Tunçmatik, nano UPS TP-Link VC220 modem ile uyumlu mu?

The Old Ways

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Bulunduğum bölgede sık sık elektrik kesintisi oluyor. Bilgisayarım için şimdilik bir sorun teşkil etmese de, elektrik gidip geldikten sonra modemim yaklaşık 2 saat boyunca güvenli açılış moduna düştüğünden bağlantı sağlayamıyorum. Buna çözüm olarak UPS kullanabileceğim tavsiyesi verildi. Tunçmatik nano UPS'nin özellikleri ekteki görselde olduğu gibi. Modemimin altında yazan nota göre çıkış: 12v - 1.5a destekliyor. Ancak Tunçmatik nano UPS'de 12v - 1A desteklediği yazıyor. Açıkçası bu işlerden hiç anlamıyorum. Acaba ayarı 12V'a mı almalıyım ve böyle yaptığımda modemim ile uyumlu olur mu?

Teşekkür ediyor ve esenlikler diliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    41 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba. Bulunduğum bölgede sık sık elektrik kesintisi oluyor. Bilgisayarım için şimdilik bir sorun teşkil etmese de, elektrik gidip geldikten sonra modemim yaklaşık 2 saat boyunca güvenli açılış moduna düştüğünden bağlantı sağlayamıyorum. Buna çözüm olarak UPS kullanabileceğim tavsiyesi verildi. Tunçmatik nano UPS'nin özellikleri ekteki görselde olduğu gibi. Modemimin altında yazan nota göre çıkış: 12v - 1.5a destekliyor. Ancak Tunçmatik nano UPS'de 12v - 1A desteklediği yazıyor. Açıkçası bu işlerden hiç anlamıyorum. Acaba ayarı 12V'a mı almalıyım ve böyle yaptığımda modemim ile uyumlu olur mu?

Teşekkür ediyor ve esenlikler diliyorum.
Sistemin stabil çalışması için voltaj değerlerinin aynı, akım değerlerinde de UPS'in akımının en az modemin istediği akım kadar olması lazım. Yani eğer modem 12V 1.5A diyorsa, 12V 2A adaptör veya UPS'ler iş görür. Ama 9V 2A uygun olmaz. Cihaza göre yine de açılabilir ama stabil olmaz. Sizdeki ürünler üzerinden konulursak da, 12V 1A UPS'i taktığınızda cihaz açılır, çalışır ancak işlemciye yeterli gücü sağlayamayabilir. Başta dediğim gibi akım değerinin en az modemin istediği kadar olması lazım. Akım değerinde fazlası olduğunda da sorun olmaz, modem yine ihtiyacı olanı kadar çeker.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı