Turbox anakart ile OC yapılır mı?

Dostlar benim kuzenimde i5 650 ve R7 240 bulunan bir Turbox sistem var, onlara almamaları gerektiğini anlatmıştım ama dinlemediler ben de akışına bıraktım. Kuzenim son zamanlarda çok yavaş diyordu bilgisayarcıdan 500TL'ye 2.el GT1030 almış (son zamanlarda bilgisayar bileşenlerini öğretiyorum . İşlemcisinin epey eski ve güçsüz olduğunu öğrenmiş ve bana hangi işlemciyi almalıyım diye sordu. X3440 önerecektim ama Turbox anakart OC için ne kadar verimli olur bilemedim. Bu yüzden al demedim. Sizce Turbox anakartta X3440 işlemciye OC yapılır mı? Soğutucu olarak Snowman M.200 alırız.

@lülünaz
720P'de darboğaz garanti.
1080P'de çoğu oyunda darboğaz olacak ya da düşük FPS alacak.
Evet bunda da darboğaz olacak ama daha yüksek FPS alacak.

Hocam OC'suz kullanır. Ben şahsen OC'suz kullanacağım için aldım ama OC ise aşırıya kaçmadan çok az yapması lazım ha illa yaparım derse yapsın ama anakart çipi giderse durduk yere 100TL en az tamir o da geçici.

Git o zaman RTX 3090 tak o daha fazla FPS verir. Senin hesabınla iş yapılmaz. Fazla FPS vermesi GT 1030 ile RX 570'in gücü ile alakalı ve o işlemci RX 570 ile de darboğaz yapar RX 570 için minimum i5 3470 alınmalıdır. i5 650 RX 550 veya GT 1030 sınır ekran kartlarıdır.

Neyse arkadaşlar OC yaparken anakartı yakanları gördüm ve bu işi kalitesiz bir anakartta yapmak saçma olacak. Boşuna açtım biliyorum zamanınızı çaldım onu da biliyorum ve herkesten özür diliyorum. Konu kapanabilir, yeni bir sistem toplayacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…