Tulpar T7 v20.4 RTX 3060 Max-P nasıldır?

Çok iyi hocam, çok teşekkür ederim bu bilgi için, gerçekten böyle bir bilgiye ihtiyacım vardı. MUX açık+ FPS arttırma ayarları ile sistem çok daha iyi yerlere geliyor, tekrardan teşekkür ederim.

Laptop mu yoksa masaüstü mü hocam?
Fark etmez her türlü ayar yaptığımızda oyunlarda daha iyi FPS alırız ama merak ettim.

Ek olarak bilgi vereyim bu FPS'leri 6 çekirdek 10750H ile alıyorum ben 20.4 8 çekirdek 11800H en az %10 15 daha yüksek olur değerler.

Varsa bununla ilgili bir rehber paylaşmanı rica edebilir miyim? Yoksa da ne değiştirdiğine dair biraz daha bilgi verebilir misin?
Tabii ki hocam açıklayayım.

Ramleriniz kaç Mhz bilmiyorum fakat benim Ramlerim 3200 Mhz olmasına rağmen 2133 Mhz kullanıyordu XMP üzerinden Profile 1 yaparak 3200e çektim. BIOStan işlemci performansı normalde iken Boosta çektim.
Güç performansında bende işlemci AMD olduğu için Amd ryzen High performance yaptım sizde yoksa Yüksek performans yapabilirsiniz. Nvidia ayarlarında görüntü ayarlarını kaliteden performansa çektim ve 3D ayarları tamamen performansa çektim. 3D ayarlarına Unlost FPS arttırma videosundan ulaşabilirsiniz. Windows Oyun Modunu açtım. Arkaplanda çalışan boş uygulamaların hepsini kapattım. Bunları kendimde yaptığımda çok ciddi artış oldu. Etki edecektir, bu ayarları yaptıktan sonra daha ihtiyacınız olursa yazarsanız yardımcı olurum. Biraz karışık yazdım kusura bakmayın iyi akşamlar.

Ramleriniz kaç MHz bilmiyorum fakat benim RAM'lerim 3200 MHz olmasına rağmen 2133 MHz kullanıyordu XMP üzerinden profile 1 yaparak 3200e çektim. BIOS'tan işlemci performansı normalde iken boosta çektim.
Güç performansında bende işlemci AMD olduğu için AMD Ryzen high performance yaptım sizde yoksa yüksek performans yapabilirsiniz. NVIDIA ayarlarında görüntü ayarlarını kaliteden performansa çektim ve 3D ayarları tamamen performansa çektim. 3D ayarlarına unlost FPS arttırma videosundan ulaşabilirsiniz. Windows oyun modunu açtım. Arka planda çalışan boş uygulamaların hepsini kapattım. Bunları kendimde yaptığımda çok ciddi artış oldu. Etki edecektir, bu ayarları yaptıktan sonra daha ihtiyacınız olursa yazarsanız yardımcı olurum. Biraz karışık yazdım kusura bakmayın iyi akşamlar.

Bu ayarlar sayesinde 4 GB RAM'li laptopumda oyun oynayabiliyorum, tabii bazı ayarlar laptop eski olduğu için yok.

Bende yüksek performans modunda, AMD Radeon ayarlarından her şey performans modunda, artı olarak çeşitli Windows ayarları da yapılı.

Bu ayarları yapmak ciddi anlamda sistemi performans olarak çok ileri taşıyor.

Ramleriniz kaç Mhz bilmiyorum fakat benim Ramlerim 3200 Mhz olmasına rağmen 2133 Mhz kullanıyordu XMP üzerinden Profile 1 yaparak 3200e çektim. BIOStan işlemci performansı normalde iken Boosta çektim.
Güç performansında bende işlemci AMD olduğu için Amd ryzen High performance yaptım sizde yoksa Yüksek performans yapabilirsiniz. Nvidia ayarlarında görüntü ayarlarını kaliteden performansa çektim ve 3D ayarları tamamen performansa çektim. 3D ayarlarına Unlost FPS arttırma videosundan ulaşabilirsiniz. Windows Oyun Modunu açtım. Arkaplanda çalışan boş uygulamaların hepsini kapattım. Bunları kendimde yaptığımda çok ciddi artış oldu. Etki edecektir, bu ayarları yaptıktan sonra daha ihtiyacınız olursa yazarsanız yardımcı olurum. Biraz karışık yazdım kusura bakmayın iyi akşamlar.
O ayarların bazılarını ben de yaparım fakat o FPS artışını görünce şaşırdım. Sistemden sisteme değişiyor demek ki. Teşekkürler uğraşıp yazdığın için 🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı