Kötü niyetle sormadığınızı biliyorum. Demek istediğim çok farklı bir şey.
Bozulan malı kimse tavsiye etmez. Siz de etmeyin. Elinde patlamış alet adamın.
"Siz de alın, sizde de patlasın." mı desin?
İlçemde Vatan bilgisayar şubesi yok. İl merkezinde var ama. Bana en yakın Vatan şubesinin evime olan uzaklığına Google'dan baktım, yaklaşık 40 KM civarı.
Bilgisayar çalışıyor, zaten bu cevabı da bilgisayardan yazıyorum görebileceğiniz gibi.
Ama olay anında UPS'ye bağlı olan, telefonumun şarj aleti fişi çekmiş. Hiç şarj etmiyor. Farklı telefon ile de denedim üstelik.
Sesi merak edenler için şöyle tarif edeyim: Bir halk otobüsü veya bir tırın şöförü frene basıp, araba çalışır biçimde hareket etmeden beklerken araçtan "foşşşşş" diye bir ses gelir ya. Hah o sesin birebir aynısı.
Sağ olun. Piyasadaki oyuncak niyetine satılan UPS'lerden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu olaydan önce elektrik gittiğinde UPS de 1 saniye dayanmadan kapandığı için ürünü iki defa servise yollamıştım. İlkinde ürünü 18 gün kadar bekletip aynı şekilde geri yolladılar. Bir daha yolladım, bu sefer üründeki arıza giderilmiş ve yaptığım testte 1 saat 10 dakika çalıştırdı bilgisayarımı. Fakat bu sefer de UPS'nin priz bölümlerinden birini çatlatıp öyle yollamışlar. Gerçi aküler 3 ay gibi bir sürede bilgisayarımı 10 dakikadan uzun süre çalıştırmaz oldu, en sonunda da patladı. Tavsiye etmiyorum. APC, FSP gibi markalara bakabilirsiniz.
Üründeki servis dönüşü sonrası gözlenen çatlaklar: