Tulpar T5 V20.1.1 laptop işlemci mi yandı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Az önce Far Cry 5 oynuyordum. Oyunda FPS aniden 15'e düştü görev yöneticisini kontrol edince işlemcinin 0.78 GHz'de çalıştığını gördüm. Oyunu kapatıp Laptop'u dinlendirdikten sonra gene oyuna girdim ama hâlâ FPS ve işlemci frekansı aynı.
Ağlayasım geldi ilk görünce o değerleri. (10 dakika sonra değerler normale döndü.)
(Oyunu oynarken sıcaklıklar normaldi 90'ı geçmiyordu.)
Kullandığım laptop:
https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t5-v20-1-1/ (SSD Samsung 512 GB olarak değiştirdim)
Şu an frekanslar normale döndü ama oyuna girmeye korkuyorum.

Screenshot_1464.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Thermal Throttling.
İşlemcinin sıcaklığından dolayı performansını (GHz) düşürme olayına Throttling denir. Kendini bu sayede korumaya alır ve kısa devre, kapanma vb. gibi şeyler yaşanmaz.

Nasıl çözülebilir?
Fan takviyesi yaparak, termal macunu yenileyerek, bilgisayarın içini açıp güzel bir şekilde temizleyerek düzeltebilir, en kötü ihtimalle bir nebze azaltabilirsiniz.

Thermal Throttling.
İşlemcinin sıcaklığından dolayı performansını (GHz) düşürme olayına Throttling denir. Kendini bu sayede korumaya alır ve kısa devre, kapanma vb. gibi şeyler yaşanmaz.

Nasıl çözülebilir?
Fan takviyesi yaparak, termal macunu yenileyerek, bilgisayarın içini açıp güzel bir şekilde temizleyerek düzeltebilir, en kötü ihtimalle bir nebze azaltabilirsiniz.
Hocam daha alalı 5-6 ay bile olmadı. Bu zamana kadar hiç yaşamadım thermal throttling. Aniden bu gün oldu bu olay. Bundan önce 1 kere bile doğru düzgün drop yemedim oyunlarda. Başka bir açıklaması olamaz mı bunun?

Hocam daha alalı 5-6 ay bile olmadı. Bu zamana kadar hiç yaşamadım thermal throttling. Aniden bu gün oldu bu olay. Bundan önce 1 kere bile doğru düzgün drop yemedim oyunlarda. Başka bir açıklaması olamaz mı bunun?
Frekansın o kadar düşmesinin başka hiçbir açıklaması olamaz maalesef. İşlemcin arızası kolay rastlanan bir şey değildir. Fan hızlarını normalde bırakıp AIDA 64'de stress testi yapmanı tavsiye ediyorum. Throttle gösterir o test.

Frekansın o kadar düşmesinin başka hiçbir açıklaması olamaz maalesef. İşlemcin arızası kolay rastlanan bir şey değildir. Fan hızlarını normalde bırakıp AIDA 64'de stress testi yapmanı tavsiye ediyorum. Throttle gösterir o test.

Hocam konuyla alakasız ama Xeon X4560'ı kaç TL'ye bulabilirim.

Bu sefer daha uzun süre oynamış olabilir misin? Turbo modu devre dışı bırakıp başka bir oyunda takılmayı dene bakalım bu oyundan korkuyorsan.
Osu!'da sıkıntı çıkarmadı. Şimdi yeniden Far Cry'a girdim umarım bişey olmaz. Ayrıca Mousepad'in üstünde duruyordu laptop alt fanları biraz daha hava alsın diye azıcık geriye doğru götürdüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı