Tulpar T5 v21.6 oyun performansı nasıldır?

İşletim sistemi
Windows 11

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 3060 130W
İşlemci
i7 11800H
Hem oyun performansını yorumlamanız, hem de ters olan bir şey varsa bilgilendirmenizi istiyorum.
Yaklaşık 7-8 ay önce bakım yaptırmıştım cihaza ve şu an sıcaklık değerleri yüksek gibi. Oyunu geçtim cihaz boştayken bile 58-60 derecede çalışıyor.
- Oyun içindeyken GPU Watt değeri 105W üstüne çıkmıyor ama lobideyken 115-120Watt'a kadar çıkıyor, bu biraz tuhafıma gitti.
- Aynı şekilde GPU kullanımı da oyun içindeyken %100 olmuyor. Genelde %99'da bazen dalgalanma oluyor, bu normal bir şey mi bilmiyorum. Lobide ise %100 olup dalgalanma oluyor.
2K Ultra ayarlarda oynuyorum bu arada.

Ekran Görüntüsü (3).png

Hocam ısı değerleriniz fazla geldi biraz, bende de t7 v22.1 var. 10870h ve 3060'lı ekranı 2k 165hz. Bu kadar ısınmıyor.
130w için dynamic boost'u kapatıp ekran kartını 130w yapın, ısı limitini 87c yapın.
Size bir tavsiyem, özellikle ekranınız 2k olduğu için söylüyorum bunu işlemci gücüne çok ihtiyacımız yok bu yüzden max gücünde çalışmasına gerek yok. Monster uygulamasından -50mv undervolr yapın
Orada tcc offset değeri var onu 10 yapın.
Pl1: 45
Pl2: 60
Pl4: 90 yapın.
Benim 14nm 10870h işlemcim bile bu watt değerlerinde ekran kartımı besliyorsa sizin daha verimli/performanslı işlemciniz hayli hayli besler. Ayrıca işlemci ve ekran kartı boruları birbirine bağlı olduğu için birinin daha serin çalışması diğerini de doğrudan etkiliyor.

Hocam sıcaklık değerleriniz fazla geldi biraz, bende de T7 v22.1 var. 10870h ve 3060'lı ekranı 2K 165Hz. Bu kadar ısınmıyor.
130W için Dynamic Boost'u kapatıp ekran kartını 130W yapın, ısı limitini 87C yapın.
Size bir tavsiyem, özellikle ekranınız 2K olduğu için söylüyorum bunu işlemci gücüne çok ihtiyacımız yok bu yüzden Max gücünde çalışmasına gerek yok. Monster uygulamasından -50mv undervolr yapın.
Orada tcc offset değeri var onu 10 yapın.
PL1: 45.
PL2: 60.
PL4: 90 yapın.
Benim 14nm 10870h işlemcim bile bu watt değerlerinde ekran kartımı besliyorsa sizin daha verimli/performanslı işlemciniz hayli hayli besler. Ayrıca işlemci ve ekran kartı boruları birbirine bağlı olduğu için birinin daha serin çalışması diğerini de doğrudan etkiliyor.

Hocam benim pl değerleri 120, 120, 200 şeklindeydi bu şekilde daha iyi olur diye biliyordum.
UV ve tcc offset ayarlarına hiç dokunmamıştım, sadece DB'yi açıp +15 yapmıştım bu da performansı arttırması gerekiyor diye biliyordum. DB'yi kapatmak mı performansı arttırıyor yani?

Hocam benim pl değerleri 120, 120, 200 şeklindeydi bu şekilde daha iyi olur diye biliyordum.
UV ve tcc offset ayarlarına hiç dokunmamıştım, sadece DB'yi açıp +15 yapmıştım bu da performansı arttırması gerekiyor diye biliyordum. DB'yi kapatmak mı performansı arttırıyor yani?
Db'yi 15w yapmanız köşeye 15w ayrılmasına ve duruma göre ya işlemciye ya da ekran kartına verilmesi anlamına gelir o ayarı kapatıp ekran kartını 130 yapmanız bu 15w'ı her zaman ekran kartına vermeniz anlamına gelir.
Kendi ayarlarınızın fotosunu çekip benim dediğim ayarları uygulayın, bilgisayarı kapatıp açın (uv değerlerinin aktif olması için). Bir de öyle deneyin, hem performansınız artacak hem de sıcaklığınız düşecek garantisini veriyorum. En kötü işlemciye biraz daha fazla watt veririz (45-60-90 çoğu oyunda yetiyor özellikle singlelarda fakat bazı fps oyunlarında valorant/cs:go çok yüksek fps lazım olduğu için 60/75/110 yaptığım da oluyor ama %90 45-60-90 kullanıyorum).

Db'yi 15w yapmanız köşeye 15w ayrılmasına ve duruma göre ya işlemciye ya da ekran kartına verilmesi anlamına gelir o ayarı kapatıp ekran kartını 130 yapmanız bu 15w'ı her zaman ekran kartına vermeniz anlamına gelir.
Kendi ayarlarınızın fotosunu çekip benim dediğim ayarları uygulayın, bilgisayarı kapatıp açın (uv değerlerinin aktif olması için). Bir de öyle deneyin, hem performansınız artacak hem de sıcaklığınız düşecek garantisini veriyorum. En kötü işlemciye biraz daha fazla watt veririz (45-60-90 çoğu oyunda yetiyor özellikle singlelarda fakat bazı fps oyunlarında valorant/cs:go çok yüksek fps lazım olduğu için 60/75/110 yaptığım da oluyor ama %90 45-60-90 kullanıyorum).
Tamamdır hocam pc'yi resetleyip söylediğin ayarlar ile deneyeyim sonuçları yazacağım.

DB'yi 15W yapmanız köşeye 15W ayrılmasına ve duruma göre ya işlemciye ya da ekran kartına verilmesi anlamına gelir o ayarı kapatıp ekran kartını 130 yapmanız bu 15W'ı her zaman ekran kartına vermeniz anlamına gelir.
Kendi ayarlarınızın fotosunu çekip benim dediğim ayarları uygulayın, bilgisayarı kapatıp açın (UV değerlerinin aktif olması için). Bir de öyle deneyin, hem performansınız artacak hem de sıcaklığınız düşecek garantisini veriyorum. En kötü işlemciye biraz daha fazla watt veririz (45-60-90 çoğu oyunda yetiyor özellikle Single'larda fakat bazı FPS oyunlarında valorant/cs:go çok yüksek FPS lazım olduğu için 60/75/110 yaptığım da oluyor ama %90 45-60-90 kullanıyorum).

Hocam kısa süre oynadım değerler bu şekilde.
GPU watt değeri oyun içindeyken 105-120W arasında dalgalanıyor. Lobiye çıkınca 130W oluyor anlayamadım pek.

Tamamdır hocam pc'yi resetleyip söylediğin ayarlar ile deneyeyim sonuçları yazacağım.

GPU watt değeri oyun içindeyken 105-120W arasında dalgalanıyor. Lobiye çıkınca 130W oluyor anlayamadım pek.
@erengore Hocam sana zahmet değerlere göz atabilir misin ? Anormallik var mı ?

Tamamdır hocam PC'yi resetleyip söylediğin ayarlar ile deneyeyim sonuçları yazacağım.

@erengore hocam sana zahmet değerlere göz atabilir misin? Anormallik var mı?

Yaklaşık yarım saat oynadım FPS düşmüş nedenini anlamadım. Yukarıda attığım 130 FPS şu an 80'lerde geziyor mapdan dolayı mı çözemedim. Sıcaklıklar bir tık düşmüş gibi GPU 110-125W aralığında. Anormallik var mı? @erengore

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    3 MB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Görüntüsü (6).png
    Ekran Görüntüsü (6).png
    3,6 MB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı