Merhaba arkadaşlar 2 senedir kullandığım Monster laptop da ocak ayından beri çok sıkıntı yaşıyorum. Laptopu ofis moduna aldığımda masaüstünde bile işlem yapılamıyor ve aşırı kasıyor. Oyun moduna alınca masaüstünde kasmayacak düzeye geliyor ama oyunlarda normalde aldığımdan çok düşük FPS alıyorum ve çok fazla drop giriyor. Bu sorun yüzünden ocak ayından beri sürekli teknik servise gönderiyorum (4 defa gönderdim) sorunu çözdük deyip yolluyorlar ama sorun çözülmemiş oluyor. İşin tuhaf kısmı son 2 defa göndermeden önce sosyal medyadan bunlara yazdım ve beni arayıp uzaktan bağlantı ile kontrol ettiler kontrolden sonra her iki defa da bana işlemci kullanımının çok düşük olduğunu ve servise yollamam gerektiğini söylediler ama her gönderişimde SAR değiştirmek, soket değiştirmek, termal macun yenilemek gibi alakasız şeyler yapıp sorunun çözüldüğünü söylediler yine de çözülmedi. Ben sorunun bunlarla alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü ofis modunda işlemci kullanımı Max %10-15 arasında oluyor oyun modunda %50-60 civarında olmuyor (bazen daha düşük). Bilgisayar ısınmıyor bile sizce sorun neden kaynaklı olabilir?
İşlemci: Intel Core i7 12700H.
RAM: 32 GB (2x16)
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060.
İşlemci: Intel Core i7 12700H.
RAM: 32 GB (2x16)
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060.