen 2 sene sonra falan düşecektir, yeni oyunlarla. Bu da pc sağlam kaldığı sürece 1060, kabaca tabirle 2 sene fazladan götürür denebilir. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı