Turbo Boost nasıl açılır?

Öner_5500

Kilopat
Daha fazla  
i7 6700K işlemcim var. Turbo Boost açmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Oyunlarda MSI AFTERBURNER ile bakıyorum işlemci 4 GHz'i geçmiyor. Sanırım işlemcimin Turbo Boost özeliiği kapalı, nasıl açabilirim? Burada ekran kartım GTX 1070. Anakart olarak MSI Z170A GAMİNG M7 anakart kullanmıyorum. Bir de işletim sistemim Windows 10.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta default olarak açık gelir. Ayrıca işlemci frekansında 4.2 GHz değerini göremeyebilirsiniz. Her bir çekirdeğin frekansına bakın. Bütün çekirdekler boost frekansına çıkmadığı için genel frekans yüksek gözükmez.

BIOS'ta bu ayar nerede yer alır?
BIOS'ta default olarak açık gelir. Ayrıca işlemci frekansında 4.2 GHz değerini göremeyebilirsiniz. Her bir çekirdeğin frekansına bakın. Bütün çekirdekler boost frekansına çıkmadığı için genel frekans yüksek gözükmez.
Masaüstünde performans sekmesinden baktığımda da yine 4GHz'i geçmiyor.

OC sekmesi altında.

turbo boost.JPG

Tüm çekirdeklerin 4.2'ye çıkmasını istiyorsanız, CPU Ratio'yu manuele getirip 4200 MHz değerini seçebilirsiniz. Tüm bu işlemlerden sonra kaydederek yeniden başlatın.

masaüstünde performans sekmesinden baktığımda da yine 4GHZ geçmiyor.
OC sekmesi altında.

Eki Görüntüle 329518

Tüm çekirdeklerin 4.2'ye çıkmasını istiyorsanız, CPU Ratio'yu manuele getirip 4200 MHz değerini seçebilirsiniz. Tüm bu işlemlerden sonra kaydederek yeniden başlatın.
Bu

Zara
masaüstünde performans sekmesinden baktığımda da yine 4GHZ geçmiyor.

Bu
Zarar verir mi bu olay işlemciye yoksa bu şekilde kullanmalımıyım?
OC sekmesi altında.

Eki Görüntüle 329518

Hocam bir de bu anakartta bios ayarlarını nasıl sıfırlarım varsayılan nasıl yaparım?

Son düzenleme:
Cinebench
Bağlantıdan Cinebench indirin, sol üstten file kısmından "advanced benchmark" ayarına tıklayın. Ardından "CPU (Single core)" yazısının yanındaki "run" butonuna basın. Bu esnada görev yöneticisinden "performans" bölümüne gelip işlemci frekansını takip edin.

Büyük ihtimalle 4.2 GHz tek çekirdek için geçerli bir değerdir. Benim laptopumdaki i7 6700HQ'da, turbo boost ile tek çekirdekte 3.45 GHz'ye kadar çıkarken 4 çekirdekte 3.1 GHz civarı seyrediyordu.

Ordan ayarlanıyor.
Tam olarak nasıl olması gerekiyor?Ben pek bilmiyorum bozarım diye korkuyorum.
Cinebench
Bağlantıdan Cinebench indirin, sol üstten file kısmından "advanced benchmark" ayarına tıklayın. Ardından "CPU (Single core)" yazısının yanındaki "run" butonuna basın. Bu esnada görev yöneticisinden "performans" bölümüne gelip işlemci frekansını takip edin.

Büyük ihtimalle 4.2 GHz tek çekirdek için geçerli bir değerdir. Benim laptopumdaki i7 6700HQ'da, turbo boost ile tek çekirdekte 3.45 GHz'ye kadar çıkarken 4 çekirdekte 3.1 GHz civarı seyrediyordu.
Hiç bir çekirdek 4GHZ seviyesinin üstüne çıkmıyor.
GTX 1070 ile birlikte kullanıyorum işlemci nerede ise darboğaz a giricek ama bir türlü 4GHZ nin üstüne çıkmıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı