Rehber Turbo Boost kapatma rehberi

Aslında faydalı bir işlemci markası.
Doğal gaza gerek kalmıyor, su ısıtıyor, ütü yapıyor, aş yapıyor. Her şey var :D.
Turbo Boost kapalı değilse doğal gaz kullanmıyoruz.

Bir de şunu deneyebilirsiniz. Çok daha detaylı. Biraz dikkat edin ama, bilmediğiniz bir ayarı değiştirmeyin, önce araştırabilirsiniz. Gerekli aracı uygulama;

Çarpık güç kullanımı oluyor turbo modunda. Bir şekilde kapatırsan çok uyumlu, güzel çalışan harika bir işlemci oluyor.
Çok anlamsız. Youtube sayfası yüklenirken 80-90 oluyor. Sonra düşüyor. Videoya tıklıyorum. Yine 80-90 olup düşüyor. İşlemci aniden ısınıp soğuyunca da hem macunu mahvediyor hem de fanlar o anlık ısınmaya ayak uyduramayıp yeteri kadar hızlı çalışamıyor. Saçmalık.

Çok anlamsız. Youtube sayfası yüklenirken 80-90 oluyor. Sonra düşüyor. Videoya tıklıyorum. Yine 80-90 olup düşüyor. İşlemci aniden ısınıp soğuyunca da hem macunu mahvediyor hem de fanlar o anlık ısınmaya ayak uyduramayıp yeteri kadar hızlı çalışamıyor. Saçmalık.
Yine Intel övim;

Bence Intel çok güzel bir işlemci hatta AMD<Intel derim.
Intel'in iddiası da çok doğru; Sanal çekirdeği, gerçek çekirdek gibi diyor ya. Ben buna katılıyorum. AMD'nin sanal çekirdekleri Intel kadar iyi değil.
Çok iyi işlemci markası.

İşte bir şekilde ya kendi Turbo frekans için konfigürsayon yapacaksın yada kapatacaksın :D.

Benim Intel rekora koşuyor 3.10 GHz oldu. :D

Bu iki kod güç seçeneklerindeki gizli ayarı açar. Biri düşük olan diğeri yüksek düşük %20 - %40 arası yüksek olanı %50 - %75 belki %85 arasında dursun.

powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583 -ATTRIB_HIDE

powercfg -attributes SUB_PROCESSOR ea062031-0e34-4ff1-9b6d-eb1059334028 -ATTRIB_HIDE

Son düzenleme:
eğer konuyu hortlatıyorsam cidden özür dilerim ama ellerinize sağlık demek istedim. i7-9750H/GTX 1650/16 GB RAM'li PC'mde 3-4 FPS'lik bir kayıpla 15 derecelik muazzam bir düşük sıcaklık elde ettim üstelik fan sesinin tamamen durması da cabası. Bu ara sıcaklıklardan muzdarip arkadaşlar varsa kesinlikle denesinler.

eğer konuyu hortlatıyorsam cidden özür dilerim ama ellerinize sağlık demek istedim. i7-9750H/GTX 1650/16 GB RAM'li PC'mde 3-4 FPS'lik bir kayıpla 15 derecelik muazzam bir düşük sıcaklık elde ettim üstelik fan sesinin tamamen durması da cabası. Bu ara sıcaklıklardan muzdarip arkadaşlar varsa kesinlikle denesinler.
Oyundan oyuna FPS kayıp oranı değişir ama genel olarak ben büyük farklılıklar görmedim. Denemeye değer. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı