Farz et ki diğer ülkeler bir şey demedi halk ın kafasında ki soru işaretleri ne olacak peki? Orta Asya da ki türkler ile ilşkimiz zaten o kadar iyi değil ki Azerbaycan'la bile o kadar abartılacak kadar iyi değil.
Sen ırkını bilmez misin? Eskiden, ne kadar güçlüydük onu da mı bilmezsin? Konu birleşmek olunca, din farkı da yıkılır. Hiç duymadın mı sen Çin Seddi'ni Türklerden korunmak için yaptılar?
Emin olun hiç bir ülke ekonomik birlikteliğe gitmek istemez. Kırgızistan Türkmenistan gibi kötü ekonomiler diğerlerini etkiler, yani pakt belki olabilir ama devlet olma ya da ekonomik birliktelik zor, kabul eden olmaz.
Çinliler o seddi Türkler ile savaşmak istemediği için yaptı. Çünkü o dönem de Çin savaş yanlısı değil, barış taraftarıydı. Türklerden korktukları için yapmadılar. Bu söz Türkiye'de ki milliyetçilerin uydurmasıdır.
Sen ırkını bilmez misin? Eskiden, ne kadar güçlüydük onu da mı bilmezsin? Konu birleşmek olunca, din farkı da yıkılır. Hiç duymadın mı sen Çin Seddi'ni türklerden korunmak için yaptılar?
Kardeşim evet Orta Asya'dan geliyoruz bu kadar sert bir tavır takınmaya gerek yok atalarımı emin ol senden daha çok bilirim ben burada turan kurulmasın demedim turan kurulamaz dedim.
Emin olun hiçbir ülke ekonomik birlikteliğe gitmek istemez. Kırgızistan Türkmenistan gibi kötü ekonomiler diğerlerini etkiler, yani pakt belki olabilir ama devlet olma ya da ekonomik birliktelik zor kabul eden olmaz.
Ya ben de soruyorum ki, Neden Olmasın? Bir zamanlar bize Tengri'nin kılıcı demişler, 2 çağ açıp kapatmışız, Avrupa'nın etnik yapısını biz oluşturmuşuz, Çinliler bizim korkumuzdan Çin Seddi'ni yapmışlar, şimdi neden birleşip eskisi gibi güçlü olmayalım? Yani neden?
Kardeşim evet Orta Asya'dan geliyoruz bu kadar sert bir tavır takınmaya gerek yok atalarımı emin ol senden daha çok bilirim ben burada turan kurulmasın demedim turan kurulamaz dedim.
Türk birliği kurulacak fakat bu Turan şeklinde olmayacak. Daha çok AB gibi olacak ve sadece kimlikle geçiş, ortak bayrak gibi şeyler olacak. Eğer bu düzen devam eder ve farklar kapanırsa tam olarak birlik gerçekleşecek. Şuan plan bu şekilde.
Türk birliği kurulacak fakat bu Turan şeklinde olmayacak. Daha çok AB gibi olacak ve sadece kimlikle geçiş, ortak bayrak gibi şeyler olacak. Eğer bu düzen devam eder ve farklar kapanırsa tam olarak birlik gerçekleşecek. Şu an plan bu şekilde.
Tarihi açıdan veya akraba milletler olarak ortak noktalarımız olabilir, tek bir devlet altında birleştik diyelim bu sefer de mezhepçilik ortaya çıkacaktır. Avrupa Birliği gibi siyasi bir birlik kesinlikle kurulabilir.(örneğin Türk Keneşi)
Bir Türk olarak tek bir çatı altında birleşmemizi istemem. Zaten bu çok ütopik bir şey. Devletten ziyade SİYASİ ve EKONOMİK birlik kurulmalı.