Çözüldü Tulpar T7 sesi azaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

merxtk

Kilopat
RAM
8
SSD veya HDD modeli
Samsung ssd 980 1tb
Ekran kartı
Rtx 3060
Anakart
tulpar t7 20.3
İşlemci
intel i7 10875H
Selamlar herkese. Bilgisayarımın yaklaşık 1 haftadır falan sesi az geliyor. Bütün güncelleştirmeleri yaptım, kaldırdım geri yükledim her şeye baktım ama bir türlü düzelmedi. Bundan 2 ay önce arkadaşım "senin laptopunun sesi bayağı çıkıyor, benimkini baskılıyor" demişti. Harbiden de öyleydi ama şimdi neredeyse aynı, hatta daha az ses çıkıyor. Var mı bilgisi olan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yani deniyorum her şeyi kaldırdım yükledim kaldırmadan yükledim güncelleştirme yaptım falan ama bilmiyorum ses az geliyor her türlü
Yani deniyorum her şeyi kaldırdım yükledim kaldırmadan yükledim güncelleştirme yaptım falan ama bilmiyorum ses az geliyor her türlü
Ayrı olarak bilgi vereyim, Thx spatial audio yüklü. Eskiden her ayarı değiştirebiliyorken şimdi hiçbir şey değiştirmiyor uygulama açılmasına rağmen.

Arkadaşlar çözüme ulaştım. Monster Laptop'u alırken vermiş oldukları flash bellekte bütün sürücüler bulunuyordu. Ayırt etmeksizin hepsini baştan yükledim ve sorun düzeldi. Ses eskisi gibi yüksek çıkıyor.
Ses kartının sürücüsünü güncellemeyi denediniz mi?
Aygıt yöneticisinden ses yerine girip hoparlörü falan kaldırdım bilgisayarı yeniden başlattım, monster sitesinden ses sürücülerini falan indirdim, ses ayarlarından bir şeyler denedim ama ses düşük anlamadığım bir şekilde
Sesi açmayı denediniz mi?
Ses gelmiyor demedim, ses az çıkıyor dedim. Ses zaten sonuna kadar açık.

Kulaklık ile denediniz mi? ya da hoparlörde ayar kısmı var. Ses sağ tıklayıp ses karıştırıcısına bakar mısınız?

Kulaklık ile denediniz mi? ya da hoparlörde ayar kısmı var. Ses sağ tıklayıp ses karıştırıcısına bakar mısınız?
kulaklık taktığımda bir problem yok. Sese sağ tıkladım her türlü ayara baktım, şöyle bir şey farkettim sadece. Sağ alttaki ses imgesine sağ tıklayıp ses ayarlarına tıklıyorum. Orada sesin full olduğunu gösteriyor. Sonra bir video müzik açıyorum. O sesi gösteren yerin üstünde çizgi gidip geliyor sesin ulaştığı seviyeyi gösteriyor, asla 100e kadar çıkmıyor hep 60-70 gibi kısımlarda kalıyor.
O koyu renkli çizgi yuvarlak içine aldığım yere kadar geliyor daha da ilerisine gitmiyor.

Dosya Ekleri

• wa.png
    3,9 KB · Görüntüleme: 97

Hocam o videodan gelen sesin çıkma seviyesi. Ses kartınız ile ilgili bir sorun olarak düşünüyorum. Başka bir açıklaması gelmiyor aklıma. Ses sürücünüzü internette aratıp yükleyin. Diğerini silmeden. Deneme yanıma yoluyla sorunu çözebiliriz.

Ayrı olarak bilgi vereyim, Thx spatial audio yüklü. Eskiden her ayarı değiştirebiliyorken şimdi hiçbir şey değiştirmiyor uygulama açılmasına rağmen.

Arkadaşlar çözüme ulaştım. Monster Laptop'u alırken vermiş oldukları flash bellekte bütün sürücüler bulunuyordu. Ayırt etmeksizin hepsini baştan yükledim ve sorun düzeldi. Ses eskisi gibi yüksek çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…